Bildbomb på G

Imorgon någon gång, kommer en bildbomb när jag rider shettisen i vårat stall och lite bilder jag fotade på Doris i hagen! Måste säga att en bild som jag fick på Doris är jag sjukt nöjd med...
 
Varför red jag shettisen i vårat stall? Jo, hon som äger gården, denna shettis är köpt till hennes son. Men efter att den vart skadad har den bara busat runt o vart sur osv. Hanna ville då att jag och Isabelle skulle rida till henne lite, vi ska rida henne hela höstlovet. Faktiskt riktigt kul, helt förvånad över hur hon orkar mig.... ;)
 
Godnatt, hörs imon
 
 

Träningen för Hanna

I Måndags hoppade jag i träningsgruppen för Hanna som ni vet. Gick bra, hoppade tre hinder som stod på långsidan, man skulle kunna gå på så många galoppsprång som möjligt och så lite galoppsprång som möjligt.
Kan ju inte säga att hon var jätte "reglerbar" direkt. Men är nöjd!
 
Måste bara fråga, nåågon som vet hur man kodar in en header? Please, I need help...
 
Denna header har jag gjort nu på kvällen, hjälp mig att koda in den!
Tycks förresten?

Samarbete!

Nu har syrran och jag gjort en egen header och jag har laddat ned en ny design. Får se om jag kan koda in headern nu oxå! Det kanske kommer bli lite knas, men men...
 

Godnatt ...

Riktigt trött nu. Hunnit med massa skoj idag, känner mig glad. Jag behövde en sånhär "rolig" dag. Har haft det tungt ett tag & kan inte säga att mitt humör vart på topp... Men hoppas det blivit bättre nu!

Hur har eran dag varit? Btw, någon som ska till Lurbo Ridklubb och kolla på storhäst hoppning på lördag? Sofie min tränare är med i sista klassen på sitt fuxsto. Kommer vara där hela dagen tror jag ;)

På bilden nedan ser ni mina och Josses cupcakes, tycks?

Hello readers

Just nu sitter jag och Jorefine framför mac booken & Ipaden. Vu har bakat cupcakes och bara haft kul liksom. Käkar middag här innan pappa eller mamma kommer och hämtar mig. 
Får se vad det blir, josse säger att hennes pappa ska vara mästerkocken i huset ... Haha vi började titta på två filmer men båda satt hellre framför mac booken eller IPaden så vi fick stänga av båda två. 
 
Åker till stallet efter och mockar. Doris vilar idag, imorgon uteritt med Moa & Bell.
Nej nu måste jag sluta blogga, ciao!
 
 

@ Josefine

Om en stund så tar jag bussen till Josefine. Bloggar kanske ikväll, vet att bloggen stått stilla ett tag men hade faktiskt en tanke på att lägga upp videoblogg ;) ses & hörs!

Design

Om ni vet någon som kan göra en design åt mig eller kanske du kan göra en, dock ska den vara gratis, släng in en kommentar då! Behövs verkligen... Inte kul att blogga med en design som inte är personlig.

Hörs senare, kollar film nu :)

Im alive

Har vart på tävling hela dagen. Bellan och flashan vann ena klassen men fick två stopp i andra...

Själv så red jag ett dressyrpass, ridbanan hade tinat upp i solen så idag var den inte stenhård iaf.. Hade ett sånt där busigt/arbets pass. Jobba henne i början tills det gick bra och då busade vi runt lite ist :) Övade på att svänga snävt runt koner tills spökhoppet och insåg att, kanske har vi en chans till placering? Haha, man kan alltid hoppas.

Nej nu ska jag nog gosa ner mig i soffan och kolla på film :)

Dagens ridpass..

Var ju igentligen tänkt att jag skulle rida dressyr på ridbanan men jädrar vad hårt det var!
Fick testa lite överallt och tillslut hamnade vi på vägen... Ända stället som gick att iaf trava på..
Red tempoväxlingar och övergångar, ställde henne på rakt spår. Gick bra, bara mina fingrar som frös till isbitar...
 
Doris har så otroligt ullig och len päls. Dags att klippa nu, vet undefär hur det blir. Mamma tjatar på mig o Isabelle att vi inte ska klippa mer än nödvändigt, vi vill ju klippa hela hästen men får dock inte...
 
Såhär kommer de att klippas:
 
(bild tagen från google)
 
Klipper ni eran ponny? Isf, hur?

Nya stigbyglar compositi

Lördag 27/10 2012

Idag blir en lugn dag, helt vanlig. Inget speciellt händer. Man har ändå saker som ska göras..

Blir ett dressyrpass på banan idag. Tänkte träna på lydnad, övergångar, tempoväxlingar och lite skrittarbete som framdelsvändningar och skänkelvikningar.

Förresten, någon BäRF medlem som ska vara med på KM imorgon? Ska inte vara med själv men kommer och kollar.

Nej nu måste jag städa klart mitt rum, bye!

Dejta kudden!

Dags att dejta kudden nu, ska upp imorrn (haha inte tidigt då) och städa mitt rum... Sen väntar stallet, blir ett dressyrpass på banan. Work work..

Jäääsen vilka bra låtar man hittat nudå. Aldrig lyssnat speciellt mycket på musik men senaste tiden sitter lurarna i öronen så fort jag får rätt tillfälle!

Ne, hörs imon hörni ;)

Klara-Bella

Ni som följt bloggen ett tag kanske vet lite om vem Klara-Bella är.
Jag tänkte berätta lite om er då det kommit lite nya läsare.
 
Klara-Bella var min första medryttarhäst. En B-ponny, sto, fux. Ca 120 cm hög var hon. Hon var ganska grov och stark när man red. Hon hade miljontals med smeknamn, Bella, mellis, bellis, bellibu, bellibus, bell, mells osv... Alla som börjar med M var det jag och Jojjo som kom på.
 
Bella och jag hade kunna kommit riktigt långt i dressyren. Hoppa kunde hon inte riktigt göra på slutet då hon hade fångkänningar. Bella hade annars kunnat kommit långt där oxå.
 
Hon hade exem, fångkänningar osv. Det var väll det jobbigaste.
 
Haha, minns så himla väl alla minnen vi har tillsammans och det ÄR många, tro mig. Orkar bara inte rabbla upp dem här...
 
Iaf så ville mamma att vi skulle skaffa egen häst, precis när jag verkligen kunnat börja rida henne ordentligt. Men vi köpte ju sen Gringo och Bella fick Syrran rida ist. Funkade det med.
 
Bella fick sedan avlivas pga av allvarlig fång. Så tråkigt, grät hela natten minns jag.
 
Har lite bilder på henne kvar:
 
 
Sööt
 
 
 

Hur jag tycker att man rider snyggt

Jag kan inte skriva om hur jag tycker att man ska rida, för det beror helt på vilken häst det är.
Så jag skriver ist om hur jag tycker man rider "snyggt".
 
Hmm, jag tycker att man ska sitta ned i sadeln, men ändå vara lätt liksom. Inte sitta klistrad i sadel utan sitta med lätthet. Man ska sträcka på ryggen och inte sitta och böja på ryggen som många hoppryttare gör.
 
Man ska rida med mjuka händer och en stå stilla hand man klarar.
Jag tyycker verkligen att man ska försöka iaf att sitta still på hästryggen. Inte flamsa runt hit och dit.
 
Just därför Sofie tipsade om att använda sporrar, för att kunna sitta så still som möjligt. Det är det som är snällast mot hästen också, man behöver heller inte använda skänkeln lika hårt eller mycket. Tips bara!
 
Aja, back to inlägget. Alltså om jag ska sammanfatta det så är det såhär:
Stilla skänkel, sitta lätt i sadeln, mjuka följsamma händer, nedtrampad häl och sträckt rygg.
 
Hur tycker ni att man rider snyggt?
 

Bästa hoppträningen på länge...

Denna hoppträningen satt verkligen allt, klart att det var vissa saker vi hade lite svårt för men känslan var super. Red som ni vet med sporrar och håller nu med Sofie om att det är snällare att ha det, man behöver då bara använda skänkeln som stöd om det behövs och inte sitta och sparka med skänklarna utan ist. Sporrar använder man ju för att stärka skänkeln och just det behöver jag, hon lyssnar annars inte för min skänkel.
 
Sprången idag kändes strålande, satt perfekt! Blir verkligen lycklig när det går bra. Fick mycket större möjligheter till att prestera bättre då det var ett stoort ridhus och inte våran pytte-bana...
 
Hoppade på slutet en bana på 1 m alltså LB. Och det gick toppen! Nu är det bara att tagga till spökhoppet!
 
Haha, vet inte om jag vill avslöja vad jag ska klä ut mig som på maskeraden faktiskt ... ;)
Godnatt, måste sova för att orka med dagen imorgon oxå!
 
Förresten, någon av er läsare som ska vara med på spökhoppet?
 
Gud, kommer verkligen ihåg hur lycklig jag var där. Min hjälte hade gått igenom besiktningen och skulle inom kort komma hem till mig, sprudlade av glädje ♥

Höstlovet

Börjar om en dag... Längtar riktigt mycket, är verkligen helt slut hela jag. Så kan behöva en paus från skolan.

Klart att stallet står högst på listan, tänk att kunna rida när det är ljust! Förutom stallet så finns det inte mycket mer som skall göras, tävla på spökhoppet såklart men inte mycket annat tror jag.

Hur ser erat höstlov ut?

Angående design!

Jag vet inte riktigt hur det blir med det än... Men är det någon som vet någon som vet någon som gör designer och headers? Isf så släng in en kommentar om det tack :)

Hoppträning i grupp!

Idag har vi den turen att få rida för Sofie på ridskolan där hon håller i hoppträningarna! Ska bli riktigt roligt!

Jag kommer rida med sporrar nu ändå.. Men vet inte om jag kanske ska skippa spöt då? Äsch, förstår inte varför allt ska bli problem hela tiden...

Tror jag kommer träna LA nivå på träning då man alltid ska i vilket fall testa hoppa högre på träning än på tävling. Jag ska ju hoppa en LB på spökhoppet.
Någon som kan gissa vad jag ska klä ut mig till? :)

Hörs later on.

Läsarfråga

Vad tycker ni om sporrar och spön?

Gosar med gamla goa Sixten :)

Spökhoppet

Näst, nästa helg hålls en tävling som kallas "spökhoppet" i Lurbo.
Finns en klass där man ska klä ut sig, maskeradhoppningen. Den ska jag vara med på.
Det är en LC, sedan så ska vi, ja precis VI hoppa en LB. 1 m. Mamma frågade Sofie våran tränare igar om hon trodde vi skulle köra på en LB eller clearround. Hon tyckte absolut att vi skulle klara det.
 
Glöm inte att vi tävlar i avd. A på maskerad hoppningen, dock så kommer jag inte satsa så speciellt om jag skulle komma till omhoppning, bara rida för att bli felfri.
 
Bloggar mer ikväll ;)
 
Mister Grange, ponnyn som äger mitt hjärta, trots att han är inte längre finns kvar på denna jord. ♥

I am not giving up

Att äga en egen ungponny som är helt grön. Som man själv måste ge självförtroende till, det är en riktig utmaning.
Man får möta så många motgångar, därför blir varenda framgång ett minne förgott.
Jag, för ca 4 månader sedan valde att ta denhär utmaningen. Den här utmaningen som kommer att kräva blod, svett & tårar om man vill nå det man drömmer om.
 
Jag och Doris har ännu inte hittat varandra till 100% och det är klart att det tar nån/några månader till. Men på den korta tid jag haft henne har det hänt så otroligt mycket. När hon kom till mig vägrade hon lyfta på benen när man skulle kratsa hovarna, fattade ofta fel galopp, ramlade ofta igenom hinderna, snudda nästan varje bom, var jättesvag i galoppen osv. Allt det här klarar vi bra idag. Just för att vi har kämpat.
 
Vi har redan haft otroligt med motgångar. Men även framgångar. Jag har haft henne i 4 månader och redan kvalat till avd. A i LC och snart starta min första LB med henne.
Många tycker säkert, "men herregud, ska du redan starta en LB?", "du och din ponny kommer aldrig klara det.."
Visst, vi kanske inte kommer felfritt runt, men vi kommer försöka. Höjden för Doris är no problem, det är allt emellan hinderna. Det är det vi ska försöka klara. Vi ska nå toppen, vi ska nå de största klasserna tillslut. Funkar hon inte riktigt i hoppningen så är hon SJUKT fin i dressyren.
 
Hur långt vi än kommit så har vi miljoner saker till att lära oss.
Jag tänker aldrig ge upp om denna ponny, aldrig <3
 
 
 
 
 

Läsarfråga

Vad tycker ni om Doris, om ni fick beskriva henne med tre ord, vad skulle det vara?

Utvärdering av dagen

Ja, jag kan inget annat säga än att jag är nöjd. Även fast det gick lite väl snabbt ibland och det att hon blev så stark. Var felfri och kvalade till avd. A i LC! Så på spökhoppet i Lurbo satsar jag faktiskt på placering.
 
Mot 1:an kom vi bra, lungt och kontrollerat, även i en bra galopp efter hindret. Mot 2:an tryckte hon mot utgången, så vi kom lite snett. Annars bra och i en bra galopp (dock korsgalopp). 3:an gick suveränt tycker jag, hon gick lungt.
4:an kändes oxå suverän, kom bra på och hade henne kontrollerad. Sedan var det ju 5:an som låg rakt mot utgången... Såklart sticker hon efter hindret, jag hann inte fånga upp med ytterskänkel så det blev nära att vi red in i staketet. Samlade ihop henne och fortsatte bara. 6:an gick super, fick ett rejält och bra språng, hon tog verkligen i.
7:an kom vi för nära och hade ren tur att bommen låg kvar, jag höll in henne lite för mycket och släppte när vi kom till hindret. Mitt fel..
 
Inne på framhoppningen kom det ponnyer från alla håll och kanter. Hade inte mycket plats riktigt till at hoppa fram. Doris var sjukt pigg och stark. Men hittade lite broms iaf. De sprången vi fick till gjorde vi bra. Bra fart och allt.
Framridningen var väldigt geggig pga av att det regnat så hemskt mycket, men det gick bra att rida endå.
 
Sjukt fin anläggning asså. Två ljusa och bra ridhus, suveränt underlag. Roliga och färgglada hinder. Bra kiosk och BIG läktare.
 
Kommer bilder i omgångar..
 
 
Hon är så otroligt SNYGG.
 
 

Sandrine & Doris LC Enköping

Hopptävlingen

Red som ni vet bara en LC och satsade på felfritt.
Doris var sjukt stark och drog mot utgången. Kom i obalans efter femman, hon drog och det var riktigt nära att vi red igenom staketet... Men men.

Jag vart hur som helst felfri, vilket innebär att nästa LC så tävlar jag i avd A! Shit, kul med omhoppning och kanske t.o.m ärovarv ;)
Många stallvänner som man inte ser så ofta var även där och tävlade, kul! Grattis Daniela (powerpony.blogg.se) till vinsten!

Film kommer alldeles snart..

Gårdagens hoppträning

Ja, som ni vet så var det hoppträning igår. Det var en riktigt svår övning och det blev allt klurigare pga av våran mini ridbana.

I ett hörn var det tre galoppbommar, efter dem så skulle vi hoppa en kombination på diagonalen. Sen på ena långsidan var det en S båge, det var den som var svårast, eller blev svårast pga av vår mini bana.

Det gick bra i början, men mot slutet började hon tappa orken så jag fick sätta på sporrar... Vill inte rida med sporrarna imorgon, det är ändå bara en LC och det klarar hon. Hon lyssnar bra för min skänkel, det är bara det att hon inte orkar mer. Hon har ju inte byggt upp alla muskler som hon behöver än heller.

Godmorgon!

Vaknat nu & känner mig faktiskt pigg & glad. Hjälper att gå och lägga sig tidigare!

Idag så är det fredag, äntligen! Och som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så är det hoppträning.
Blev en uteritt igår på bästa ponnyn. Kändes riktigt bra, red bara på en grusväg, där det går att rida i alla gångarter.

Uppdaterar under dagen!

Godnatt

Måste gå och lägga mig nu. Har verkligen noll ork i kroppen, känns som att jag kommer rasa ihop vilken sekund som helst... Känns som att allt är problem... Aja, hoppas det blir bättre i vilket fall. Sov så gott!

@ stallet

 
Dags att byta om och åka till stallet. Rider nog ut en sväng i skritt trav & galopp. Inte så mycket galopp tror jag. Hoppträning på fredag & tävling på söndag jue.
 
Har jag berättat för er att min hoppsadel har kommit hem efter att ha blivit omstoppad? Njöt verkligen efter att ha suttit i stubben i veckor... Santa Cruz sadlarna får en stor HISS från mig, sjukt sköna och ger ett bra stöd.
 

Enda gången vi backar, är när vi tar sats ♥

Hoppträning för Sofie inbokad

På fredag så kommer vi att hoppträna för Sofie. Blir perfekt inför helgen, två dagar innan.
Sedan vi började att träna för henne har allt gått åt rätt håll. Den här gången ska jag köra med sporrar, bara för att hon kanske kommer att fatta mina hjälper enklare. Men om jag inte känner någon skillnad eller att det kanske bara blir värre så kommer jag inte använda det mer, någon gång ibland kanske.
 
Tycker det är obekvämt att rida med sporrar, får ingen bra feeling. Själv tycker jag att hon reagerar rätt så bra på mina hjälper, hon lyssnar bättre för varje dag. Kan vara någon gång ibland när hon är supertrött & inte orkar lyfta benen från marken... Aja, det är i vilket fall JAG som bestämmer om jag vill fortsätta använda det eller inte, för det är jag som rider & känner känslan från ryggen.
 
Tror inte att jag kommer att ha det på tävlingen på söndag. Då förra LC:n i säfva kändes kanon. Egentligen borde jag kanske börja rida utan sporrar på fredag och sätta på dem om hon inte lyssnar?
 
Älskade och saknade ponny ♥ Min ögonsten, älskade dig över hela mitt hjärta, du betydde allt ♥
 

Enköping LC på söndag!

På söndag åker jag med Bästa pållen & tävlar en LC i Enköping, sägs vara en riktigt bra tävlingsplats. Ska bli grymt kul! Visste ni att det är ca 200 starter på söndag, riktigt mycket.

Målet: Hon ska lyssna på mig, ska inte bara springa som tokar inne på banan utan jag ska ha kontroll hela tiden. Felfritt satsar jag såklart på, blir då sista kvalet till att tävla med avd. A! Har inte så stora krav, lärt mig att hon är en grön ungponny som inte går att sätta för stora krav på. Jag är glad om hon bara försöker.

Får hoppas att det inte regnar, är så trött på det! Har regnat nästan varje dag i månader!

Hörs later on . Måste pusta ut, är så trött på så mycket. " life can be hard sometimes "

Dressyrlektionen igår

Kanske är dags att berätta hur det gick på dressyrlektionen för Hanna igår.

Vi skulle träna lite galopp, förvänd galopp. Men såklart började vi med uppvärmning i skritt & trav, hon kändes klockren. Gjorde bågar på ena långsidan & tempoväxlingar på andra.

Efter det skulle vi göra en galoppövning & därefter träna på förvänd galopp. Galoppövningen gick till att man skulle komma i höger eller vänster varv i skritt eller trav, vända upp på medellinjen vid C och fatta den motsatta galopp mot det varv man red i. Gick sådär i början, men på slutet började vi få in det mer och mer.

Sen så var det ju den förvända galoppen, som jag trodde skulle gå lite si sådär, tänkte på att hon aldrig tränat det förut. Men det gjorde vi som en dans, no problemos! Övningen gick till att man galopperade i t.e.x höger varv och vänder upp halvt igenom och då ska man fortsätta i höger galopp fast man rider i vänster varv.

Jättenöjd med dressyrlektionen! Märks verkligen hur långt vi har kommit, märks oxå att vi lärt känna varann, att jag lärt mig rida henne på ett bra sätt. Vi har verkligen hittat varandra! Älskade ponny...

Blir otroligt glad .

Blir otroligt glad när jag får en kommentar där det står att jag inspirerar en person i livet. Ni vet att det gör mig riktigt glad, glad att jag når ut till er och att ni tycker jag skriver vettiga saker ibland.

Idag red jag först ut med bästa vännen Maja R. Hade riktigt roligt, red i ca 40-50 min. Trav & galopp. Doris var pigg och glad. Viktigt att motivera sin ridning och inte bara sitta och göra samma sak om och om igen på banan, ut i skogen ibland oxå, hästarna älskar det!

Sen lite senare på dagen åkte jag till stan med mamma & shoppa lite nya tröjor, behövde verkligen det. Fick även ett par nya skor, tummen upp haha!

Jag lovar er att när jag får en ny header/design kommer jag skriva mycket mer roliga & läsvärda inlägg, lägga upp mer om ridpassen, nya bilder varje vecka osv! Så det kommer bli förbättring. Godnatt !

Godmorgon!

Har alldeles nyligen vaknat och ska äta frukost. Åker till stallet nu på morgonen och rider ut själv, Bellan ska ha ett konditionspass på raknan som jag hade för ett par dagar sen.

Ska försöka att fota lite nya bilder på henne, gör ju det aldrig annars! Blir så tråkigt när man använder samma bilder om och om igen...

Nej nu måste jag gå och käka frulle, hörs senare!

Godnatt

Går och lägger mig nu, orkar inte vara uppe längre. Sparar på krafterna tills imon ist, inte för att det händer nåt särskilt men ändå. Haft en rätt så bra dag, bara känt mig lite nere, inte pratglad eller så, är säkert bara det att det vart så mycket i skolan sista tiden. Prov minst 1/per vecka...

Sov så gott nu bästa läsare, glöm inte att ni är grymma!

Uteritt

Blev en uteritt idag med bästa Clara & Bellan då. Skulle rida bälingerunt men fick lite kaos när vi kommt halvvägs, hästar kom från alla håll & kanter (haha). Så vi red tomtestigen istället. Trev & galopp, pigg ponny hade jag idag, hon blir alltid extra extra laddad när man rider ut flera.
 
Fikade i stallet efter ridpasset i SOLEN, med bara massa goa människor o 2 söta hundar.
Jag vet att det vart USEL update men det blir det ändring på när nya headern kommer. OM det inte går att koda in headern tänkte jag fråga en annan duktig tjej, hon gör hela designer + header.
 
 
See u later, käka nu fört bara .
 

This or that

Sadel / barbacka - beror på, rider oftast med sadel men har inget emot att rida barbacka.
Ponny / häst
HV polo / kingsland - tycker kingsland har lite snyggare saker.
Dressyr / hoppning
B-ponny / D-ponny - älskar att rida B-ponny men likaså D-ponny.
 
Svart läder / brunt läder - beror helt klart på vilken häst det är, men svart passar de flesta så bra i.
Mountain horse / liqusini - haha, mitt personliga favoritmärke (just nu).
Dressyrpass på banan / galopp race på ängen - LÄTT.
Bloggen / facebook
Film / blogga
Kompisar / stallet - sry, men stallet & hästarna är mitt liv...
 
Nellie Berntsson / Linn Olsson - har inget emot någon av dem, men för mig så väljer jag lätt Linn.
Rolf-Göran Bengtsson / Malin Bayard
Ridstövlar / ridskor
Skimmel / svart
Skäck / helbrun
 
 
 

Läsarfråga

Vad ska jag göra för att bloggen ska bli bättre? Enligt er?

Torsdag idag

Mamma fixar stallet efter jobbet, så vi får en liten slappdag. Kommer ett inlägg om ridsporten inom kort, allt jag vet om det, dess dåliga sidor och bra sidor.

Nu ska jag nog plugga lite mer Engelska, prov imorgon!

Dagens ridpass

Hej! Har precis kommit hem från stallet och hunnit få i mig lite mat. Har haft ännu en underbar dag & ett fantastiskt ridpass. Allt har gått dom en dans. Känner mig stark & glad. Matten som har gått skit ett tag går skitbra nu.

Känns som om att ett helt lass med grejer ramlat av mina axlar. Riktigt skönt. Hoppas det håller i sig ett bra tag till.

Ni får välja vad jag ska skriva om

Har ni något ni vill veta, höra min åsikt om, få hjälp med, kommentera det så skriver jag allt jag vet eller kan i ett inlägg, skriver inte namn eller något liknande.

Tänk på att....

- behandla andra rätt, vänner, familj & alla du bryr dig om. Viktigt.

- tro alltid på dig själv. Har du svårt med det så börja med små små saker, alltid det som gör de stora förändringarna.

- låt inte andra styra över dina val, välj det du vill, alltid.

- ha alltid tålamod. Det kan handla om vad som helst, kanske du har det jobbigt med nåt just nu, visa då ditt tålamod & se att det blir bättre.

Dagens FANTASTISKA ridpass

Är så himla nöjd med ridpasset idag, konditionsträning på rakbanan. ALLT stämde. Verkligen behövligt för mig att känna framgång med vad jag gör. För Doris med förstås.

Ni som följt min blogg ett tag borde veta om att Doris dummade sig & bockade & höll på vid rakbanan, det syntes & kändes inte alls idag. Vilket såklart gjorde mig ännu gladare.

I traven tränade jag på tempoväxlingar & ha henne på tygeln. I galoppen tränade jag på tempoväxlingar & racade & korta. Allt detta gick perfekt!

Jag som person...

Fick några kommentarer på den, vissa beskrev mig rätt så bra faktiskt. Syntes att vissa kände mig oxå.

Om jag själv fick beskriva mig, det är endå jag som vet bäst om mig själv.
Jag är en glad tjej som älskar att busa. Jag kan INTE säga att jag är blyg, säkert många som uppfattar mig så, men varför jag kan vara rätt tyst är för att jag kan babbla på och tappa talsförmågan, blandar ihop ord osv, vilket inte alltid är bra...

Jag är inte rädd för att säga ifrån, kaxig men snäll. Lite galen ibland... Haha

Tre ord: envis, busig & omtänksam. Haha ja jag vet att det låter lite egoistiskt när jag berättar hur jag är, men jag säger bara sanningen.

LC Säfva

Hur är jag som person?

Vill att ni kommenterar hur ni tror att jag e. Var inte rädd för att säga vad ni tror.

Vart på storhäst hoppning

Hela förmiddagen spenderades på BäRF där det var storhäst hoppning, var prisutdelare med några andra. Gjorde bort mig helt och hållet till de två första pristagarna, skulle skaka hand & säga "grattis" men sa varsågod ist... Rättade mig iaf till alla andra.

Åkte sen till stallet för att rida mitt monster. Vart ett barbacka pass på banan. Efter att hon var så otroligt galen igår. Gick Inge bra i början men desto bättre på slutet, min lilla ponny plutt!

Ännu en tävling inbokad

Den 21 oktober åker vi till Enköping på hopptävling. Spännande, aldrig tävlat där men vet att många tyckt att de har engagerade tävlingar. Tävlar LC & LD.

Och nu om jag kommer runt felfritt i LC:n så har jag kvalat till att tävla i avd A !

Mål: vara felfri, ha henne kontrollerad och lydig. Som i söva helt enkelt, där var hon otroligt duktig.

Dagens uteritt

Red ut med Maja, Maja & Bellan. Blev träskrundan, i skritt, trav & galopp. Doris var helt och hållet GALEN. När vi skulle galoppera lite på en äng fick hon till säkert fem bocksprång med mig. Var tvungen att hoppa av och köra lite lydnad & tillsägelser från marken. Verkligen inte ok att hon har noll respekt för mig när jag sitter på. Hon har inte noll respekt för mig men vill hon sparka mig så gör hon det, vill hon springa över mig då gör hon det.

Fick därför galoppera av henne lite på banan. Gick super. Alltså förstå vilket jobb och vilken utveckling vi gjort på 4 mån. Från att inte kunna gå i form i skritt, trav eller galopp så kan gör vi det i alla gångarter. Från att inte kunna skänkelvikningar till att göra det en hel långsida. Och stort tack Sofie, det var du som hjälpte mig att kunna rida henne stadig & ha henne på tygeln i galoppen!

Glömde min Ipåne (iPhone) i lillstugan, fan. Så blir lite bloggning från mammas ist. Brb

Häftig bild nedan va?

True words

Hur är Doris att rida?

Har fått frågan om hur Doris är att rida för ett tag sedan men aldrig svarat.

Doris, hon kan vara galen & tokig ena dagen sedan andra dagen är hon lugn & bjuder bara framåt om man vill det. Hon är ALLTID pigg, bara att viss dagar kan man kontrollera det bättre. Hon kan oxå vara grinig och inte vilja göra något alls... Dock så uppkommer inte det så ofta längre.

När man rider ut är hon alltid lite galen & ska bara fram, fram & fram. Hon kan oxå få för sig att hon ska bocka av mig... Stark blir hon oxå, om hon går med huvudet vid bringan. Hon går alltid högt med huvudet. Kan småstudsa på stället.

I hoppningen är hon stark & pigg. Drar ibland och hinner därför inte få med benen över hindren. Vill man hålla ihop henne måste hon gå högt med huvudet så att hon inte kan ta bettet från en.

Hon är en dröm att titta på i dressyren, så otroligt ståtlig o snygg. Kan inte mycket med är riktigt lättlärd och vill hjälpa till, arbetsvillig.

Doris är min drömhäst, även om hon kan vara en galenpanna, monster & allt. Hon är den mysigaste hästen jag vet & när jag letade ny häst var det precis en sådan jag ville ha. Lite studsig, galen, mysig & personlighet. Hon har en sådan otrolig personlighet. Hon är riktigt svår men det är det jag vill ha, en utmaning. Dessutom måste man verkligen leta för att hitta en coolare ponny, och då är hon UNGPONNY. Hon är så lugn och cool. Man kan lägga en vattenmatta över huvudet & halsen på henne och hon bryr sig inte. Man kan hålla på med en ikeakasse över kroppen på henne och hon bryr sig inte.

Jag älskar henne för den hon är. Min lilla monster-pluttis <3

Vänner är viktigt...

Fredagkväll

Spenderas med familjen. Godis & film. Så som en fredagkväll ska spenderas.

Jag är ledsen att jag inte bloggar men jag känner verkligen inte för det. Jag har så mycket annat, så mycket annat jag tycker är kul. Jag lever livet, like everybody else .

Have à great evening!

PUSS !

Dagen

Mamma kom & hämta mig efter skolan så vi åkte till stallet & fika direkt. Tandläkarn var ut till hästarna idag & de hade så fina tänder så.
Gick en promenad med dem en bit så de fick röra på sig lite.

Bloggar kanske mer sen, serri för dålig update. Men jag har inte alltid motivation till bloggen & då får den helt enkelt stå helt stilla... Hoppas på att headern kommer snart!

4 saker du kanske inte visste?

- jag sätter ofta för höga krav på mig själv, det kan gälla vad som helst.

- om jag fick beskriva mig själv med 3 ord så skulle det helt klart vara: självsäker, kaxig/envis & omtänksam.

- jag har alldeles för många "bästa vänner" som jag tappat kontakten med...

- jag ska tävla med Doris i Enköping den 21/10, någon man ser där?

Läxor skall göras....

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!