Pollen

Det sägs vara det värsta året med björkpollen sen 1989 och antar att det är ganska rejält då. Självklart så är jag då allergisk mot björkpollen och gått i skolan utan att andas och med röda ögon typ haha. Går nog osminkad imorgon så jag inte blir helt svart runt ögonen iallafall. 

Tänkte säga godnatt till er nu och svara på en liten fråga om vad min lillasysters blogg heter, http://ponnyflash.blogg.se :)

Syskonkärlek. Min syrra skulle jag aldrig klara mig utan!

Vad tycker ni?

Som jag har sagt tidigare så vill min lillasyster att vi startar en blogg ihop så man kan följa oss båda på samma. Samtidigt som jag tycker det skulle va en kul grej så undrar jag såklart vad ni tycker?

Tror ni att det är roligare om vi har en blogg ihop eller separata? Lite svårt val från min sida då jag inte vill förlora er som läsare.. Kommentera er åsikt.

Nu ska jag duscha osv och sen gå och lägga mig. Sista dagen imorgon i skolan och veckan efter har vi prao. Jag ska praoa på bärf, simpelt och kul på samma gång.



Nusse



Gårdagens träning

Igår var jag och tränade för Sofie och det gick superbra. Han var lika lugn som igår och vi kunde till och med jobba han nu och inte bara tänka att han ska galoppera ist för att göra sina luftsprång hela tiden.
 
Red mest på volten, gjorde mindra volter i volten & flyttade för innerskänkeln. Han har ingen bra styrka i galoppen och tyckte det var jobbig att galoppera i en mindre volt. Men det gick bättre och bättre.
 
Utmaningen på träningspasset var att galoppera på spåret runt hela ridbanan utan att han stressar upp sig. Gick inte lika bra som på volten men helt ok! Jättenöjd med passet och längtar till nästa, kul att se om vi utvecklats ännu mer då. Vi har redan gjort ett stort framsteg!
 
 

Stallet!

Ska snart sätta på mig stallkläderna och åka till stallet. Idag är det träning för sofie på schemat som ska bli riktigt kul. Känner att jag behöver träna med honom nu, så jag kommer hem med nya saker jag inte tänkt på innan att jobba med. Vi har gjort ett stort framsteg sen sist vi var hos Sofie, så blir kul att se vad vi gör idag.
 
Väldigt fint väder idag som gör det ännu roligare att åka iväg och träna. Får se om mamma kan filma lite idag kanske. Vill även ha en fotodag med syrran så vi kan fota varandra med våra hästar. Har typ ingen bild på både mig och spinnis när jag rider honom haha! Haft honom i snart tre veckor så..
 
 
 

Fredag

Idag är det äntligen fredag och helg. Kan inte vänta på att få sova ut ordentligt och få massa ny energi. Allt har vart segt den här skolveckan och känns verkligen inte som att det va min vecka. 

Nu ska jag kolla på gossip girl och äta mellis. Älskar gossip girl, så himla bra!

Mysis

Opepp

Känner mig hust nu väldigt trött och sliten. Ska gå och lägga mig skapligt idag, om jag klarar det haha. Det har varit många sena kvällar i stallet och tidiga mornar. Längtar så sjukt mycket till sommarlovet så man kan slippa att tänka nått på skolan. Nu har vi det iaf lugnt de kommande veckorna, massa lediga dagar och prao.
 
Tur att jag har min underbara häst vid min sida som jag verkligen älskar. Han var så lugn och fin idag min bebis. Övning ger färdighet, so true! Imorgon åker vi på våran andra träning, se hur det går. Sen på måndag har jag haft honom i tre veckor!
 
Kolla vad fin han är. Världens finaste.
Nu ska jag äta hamburgare, lökringar och pommes frites!

@ stable

Hej på er.
Ska strax byta om, äta lite middag och sen åka till stallet. Tagit det väldigt lugnt efter skolan, kollade igenom matten lite snabbt bara. Känner att jag inte har någon energi alls just nu. Säkert för att jag gick och la mig väldigt sent igår och gick upp väldigt tidigt. 
 
Vet inte om det blir ett ridpass idag eller om jag tänker tömköra. Det var ett tag sedan jag tömkörde och det är ju väldigt bra att göra det, bra för hästarna och kommunikation. Det är något vi måste bli bättre på, kommunikationen. Han går gärna och fokuserar på annat och då blir han studdsig och ännu hetare.
 
Hoppas ni har haft en bra dag hittils och att den fortsätter så!
 
 
 

Godmorgon!

Har precis kommit till skolan och väntar på att syslöjden ska börja. Håller på att görs ett schabrak där, duktigt va? Haha. 

Ganska kort dag idag, vilket är riktigt skönt. Ännu skönare att man bara går två dagar i skolan nästa vecka, nästan ett helt lov ju! Ha en bra dag!



Utsläpp imorgon

Egentligen skulle jag sova nu, om jag var en smart tjej såklart.. Ska upp tidigt imorgon och släppa ut hästarna. Nu såhär på kvällen efter att ha kommit hem sent från stallet så har jag pluggat matte och duschat. Nu bloggar jag haha. Allt förutom att sova, som är så skönt. Viktigt med mycket sömn.
 
Isabelle har börjat vilja starta en blogg ihop med mig igen, men jag känner lite si sådär över det. Vi gör ju i princip samma saker oc båda skriver väl om det på bloggen. Tror det blir ganska dåligt då. Vet inte, samtidigt skulle de väl va ganska kul... Vad tycker ni?
 
Spinosa skötte sig exeptionellt idag, min prins. Övade mycket serpentiner, volter i serpentinerna och i galoppen mycket volter men även träna på att kunna galoppera på spåret utan luftsprång. Mycket övergångar i traven utan att han ska behöva blir så jäkla mkt hetare efter varje avbrott. Det är som att han bara får mer och mer energi varje gång man ber honom trava, kommer liksom upp i varv hela tiden.
Men supernöjd med honom!
Godnatt och kram på er ♥
 
 

Min hy

Jag har ganska "känslig" eller vad man ska säga, hy i mitt ansikte. Är väldigt noga med att hålla den fräsch genom att tvätta morgon och kväll. Sen kan jag inte äta godis, speciellt choklad utan att få finnar. Himla tråkigt.. Viktigt för mig att äta rätt för att undvika det och tvätta såklart. Sen smörjer jag väldigt noga också, läste någonstans att babyolja ska vara jättebra. Testar det just nu och hittils funkar det bra.
 
Mina tips till ren och fin hy:
 
- Tvätta med någon ansiktsskrubb, som rengör huden ordentligt. Morgon & Kväll.
- Smörj med en bra och mild lotion.
- Undvik godis och försök äta "rätt".
 
Har ni några bra tips för att få en så bra hy som möjligt i ansiktet??
 
Jag och syrran;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svettigt pass!

Idag var tanken att bara rida ut på Spinosa, men blev ett litet pass på banan oxå då han inte skötte sig i galoppen när vi red ut. Vill inte sluta med att han gör sina konstiga luftsprång i galoppen, då har han på sätt och vis vunnit känns det som.
 
Han fortsatte även lite på banan, men fick till några fina galopper och fin i traven. Vart väldigt svettiga både han och jag! Men det är skönt att det tar på en. Det är ju inte meningen att det ska va lätt?
 
Gringo får stå för bilden<3

Trädgårdsrensning

Goddag!
Här hemma har vi just nu en massa rensning på bakgården, vårat hus har skog bakom sig så vi har en del träd på tomten och pappa har igår och idag sågat ned ca 6 träd... Vi som precis gått igenom miljö och sånt i skolan. Kunde inte låta bli att klaga på att han kommer öka den globala värmningen haha. Jag menar 6 träd?! 

Hjälper iaf till att flytta allt ris till våran ena biluppfart, där någon förening sen kommer komma förbi och hämta det och dra det till majbrasan. Snacka om att den kommer va stot iår! Hihi

Fullt friska träd som sågas ned.. Så synd..

Det går framåt

Just nu går det himla bra med spinnis. I början gick det inte att rida honom för han bara sparkade och gjorde capriols i galoppen med mig, då bestämde vi tid med min tränare, jag visa problemet och hon satt upp. Han gjorde likadant med henne som med mig, men hon lät honom hålla på tills han slutade och då var bara gummibollen kvar. Jag hoppade upp sen igen och han testade mig även då, men lät han springa på och så gick det över.
 
Nu har jag haft två superbra pass på honom, han testar som förut någon enstaka gång bara, men det går snabbt över. Svullnaden över hans njurar har gått ner oxå! Vi var ju och provade ut en ny sadel under påsklovet hos en tjej som jobbar på liqusini, superbra! Rekommenderas verkligen! Hon sa att svullnaden och hans lite "hårda" rygg kom från hans förra sadel som legat fel, vart för kort för han.
 
Nu har jag masserat på två olika ställen som Monica sa att jag skulle, och det har verkligen blivit bättre. Han känns mycket mer avslappnad och mjuk nu.
 
Spinnis är en häst som väldigt lätt stressar och som inte äter helst, så han har nog ganska lätt att bli väldigt mager. Just nu är han väldigt fin i hullet, men det får inte bli smalare. Isf kommer vi börja ge honom lusern och sen kommer han även få gå ut med bete (troligtvis med valackarna) och äta sig lite fetare. Just nu står han med Doris som han tycker är riktigt läskig när hon går kissande efter honom hahah! Hon är så kär i honom, brunstiga sto.
 
Kommer bilder på min sadel, så fort jag kommer ihåg att ta bilder! Det är en Jeremy Rudge sadel om ni undrar! Superskön.
 

 

Löshoppning

Hej, det var ett tag sen!
Idag har vi löshoppat hos Sofie och Louise med Spinosa. Kan inte säga annat än att jag blev otroligt stolt över honom, han skötte sig så otroligt bra. Hoppade upp till kanske 130 (?) och klarade det lätt. Behöver träna upp frambenen lite, men annars super.
 
Sist vi löshoppade sparkade han och slog med huvudet, men idag var det bara galopp för fulla muggar! Så otroligt snygg och han har så fin bakbensteknik.
 
Åh, idag var han värd extra massage och morötter!
 
Kanske kan be syrran eller mamma fota/filma imorgon när jag ska träna för sofie :)
 

Tror inte det va haha



Filmkväll!

Har precis kollat klart på mamma mia med mamma, som jag tycker är så himla bra. Nu tänkte jag kolla på en annan film, men vet inte vilken.. Någon rolig iallafall som man blir glad av! Är så trött på skräckfilmer just nu och vill bara se komedier, romantik eller action. 
 
Idag pratade mamma med Spinnis förra ägare, hon gav mig lite tips på hur jag kunde göra när han bråkar i ridningen och fick reda på att han blivit behandlad på ett ställe. Suck.. Men detta kommer gå galant. Imorgon åker vi och provar ny sadel så ska vi se att detta blir kanon! Min guldhäst. Gud vad kär jag är i den hästen alltså, älskar honom så mycket♥
 
 

Tanken idag

Idag har jag tänkt skritta barbacka på Spinosa, en riktigt lång skrittrunda. Det är väldigt bra för alla muskler i kroppen på honom. Sen om han blir för het får jag gå med honom. 

Sen det vardagliga som Monica bad mig göra, stretcha ryggen, massera och köra morotstricket. 

Har ni en bra dag idag? Det är ju så himla fint väder, passa på att va ute!

Idag har jag haft honom i en vecka!!!

....

Som jag redan skrivit så hade vi ut equiterapeut till Spinnis i fredags. Hon sa att han hade lite problem med ryggen och svullen över njurarna. Vi vet inte om det är så att han är fel riden med fel sadel eller hur det är. 

Igår när vi skulle löshoppa så ville han ibland inte och efter hindret sparkar han och slår upp huvudet med öronen bakåt. Gör det ont någonstans? Det är omöjligt att det kommit sen jag köpt honom, då jag inte gjort NÅT med honom. Tror verkligen jag kan fixa det här. Tänker inte lämna tillbaka honom. Detta kommer säkert lösa sig.

Min bebis kille..

Guldstjärna

Idag gick det så himla bra när jag tömkörde Spinnis, både för att han var superduktig, för att jag blivit bättre, men framförallt, vi har kommit varandra mycket närmare! Han börjar se mig som ledare och någon an kan vara trygg hos. Gosar mycket mer med mig och känner igen mig. 
 
Ett tips till er som köper häst, börja med arbete från marken, det går SÅ mycket snabbare att få förtroende för varandra då. Vi tog även ut Monica (equiterapeut) som kollade honom i fredags, och det visade att det vi trodde var "fett" på hans rygg, var svullnad över njurarna. Ska massera och skritta & trava i lång och låg form när jag fått en bra sadel. SUPER! Nu börjar jag inte med att träna och tävla, vilket kanske resulterat i att jag fått stå där med skadad häst. Perfect start! 
 
Tömkörde även Majas sparris idag. Vilken gudomlig häst att longera alltså! Gick superbra, jättenöjd med honom. 
 
Nu väntar jag på pappa så vi kan grilla, har så sjuuuuuukt tråkigt....
 
Bah för att

Uteritt med Maja!

Idag testade jag sparris inför helgen då jag ska ta hand om honom åt min kompis Maja som är i Göteborg. Har ridit honom förut, när jag tog hand om honom då oxå. Men det gick riktigt bra!

Nu är jag superduperdunder trött så ska nog gå och lägga mig...

Min finaste!

Bebis

Gud får inte nog av honom, kan kolla på samma bild i evigheter! Han är så himla söt! 



Läsarfråga

Är ni ordningssamma i stallet, vill att allt ska va rent, prydligt osv?
 
 

Tömkörning

Hej på er!
Idag står det tömkörning på schemat för Spinnis och det kommer vara tömkörning, longering osv som det får bli fram tills vi har en ny sadel. Hoppas att det beror på sadeln som han höll på som han gjorde, vilket jag tror! Men tills dess så blir det arbete från marken. Vilket ändå är riktigt nyttigt för honom och alla hästar! 
 
Jobbade ju honom inspänd med longeringslina häromdagen, och han skötte sig riktigt bra då, det var bara i galoppen och ibland i traven som han ville skjuta upp huvudet och springa. Men det kunde han inte pga inspänningen, så då ville han inte gå fram istället, haha. Han är en valack med väldigt mycket vilja haha! 
Men när han gick med på att gå i en låg form så va han sååå fin.
 
Vad tycker ni om tömkörning, är det något som ni håller på mycket med?
 
Jag och syrran för några somrar sedan!

Lite galet ridpass

Idag var första ridpasset på Spinnis, vilket började bra men slutade mindre bra! Han var riktigt fin i början, red med flashans gamla sadel och med snodd, sadeln tror jag tryckte och inte låg riktigt bra. Dessutom passade den inte mig alls, för liten och mina skänklar hade inget stöd alls. 

Det slutade iallafall med att han gjorde höga capriols och sparkade samtidigt. Han brukar kicka ibland när han protesterar och han studsar som världens gummi boll, det gör han. Men idag blev han störd av något. 

Sadelutprovning på tisdag, sen ska det struktureras upp med massa bra träning och övningar. Detta fick mig nästan mer taggad på att få ordning på denna galning:) Han är så fin min bebis!



S P I N O S A

Spinosa är min nya sjärna som jag köpte i måndags. Han är en valack född 2006 på ca 160 cm. e. Poet u. Anjette.
Han är brun med lite olika tecken, världens finaste. 
 
Spinosa är verkligen inte lika stabil i sitt psyke som Bellans Doris är. Han tycker allt är lite småläskigt och är väldigt spänd nu på ett nytt ställe med nya människor. Jag prioriterar att lära känna honom innan och utan och att vi ska kunna lita på varandra till 110%. Han behöver en trygghet och jag tror att det bara blir bättre eftersom jag är så himla lugn som person, det behöver han.
 
Han är nog den hetaste hästen jag ridit hittils känns det som haha. Så himla mycket krut i honom och han studsar som en riktig liten gummiboll. Kapacitet inom hoppning, lite pet hit och dit på tävlingar just för att han är så imla taggad hela tiden. Mycket blod i honom. Men han hoppar med sån jäkla spänst att han kan gå höga klasser med mycket jobb. Gått enstaka 120 cm.
 
Det är en ren utmaning jag gett mig in på, och jag är så himla stolt över mitt val! Kunde inte fått en bättre bebis än spinnis♥ Vill ni veta mer om honom? Kanske lite bilder och filmer? (när jag har lite bättre haha)
 
Suddig bild, men det är vi iaf! 
Sandrine på Spinosa, varsegod och rid! Eller naa, det kommer ta ett tag innan vi hör det, hahah!
 

Godmorgon!

Hej på er!
Idag är det inte så lång dag i skolan. När jag kommer hem blir det plugg, stallet, plugg. No prov imorgon, men har redan pluggat lite igår och på en lektion där vi fick repitera, så känner mig något säkrare iallfall.
 
Innan jag ska göra det jag ska göra, så tänkte jag skriva en liten presentation av min nya stjärna som jag är så kär i. Idag blir det nog första ridpasset, förhoppningsvis. Har ju ingen sadel i dagsläget men Flashans gamla låg hyffsat bra på honom. Verkligen ingen jag kan rida med mycket, men medans.
 
Nu måste jag göra iordning mig det sista!
 
Denna sötisen :)

@ skola

Godmorgon!
Idag är det måndag och en ny vecka. En väldigt spännande måndag för mig, eller kanske nervös passar bättre. Skulle vilja skippa skolan och åka till Spinnis direkt. Waaaah, är så himla nervös! Men förhoppningsvis äger jag den finaste hästen någonsin innan dagens slut. 

Ha en bra dag hörrni så ska jag uppdatera emellanåt! 

Spinnis!!

Gossip girl & snacks

Hej!
Kom hem från stallet för ett tag sedan efter att ha varit på stallmöte. Tycker bara det är rörigt med stallmöten och hänger inte med alls på saker det babblas om. Men, räcker för mig att mamma förklarar lite vad som bestämts.
 
Nu tänkte jag sätta på ett avsnitt av gossip girl som jag tycker är så bra och fylla två små skålar med saltade mandlar och torkade bananer, mysig söndagkväll. Längtar otroligt mycket till imorgon och är dubbelt så nervös. Tänk att imorgon kanske jag står som hästägare för världens finaste häst! Saknar honom otroligt mycket.
 
(googlebild)

Isabelle och Doris!

Ni har väl inte glömt Doris hoppas jag? Om ni vill läsa om hur det går för Doris och min lillasyster Isabelle borde ni verkligen läsa hennes blogg ---->  http://ponnyflash.blogg.se ! Jag personligen tycker att dem är jättefina tillsammans. Doris är verkligen ingen lätt ponny, även om man kan få det som första intryck. Hon är otroligt mycket häst att rida och har en jädra attityd så det står härliga till. Och på det så är isabelle väldigt liten, så hon har väldigt mycket jobb framför sig, men det kommer va värt det! Helt säker på att om Isabelle ger allt kommer de komma otroligt långt. Doris har sån otroligt stor kapacitet i både dressyr och hoppning. Plus att hon har dösnygg modell och är som en drömponny i hela hennes utseende. Men somsagt, vill ni läsa hur det går för dem så kolla in 
 
http://ponnyflash.blogg.se
 
Hoppas hon vet vilken jäkla drömponny hon har!

Imorgon - måndag!

Kan inte beskriva hur mycket jag längtar tills imorgon, då vi ska besiktiga Spinnis. Gått och tänkt på det hela veckan och velat spola fram tiden. Samtidigt känner jag en stor klump i magen av nervositet. Tänk om han inte går igenom? Veterinär besiktningen är så himla jobbig tycker jag, iallafall om man verkligen fastnat för en häst som man vill ha mer än nåt annat. Ååh vad jag längtar efter att få se honom igen! 
 
 
 
 

Ont i benen!

Har nu i två dagar styrketränat mina benoch kan lugnt säga att det känns, jag som trodde att det här övningarna inte skulle ta så mycket! Men det är ändå en skön känsla. Planerar att springa mycket till stallet på sportlovet och börja springa mer till stallet vardagar också. Bra ide, hoppas att jag kommer fullfölja den.
 
Skriver lite på ett inlägg just nu, får se hur lång tid det tar innan jag skrivit klart. Tar väldigt lång tid för mig att typ skriva tre meningar känns det som.
 
 

Fem saker ni kanske inte visste...

* Jag mår dåligt av att äta jordgubbar och äpplen, jordgubbar brukar gå bra om jag äter en liten mängd. Troligtvis är det så för att jag är pollenallergiker, då blir man känsligt för kärnfrukter tror jag det hette.
 
* Spinnis som vi ska besiktiga snart är en otroligt liten häst som man nästan tror är en D-ponny. Men det är nästan bra, eftersom han är så pass het och väldigt högrest.
 
* Jag är väldigt tyst som person, lite blyg. Sån är jag, men ändå väldigt självsaker och står för den jag är, mina tankar. Alltid varit en tyst och ganska blyg tjej, mer när jag var liten än nu dock, nu är jag inte lika blyg.
 
* Jag vill ha häst NU! Så himla tråkigt när man inte har nått att göra, tur att det finns musik som kan roa mig.
 
* Jag försöker just nu vara nyttig, få se hur långe det håller! 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!