Dagens ridpass!

Idag red jag på banan, första galoppen blev idag! Tränade på en övning med skänkelvikningar & bommar på marken. Kändes riktigt bra, tog ett tag innan hon gick med på att göra skänkelvikningarna utan att tvära & trampa under sig så himla mycket, men så bra dom vart på slutet!

Travbommarna gick galant, eller i början klev hon över två bommar samtidigt, ganska stora gångarter ja. Men fick henne att trava ihop sig mer & så gick det super.

Galopperade sen över galoppbommar. Doris är väldigt lat på banan & gillar egentligen inte att gå där, men fick en hyfsat bra galopp endå. Vill ni ha film på galoppen?

Nu ska jag städa lite & sen kolla på en riktigt bra film, vet inte vilken men den mååste vara bra.

Hörs om ett tag!

Godnatt!

Hej på er! Är supertrött nu & ska försöka somna, räkna lamm... Jaja. Förlåt oxå, för att jag inte bloggar, jag tycker att det är kul egentligen, men jag har vart lite lat ...

Imorgon lovar jag iallafall bra update, ska oxå hålla bättre uppdatering alla andra dagar. Men har NI nåt som ni VILL läsa om ? Kommentera hur mycket nu vill, det gör det bara enklare.

Godnatt läsare!

Godmorgon Tisdag!

Godmorgon på er! Eller egentligen, tror inte så många har vaknat ännu.. Klockan är ju bara 7 haha. Men ändå!

Idag ska jag börja med att bada med Selma, Annie & Clara, får inte ligga & sola ryggen, brände mig som sjutton igår. Jag blir typ aldrig särskilt brun, jag bränner mig efter typ 10 min i solen...

Iaf så sen när mamma & pappa kommit hem ska vi fira Isabelles födelsedag med tårta & presenter! Grattis grattis sis :)

Nu ska jag nog upp och äta frulle , vi hörs !

Sorry sorry!

Har ju för tusan inte bloggat på flera dagar! Shame on me. Men ska bli ändring på det.

Hur mår ni? Jag mår iaf toppen! Hade en jätterolig dag igår med Clara (claratroell.devote.se) som är en väldigt bra vän till mig. Bästa Clara!

Sen för ett par dagar sedan gick jag, Clara, Maja & Therese på bio & åt frozen yoghurt. Känner att jag endå umgås med vänner mer än vad jag brukar, vänner som jag känner mig trygg med.

Doris sätts igång, skritt & ganska mycket trav. Snart kommer jag börja lägga in korta galoppintervaller. Känner mig så sjukt taggad på tävlingsäsongen och ja, bara att få börja rida igen på min fina ponny som slår allt i hela världen.
Älskar hästar & ridning så sjukt mycket, det är livet verkligen! Får världens tidslig efter bara nån/några dagar.

Men nu står snart middagen dukad på bordet, see ya!

Yesterdays dinner

Åt grillat kött, haloumi & pommes + sallad på det igår. Så gott var det!

Goddag!

Har kollat film & bara latat mig nu på morgonen. Kanske dags att börja ta tag i dagen? Tänkte börja med att städa mitt rum, tänk att det blir så stökigt efter bara nån vecka? Sen ska jag städa lite i resten av huset oxå, hjälpa mamma med lite hussysslor liksom.

Ja, men det är väl bara att sätta igång då! Kram på er så hörs vi om ett tag :)

 
 
Alla bilder från google. Kan inte låta bli att ÄLSKA mopsar!

Resten av dagen..

Åker till stallet om nån timme och rider Doris, skritt & några travintervaller på 1-2 min på lite hårdare underlag. Rider en ut en stig som är väldigt plan och som har ett bra underlag.
 
Måste duscha Doris, eller iaf spola av, annars kommer det ta ca 1 timme för att få bort all lera. Hon ser verkligen ut som en enda stor lerhög. Så tyvärr, jag är lite lat idag :)
 
Sen ikväll ska jag nog kolla på en bra film. Mys söndag!
 
Nu ska jag gå ut och hoppa studsmatta med syrran, om den inte är blöt förstås. Kanske kommer upp en film när jag gör magplask, haha!
 
 

SVAR - önskeinlägg

Varför rider du på pessoa? De som rider på det förstår inte funktionen..
 
För sista gången, jag rider INTE på pessoa längre. Och jo jag vet vilka funktioner det bettet har, men när man har en häst som springer som en galning & inte lyssnar alls, så var jag tvungen att ha det. Doris var en ANING galen när hon kom. Och när jag använde tex pelham ställde hon sig och tjurade emot, gjorde ett bocksprång när hon vart riktigt sur, ja hon vart helt enkelt förbannad på de andra starkare bett vi testade.
 
Jag rider inte på pessoa utan gjorde bara det tills jag LÄRT mig hantera och få kontroll över Doris hysteriska sida.
 
Bilderna som jag lägger upp där det är pessoa är gamla.
 
 

Mops

Guuud, såg världens gulligaste mops på tävlingen idag. Finns ingen hundras som slår mops asså. FÖR söta. Haha, så roligt när de snarkar oxå. Vill ha vill ha vill ha! Egentligen vill mamma oxå ha en men hon tänker inte köpa.
 
Får se, ska nog gå att lösa på något sett, hehehe!
 
Någon mer som bara ÄLSKAR mops?
 
'
(bild från google)

Önka er något...

Som ni vill läsa om. Inte för att jag har slut på ideer utan mer för att ni ska tycka att det blir ännu roligare att läsa.
Kan vara om nästan allt, min vardag, hästar, Doris, vänner osv.
 
 

Lång och solig dag

Är helt slut i benen efter att ha sprungit fram & tillbaka med resultat & delat ut alla priser. Känner att jag inte är så speciellt vältränad, hihi. Men men! Tyckte att det reds många fina ritter idag, vissa som man inte kunde ta blicken från.
 
Nu ska jag kolla på en film eller nåt & sedan åka ta in min plutt. Idag ska hon bara skrittas då hon är nyvaccinerad. Men från och med imorgon sätter vi igång och travar oxå.
 
Hörs kanske senare, kram!
 
Min storhoppande ponny!

Uppe med tuppen

Hörs under dagen!

Morgondagen

Imorgon är det tävling som gäller. Dressyr på ridskolan, ska hjälpa lillsyrran och säkert vara funktionär. Efter det ska jag vara duktig och städa mammas bil som snart ska besiktigas. Om det inte blir försent vill säga.
 
Känner att jag borde gå och lägga mig, klockan bara rinner iväg, den är redan halv tolv!
 
Kram på er & godnatt!
 
 

Tjejkväll!

Yes, pappa och Brorsan åker med farmor till torsholmen, vet inte hur länge men ändå, bara jag, mamma & Bells hemma! Fast det kommer bli att gå och lägga sig tidigt då Bells ska tävla lör-sönd. Åå önskar att Doris vart frisk för länge sedan och helt igångsatt nu nu nu.
 
Börjar bli lite bättre väder nu känns det som, mysigt. Ska alldeles snart ut till stallet och ta in fina pållarna. Kanske borstar lite på Doris, hon va ju lerig innan veterinären så hon är säkert det nu oxå. Den lilla lortgrisen :)
 
Kanske hörs lite senare, kram på er!
 
Min C-ponny Mister Grange som nu betar på de gröna ängarna. Saknar hon obeskrivligt.. Gud vad med minnen som ploppar runt i huvudet när man kollar på gamla bilder. Mister Grange vilken riktig kämpe han var ♥
 

Denna var riktigt god!

Har inte vart så förtjust i Ramlösa ett tag, utan bara druckit Loka (som fortfarande är mycket godare hihi) men denna var faktiskt riktigt riktigt god!

Planer - Doris igångsättning

Nu när hon äntligen är frisk måste jag jue planera hennes igångsättning!
 
De första tre veckorna ska bara vara skritt och trav, dock så ökas traven mer och mer för varje dag/vecka. 
Fjärde veckan kommer jag lägga in lite galopp, inte mycket alls men lite. Den kommer också att ökas succesivt.
Femte veckan kommer hon kunna trava och galopperas som vanligt & sjätte veckan börjar vi hoppa. Alltså kommer hon sättas igång under lika lång tid som hon var halt!
 
Under dessa veckor kommer jag också klättra i backar, träna sidvärtsrörelser, volter osv. Allt för att få henne mjuk & följsam. Tycker att jag lagt upp ett bra schema i huvudet som jag kommer följa.
Längtar STORT tills träningarna & tävlingar sätts igång igen! Jag ♥ Doris = SANT
 
 

HON ÄR FRISK!

Återbesök kl 14

Idag åker vi tillbaks med Doris till veterinären och förhoppningsvis är hon frisk nu. Hovslagharen kom igår och denna gången skoddes hon runtom, hon har gått barfota ibak innan, men veterinären påpekade att hon hade för platt hov så hon gick på sulan. Det märks också att hon har snubblat till lite när hon går på lite stenat osv. Men nu så!
 
Tar 11.05 bussen och borstar & fixar Doris när jag kommer fram. Hoppas hoppas att hon inte är lerig..!
 
Nu ska jag kolla runt bland lite olika bloggar, tips?
 
Dosen´t miss the winter, at all!
 

Bra första dag på sommarlovet... not.

Spöregnar här hemma och åskar. Stackars pållar som står ute i hagen, men tur att vi åker dit.. när det värsta har slutat. Ganska bra att vi satte på regntäcke ändå!
 
Nu är tyvärr syrran ganska desperat att få datan, men vi hörs senare, bästa läsare!
 
Mini man var för ett par år sedan :)

COOLT

Bells (min syrra) vann en tävling hos Nellie Berntsson och fick genast hundratals läsare. Hahaha fan läskigt nästan hur känd hon måste va!

Skolavslutningen..

Här är en bild på mig och min storebror som går ut 9:an nu! Lycka till i framtiden eller vad säger man ;)

Godnatt

Imorgon går jag upp 07.30 och åker med mamma till stallet, släpper ut och fixar allt med hästarna och tar bussen hem. Då ska jag duscha och göra iordning mig för kvällen. Innan avslutningen ska vi till Sara och äta, mys!
 
Men nu SÄNGEN. Måste ju orka upp imorgon!
 
Gringo, glömmer dig aldrig min älskade prins ♥ Jag älskar dig
 

Avslutning imorgon!

Ååh, längtar så otroligt mycket till sommarlovet. Ska inte slösa bort en sekund, inte sova bort halva dagen, inte ligga på soffan och pilla mig i naveln. Ska bada, sola, rida & framförallt ha kul. Men kommer spendera mycket mycket tid i stallet med min underbara prinsessa! Hoppas på att hon är frisk nu bara :)
 
Haha, kanske inte har den bästa headern till bloggen nu, men jag håller på och trixar. Möjligtvis någon som känner någon som känner någon som gör gratis headers? Kommentera mer än gärna då!
 
NU TAGGAR VI SOMMARLOV !! ♥
 
 
 

Snabbis

Hej! Ska byta om nu och åka till stallet, Doris ska skrittas uppsuttet 30-40 min. På ons-tors lägger jag in lite trav innan återbesöket på fredag. Hoppas verkligen hon är frisk, är så galet sugen på att få börja rida min stjärna igen.
 
Annars så ska boxarna fixas osv, sen så är det sovdags för dem pluttisarna :)
 
Måste byta om nu, hejdå!
 
 

Guten tag!

Hejsan! Var ett tag sen jag bloggade, har mest försökt fixa en header till designen.
 
Hade världens härligaste dag igår, gick upp 06.50 och åkte till stallet, skrittade Doris & red Majas ponny sparris (ska göra det tills på måndag då hon är i Paris) Hoppas hon har riktigt kul där!
 
Nu ska vi strax åka till stallet, ska bara byta om och packa lite till ikväll. Ska sova hos en kompis, kommer bada, sola och kolla film på kvällen. Mamma hämtar mig på dagen imogon och då åker vi till stallet. Så himla skönt med lov, stall stall stall! Det bästa som finns = hästar!
 
Aja, dags att få lite fart så vi kommer iväg någongång.
 

@ stallet

Hej på er! Ska alldeles strax till stallet, precis ätit en pizza som man värmer i ugnen, inte den godaste direkt, men men! Doris ska jag skritta uppsuttet på i ca 30 min, ska bli roligt att lägga in putte med trav sen, dagarna innan återbesöket.
 
Idag i skolan åkte vi till UNT och gjorde lite saker, ganska tråkigt då enligt mig... :) Men alla har vi olika intressen, right.
 
Just nu sitter jag vid matbordet med världens drygaste & knäppaste lillsyrra, vet inte vad som flygit i henne, siter och proppar i sig pizza samtidigt som hon garvar och ja är jooobbig, så himla DRYG @@ haha
 

Förlåt

Känner att jag inte är så duktig på att uppdatera... Det är lixom nu kl 22 på kvällen som jag sätter mig framför datan när jag haft tid innan. Förlåt för det. Jag är ju lagom trött nu såhär på kvällskvisten. Åh, så typiskt mig.
 
Doris har jag iallafall ridit idag, hennes box har blivit mockad, vatten är bytt & påfyllt & jag, allt är klart där.
Mamma gick med när jag red idag, mysigt med lite sällskap iallafall!
 
Skönt att inte ha några läxor eller nåt sånt, absolut nothing inom skolan som man måste bekymras över. Känslan att kunna slänga sina mappar & alla papper. Känns som värdens tungaste elefant äntligen hoppar av ens axlar. Nästa år ska jag höja mina betyg ännu mer & fortsätta sköta mig i skolan! Hur mycket man än hatar skolan så är det grunden till ens framtid :)
 
Ska bli så roligt oxå att äntligen renovera köket och matrummet, känns som att det var på tiden. Pappa är så förbannat lat så det tog ett tag innan han oxå ville ta tag i det, den softpotatisen....;)
 
Nu ropar min säng på mig, kommer slockna direkt. Så jäkla trött! Hörs imorgon.
 
PUSSMUUULE världens goaste. HÄSTAR är det absolut BÄÄÄSTA som finns i hela världen.
 

Godnatt på er

Supertrött nu, men endå lite småglad. Vart en så härlig dag, bara glatt humör...nästan iallafall! Gick en pw när jag kom hem i friska luften & åt god mat.
 
Doris var pigg & trött idag, på samma gång haha. Hon e så gullig!
 
Nej, kanske borde gå och lägga mig, skola imorgon, right ;)
 

Frukost

Sitter och äter upp min frulle lite snabbt framför datan. Ska iväg om bara ett par minuter, men det kan ta ett tag då mamma och Isabelle är väldigt sega, haha.
 
Åkte och släppte ut hästarna idag, var ju en aning trött...
 
Aja, nu e det bråttom, hörs senare idag!
 

Update!

Hej på er! Ska alldeles strax till stallet för att ta in pållarna. Hade en jättemysig dag igår på stan med bästa tjejerna, kollade på bio och fikade. Och såklart, kunde man inte hålla sig från att kika lite i alla klädbutiker, men det vart inget köp.
 
Idag har jag vart på stan igen fast med mamma, var på hööks & tog en lyxshake på Max. Köpte en grimma som det stod "hooligan" på, alltså galning typ. Passar in på Doris perfekt, haha!
 
Nej, nu ska  vi nog åka, så vi hinner hem till indiana jones (personlig favorit) men vi hööörs!
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!