@@ hoppträning

Yeiii. Idag är det hoppträning, som man längtat. Sydde klart mitt egendesignade + egengjorda ländtäcke idag, stolt! Peppar peppar att det passar nu oxå, annars blir det syrrans. Tror det är gränsfall till för litet på Doris...
 
Hoppträningen börjar kl 8 (?) tror jag iallafall. Få se hur det går, doris kändes riktigt glad igår iallafall.
 
Riktigt skönt med sol & värme ute, känner doften av vår typ. Såå jäkla mysigt att rida ut i ett så vackert väder med snön som börjar smälta bort från vägarna, got to love it! På med västen & bort med täckisarna ;)
 
Nu är det käka sig mätt som en plätt på tjockpannkaka & sylt. Mumsi bumsi.
Är på ett riktigt glatt humör idag, riktigt skönt & kul. Mår som bäst då liksom, det gör nog alla. Ha det bäst!
 

3 saker ni kanske inte visste om Doris...

♥ När man tar i Doris (i munnen), oftast ute så flänger hon runt med huvudet och nickar, tycker hon ska få styra bettet sälv och vill galoppa iväg i 190. Mon e galen, min stjärna.
 
♥ Doris är världens STÖRSTA matvrak, står och sparkar och ibland reser hon sig även i stallgången för att hon vill in och äta. Om ni inte visste det så har vi hönär i hagarna som hästarna får stå och pillra med, ibland stoppar Doris ned huvudet i hönätet (!) och sitter fast där tills jag kommer, hänt 2 dagar i rad nu och ett par ggr tidigare. Hon gör ju det antagligen för att äta upp maten snabbare, MATVRAK! Tur att hon är världens coolaste ponny som inte blir skrämd av minst lilla. Doris träskalle.
 
♥ Hon är den mest gosiga och bäbis mysiga ponny jag nånsin haft. Tex. när man spänner täckesspännena i fram lägger hon huvudet i min famn, hur gulligt liksom? Älskar henne verkligen min lilla bäbistjej ♥
 
Världens oräddaste ponny va. Tuffingen ;)

Jag är på G

Promenerar just nu ner till busshållplatsen i mina BIG BIG stallstövlar. Tar 16.10 bussen till stallet. Doris skrittas uppsuttet ca 30 min. Bara klättra i backar och arbeta runt stock och sten. Finisen.

Nu måste jag skynda lite, kram på er!

Hoppträning inbokad för A-tränare

BäRF har tydligen en tränare som kommer vissa tisdagar om jag inte minns helt fel? Nämligen John Hickey. Sett han hålla i en hoppträning förut och vart inte sådär jätteförtjust direkt. Men, alla människor förändras, right? Men mamma ville så gärna veta vad han tror om Doris. Ni vet mamma är lite osäker på om Doris är nått att tro på, jag tror på henne som in i bomben mycket. Vet att hon har kapaciet så det smäller. Den finns där, någonstan och kommer fram ibland.
 
Kommer iallafall träna för honom nån tisdag i BäRFs manege. Får se hur det går! Hört att han e ganska sträng och tror han är en sån som säger ifrån ganska ordentligt, men då kaxar jag väll tillbaks, haha.
 
Nej nu ropar sängen på mig, XO!
 

Dagen

Åå, idag var det första dagen i skolan sen sportlovet. Usch vad jag ogillar det, skolan, läxor, plugg. Men man får tänka på vilken framgångsrik framtid man kan få av att plugga ordentligt i skolan. Jag satsar ju på ett speciellt ridsportsgymnasium där man dels behöver bra betyg men framförallt måste man då vara en kunnig & duktig ryttare. Tror att det är ett bra gymnasium om man vill bli elit ryttare eller B/A-tränare.
 
Åkte med 16.10 bussen till stallet, red ut med bäästa Clara & bells. Alla gångarter. Körde lite lösgörande arbete på vägen hem, där det bara är en vanlig väg som man har möjlighet att göra skänkelvikningar, öppna, sluta & ställa höger/vänster. Doris vart så fiin på slutet, min superstar!
 
Nu e jag helt slut, så dags att sova. Måste vara pigg imorgon eftersom vi ska till leos lekland med klassen! Aldrig vart där och vet inte hur det är, men vi får hoppas på att det blir kul. Någon av er läsare som vart där?
Kram :)
 
VÄRLDENS bästa ponny. Mister Grange, glömmer dig ALDRIG. ♥ ÄLSKAR DIG

Godnatt!

Imorgon är det skola, igen. Men säger som syrran, inte långt kvar till fredag då! Hihi. Älskar verkligen fredagar.

Idag var vi in till stan och shoppa massa väl behövliga kläder. Mamma och jag ska även sätta oss och beställa hem nån tröja till mig. Kommer bilder på vad jag köpt någon annan dag.

Släcker för idag och vaknar upp pigg imorgon, fast ja jag kommer som vanligt vara sur när jag vaknar ;) Godnatt på er!

Melodifestivalen

Sitter i soffan med godis & chips med mello som går på tv1. Älskade Ulrik Munters låt mest. Han är riktigt begåvad alltså, världs bra röst jöö.

Jaja, hoppas ni får en fortsatt bra kväll så höres vi imon!

God dag!

Vaknade runt kl. 10 idag, åt youhurt med skivad frukt till frukost. Vart inte jätteförtjust i det direkt, kör nog på flingor istället..
 
Idag åker vi till stallet runt kl 13-14 tror jag. Rider ut en sväng med Bells & flashan i alla gångarter. Mys. Doris har vart så jäkla het på sistone, eller rättare sagt helt galen. Fast det är hon alltid, men lite mer just nu :) Visste ni att jag och Bells rider nästan alltid ut barbacka? Gillar faktiskt inte att rida ut med sadel, föredrar lätt att rida barbacka!
 
Annars är det en lugn dag som väntar, näst sista dagen på sportlovet. Såå tråkigt, men inte långt kvar tills påsklovet börjar. Längtar redan!
 
Nu ska jag gå och fixa lite på mitt rum, men kommer säkert ett inlägg då & då. Kram!
 
Haha, gammal bild på mig och ridskoleponnyn Roy som jag tävlade väldigt mycket ett tag. Riktigt rosettplockare även om han gick långsamt som en snigel ;) plutten

Svar på kommentar

Har du några tips med conny? Jag själv tycker att det inte går att ta han i munnen ens (?)
 
Svar: Förstår precis vad du menar! Han körde gärna upp skallen i luften och sprang för fulla muggar istället för att sakta av lite. Har kanske inte världs bäst tips eftersom jag bara suttit på honom 1 gång. Men jag försökte ha låg hand och använda sitsen mycket. Att han inte stannar när man säger åt honom är lite brist på respekt för sin ryttare och man måste var bestämd samtidigt som du är rättvis. Lyssnar han verkligen inte får du styra in mot väggen.
Men låg hand och ta & släpp, ta & släpp och sitt ned.
 
En anledning till att det är svårt att få tillbaks honom är det att han kör upp huvudet så pass, jobbar man ner honom på tygeln blir det nog mycket enklare. Tror han behöver muskla sig mycket mer längs halsen, bogarna och ja, stärka sig i galoppen speciellt. Sen behöver han nog läxas upp lite ;) Glöm inte att hålla om med skänkeln samtidigt som du saktar in, att bara ta i tygeln gör bara att han kör emot ännu mer, skulle jag tro.
 
Annars kan du ju fråga Sofie som är på ridkolan ibland då hon har sina hästar där, sen så har hon hoppträningarna på torsdagar, men det visste du säkert redan :)
 

90 cm P&J

Hoppträningen på ridskoleponny

Eftersom jag red en pay and jump med Doris på torsdagen när vi vanligvis har hoppträning så fick jag ta en ridskoleponny istället. Fick en C-ponny valack som heter Conny, kallade själv honom för Conny Ponny haha.
 
Började med att när vi red fram vart han rädd för ett par bommar på marken, jag vägrade ge mig och låta han vinna. Nej nej nej, jag bestämmer. Slutade med att ha ställde sig (stegrade) så att vi höll på att göra en bakåtvolt. Jag försökte hoppa av men fastnade i stigbygeln så landade på rumpan istället, haha! Alla trodde jag ramlade av och gjorde illa mig, men jag var bara överlycklig över att jag höll kvar i tygeln när jag ramlade av. Första gången ju!
 
Hade inte jag hoppat av där hade det slutat riktigt illa. Conny hade jag fått över mig, 450 kilo liksom mot mina liksom, nja.
 
Men det var bara upp igen och gå förbi dom där jädrans bommarna som inte inte var färgglada eller läskiga på någe vis. Mamma fick leda förbi oss och sen gick det bra att gå själv oxå, fjant ponny!
 
Hoppträningen annars gick bra, var bara väldigt annorlunda jämnfört med min Doris. Saknade henne när jag red och drömde om hur det skulle gå/se ut om jag red henne. Min prinsessa ♥
Vi hoppade en bana tillslut som bestod av ett trippelbarr, en kombination, två recken och två oxrar.
 
Conny hoppade bättre mot slutet och jag började förstå honom mer och mer. Satt väldigt stilla med låg hand och skänkeln om men inte för mycket. Gick galant då. Hittade mycket bättre rytm mot slutet. Fina Conny. Han var ju riktigt pigg för att vara ridskoleponny!
 
Ska gå och kolla lite film nu. Ha en bra kväll alla!
 
Jag och BäRFs ridskoleponny Filur för väldigt längesedan. Var och tävlade på UPK då.

Pay & Jump

Gick super! Kom väldigt tidigt och fick först vänta bra länge. Sen när vi lastat ut visade det sig vara en 20 min paus mellan 70-80, så fick vänta ganska länge. Myste då i solen vid en lite mer avlägsnad plats med granar och bäck runt om ♥ Doris tyckte det var såå mysigt.
 
90 cm: Gick riktigt bra. Doris skötte sig super och min ridning var bra! Sträckte på mig och hade skänkeln stadigt vid sadelgjorden. Sofie påpekar alltid att jag drar bak skänklarna och ska ha dom vid sadelgjorden. Och ja, övning ger färdighet eller vad säger man? Aja, vi vart felfria här iaf!
 
1 m: Gick suveränt här med! Hade ett bra flyt hela banan, var bara en en linje mot utgången som hon drog så förbaskat på, men det är positivt att hon e pigg. Me like ♥ Vart felfria här med!
 
Jag har verkligen världens bästa ponny. Går inte att jämnföra med någon annan. Drumcairn Shannon ♥
 
Min ridning var faktiskt mycket bättre nu än på klubbtävlingen vi var med på. Satt mer stilla och red lite mjukare, höll en ok stadig skänkel och sträckte på mig. Ja, det ger verkligen resultat om man får en bättre sits, hästen lyssnar ju väldigt bra genom hur man sitter trots allt.
 
Kram!
 
Min sagoponny är motsatsen mot det vanliga, hon e svart och inte vit ;)

Sorry sorry!

Har inte bloggat alls på 1-2 dagar nu! Kommer inlägg om Pay & Jumpen snart!
 

Natti natti

Håller nästan på att somna nu framför datan, så himla trött. Isabelle är sjuk, feber & hosta. Håller för andan så fort hon kommer nära, haha. Vill inte bli sjuk ju!
 
Nej, måste gå i säng nu, upp tidigt imon & åka på Pay & Jump med min superstar. Hörs imorgon, godnatt!
 

Halloj & go kväll

Inte kikat in här idag och skrivit inlägg. Skippade det och hade mysigt, kollade film med syrran. Åkte 14.45 bussen till stallet. Gjorde världens FAIL på vägen till bussen, ramlade på arslet mitt framför en bil med tre pers i som såg. Hur pinsamt tänkte jag hela vägen till bussen sen...haha!
 
Mamma hämtade mig kl 5 i stallet och fick mocka 1 box, hann inte själv ;)
 
Nu ska jag gå och käka mat, sen mysa framför tvn med mamma, pappa & bellsing med ben & jerrys liknande glass. Myysigt. Kommer säkert ett kort inlägg senare, love ya!
 
Har en BIG bildbrist. Så får ta och fota lite nån dag eller ladda upp lite oanvända bilder från våran kära dator :)

I dare bet, for sure. Do you ?

 
 
 
 
 
This is what I live for and I intend to go for it, so damn much. And if YOU will bet for something, then you know that I believe in you. And i hope you believe in yourself too.

Läsarfråga

Har ni någon som inspirerar er i liver eller ridning? Någon som ni ser upp till extra mycket? Någon som ni tar till er av och tycker får er på rätt väg i det ni vill?
 
Jag har och berättar det senare.
 
 

Dagens uteritt

Red ut på min tötis ponny idag. Red ut terrängrundan, där det finns lite skogshinder att hoppa över. Det låg några väldigt väldigt smala pinnar på marken lite ihop knuffade. Doris hoppade över dem, hur gulligt ;)
 
Red i skritt trav och lite galopp. Doris var taggad och stark, men endå så snäll och helt ok lydig.
 
Imon rider jag ut i alla gångarter, känner noga på henne för att vara väl förberedd till Pay & Jumpen på tors. Nu har hon ju vart där en gång redan, alltså på UPK så det borde inte vara några problem med det.
 
Nu ska jag gå och hjälpa mamma med maten, sen käka och blogga senare. Det är SÅHÄR jäkla skönt med sportlov. Var duktig idag och städade mamma & pappas rum. Imon är det mitt rums tur átt bli städat, haha, det är kaoz där inne.
Kram på er!
 
Här ser ni världens bästa ponny. Älskade han så sjukt mycket och gör fortfarande. Finns inte ord till att beskriva hur mycket jag saknar honom, men vet att han har det bra på de evigt gröna ängarna, mitt hjärta ♥

Gomorgon!

Ligger fortfarande i min säng och latar. Tänkte gå upp snart och kanske äta lite frukost?

Idag åker jag nog själv till stallet eftersom Isabelle är väldigt krasslig. Tror hon har feber, smittad av pappa...

Aja ni får ursäkta mig, ska äta frukost nu!

Dagen

Idag har jag spenderat en stor del i stallet. Tillsammans med bästa Clara, Bells och Selmis. Red ut trolskogen och träffade Madde och Karro på palle (Maddes ponny). Red med dom tillbaks till stallet, skritt och trav vart det.
 
Mockade efter vi ridit och busade sen runt uppe på höskullen. Alltså jag har verkligen ALLTID kul ihop med Clara, vi e nog ganska lika, busiga och spralliga brudar. Hon är en riktigt bra vän verkligen. Läs oxå hennes blogg: http://claratroell.devote.se där ni kan följa hon och hennes ponny qvickan + hennes vardag såklart!
 
Nej nu ska jag antingen gå i säng eller kolla film, svårt val...elleer ;)
 
Clara och qvickan får stå för bilden. Hoppas det är ok, annars är det bara att säga till!

Nästa köp - till mig

Svarta jeans från Gina Tricot, super billiga och snygga samtidigt .
 
 
Denna kofta är inget måste, men liksom hur snygg? Till ett par svarta jeans, prime boots och slarvigt uppsatt hår. Skulle passa till blåa slitna jeans asbra oxå. Yummi.
 
 
Den här tillsammans med jeansen nedanför, Sanderinó style @
 
Jeans behövs verkligen och dom här var lite fräcka!
Julie denim with patches
 
Sen när JAG har pengar, då ska Doris få nåt/några schabrak från hööks. Hon passar i så många olika färger, blir lite svårt att välja vilka man vill ha. Fast det är det ju alltid ;)
 

Pay & Jump på torsdag

På torsdag rullar vår transport iväg till en Pay & Jump på upk. Bara jag som åker med Doris, första gången hon åker själv. Ska bli lite spännande bara det. Hoppar 90-1 m, tror jag?
 
Ska fokusera mycket på MIN sits & MIN ridning. Har jag koll på det har jag koll på Doris och hon går såå bra då. Som en klocka. Hoppas på felfria rundor ofc, men framförallt att jag själv e nöjd efter. Ett litet skitpet här och där är inte världens undergång direkt ;)
 
Känslan är viktigast & det tror jag alla är medvetna om.
Har ju hoppträning på torsdag med och kommer kanske att rida ridskoleponny. Vi får se!
 
Nu ska jag kolla lite på TV...igen...haha.
 

Godmorgon!

Hej på er alla! Gick upp för ett ganska bra tag sedan, men tog en lång sovmorgon eftersom det äntligen är sportlov! Såå himla skönt verkligen. Retade mamma igår som måste jobba hela veckan, haha.
 
Tog ett lungt bad igår kväll eftersom isabelle vann något slags badsalt och jag dusch/bad tvål. Berättade jag ens att jag faktiskt vann LB n? Fast ja, jag mötte bara 1 annan, men endå. Våran första vinst! Synd att man inte fick ta med ponnyerna in på prisutdelning, då hade det vart vårat första ärovarv med!
 
Jaja, nu ska jag och isabelle ut och promenera lite. Skulle igentligen sprungit men Bells var lite krasslig i halsen.
 
Kram!
 

Dagen upk - 90 1m

Doris kändes väldigt bra idag! Framåt, pigg och ville över hindrena.
 
LC: Här var hon liite lojj, men endå framåt. Saktade av två ggr framför 2 hinder. Alltså till trav. Men tar lätt på mig det, släppte skänklarna och red inte. Doris var hur duktigt som helst, klarade det lätt som en plätt! Felfri.
 
LB: Här kändes hon verkligen SUPER. Tog tag i hindrena och flög över. Tyvärr fick vi ett pet på 6 an. Det var ett hinder som stod väldigt nära väggen och snett bort. Vart lite för snävt och kom nära inpå, hon fick inte riktigt med sig benen och gjorde ett "doris style" hopp. Annars var det en suverän runda, bara jag som måste sträcka på mig mera och ta fram skänkeln lite.
 
Jag ska ändra/bli bättre på: Rida varje steg, sträcka på mig och fram med magen. Klistra fast mig i sadeln typ. På långa transport sträckor ska jag stå i lätt sits för att underlätta att hålla en bra galopp. Annars NER med arslet i sadeln Sandrine!
 
Laddar upp filmerna någon gång sen. XO Sandrine
 

Taggar tills imorgon!

Imorgon är det somsagt "klubbtävling" på UPK som jag ska vara med på. Startar 90 1m. Kul att se hur det går, mamma el Issa mååste filma. Kommer ofc upp på bloggen hur det gick och filmen.

Jaja, precis kollat mello, inte lika bra som förra veckan men endå ok. Haha, en riktig jävla schlager var ju lite skön !

Phu, måste gå i säng snart. Upp tidigt imon jue. xoxo

Bilder från dagen ...

Mums!

On my way to stallet @@

Tjött

Ååh är så sjukt trött att jag dör. Har ingen ork kvar alls känns det som. Jaja, träningen idag gick bra, vart osams ett tag men det gick över. Doris ville nämligen inte fatta galopp, sprang bara fortare i traven och det kändes som att jag red som en kratta då. Haha, min lilla surtant! Men vi har kommit riktigt långt i våran utveckling tillsammans. Känner varandra mycket bättre och när vi inte är osams är vi jäkligt samspelta.

Sry, men mååste sova nuu. Hörs imon lovers. Hoppas ni haft en bra alla <3 dag.

Hoppträning @ BäRF

Japp, idag är det hoppträning som vanligt för Sofie på BäRF. Hoppas det går vägen, ska inte ställa speciellt höga krav utan bara försöka rida så rättvist men betsämmt jag kan. Ska känna på henne ordentligt inför halgen. Hoppar ju 90-1m på UPK. Min hemmaklubb ;) Ska bli riktigt kul att se hur hon reagerar nu efter att inte vart ute på ett tag och aldrig vart på just den tävlingsplatsen.
 
Idag har jag vart en riktig trötter, men börjar bli piggare. Drygade igenom min låånga skoldag och tog det lungt när jag kom hem.
 
Nu ska jag käka, byta om och sen dra till stallet, vi hörs!
 

5 saker ni kanske inte visste...

♥ Hör jag en låt på radion, lyssnar på en i mitt headset eller så, sjunger jag alltid med. Tror oxå att det låter bra när jag sjunger, vilket andra i familjen inte riktigt har samma åsikt om direkt ;)
 
♥ Jag äter väldigt mycket till Middag, men väldigt lite vid frukost och lunch. Vet inte varför,men det är väl för att mamma gör så jädrans god mat! Haha, i skolan äter jag ibland bara lite grönsaker. ÄLSKAR grönsaker verkligen!
 
♥ Jag är väldigt busig och blir lätt uttråkad av att bara sitta och göra ingenting, förutom när jag är trött då :) T.ex. när jag sitter på en lektion i skolan har jag ganska svårt att sitta still på stolen. Älskar att hitta på roliga saker och älskar att skratta, haha skratt sjukan går i släkten säger vi ;)
 
♥ Jag är också väldigt orädd. Vågar göra i stort sätt allt, förutom en sak. STÅ I EN MYRSTACK. Fy sjutton vad jag hatar myror. Har nemas problemas med andra djur eller ja, tve stjärtar är ganska äckliga och det gör ont när de nyps. Men ormar och sånt e ganska coolt. Men, jaja nu kom vi plötsligt in på olika kryp? Haha. Ja men ja, jag är väldigt orädd. Undrar vem jag ärvt det av i familjen, för alla i min familj är ganska fega. Eller fega och fega, lite iaf ;) hahaha
 
♥ Jag gillade inte alls Nellie (berntsson) från början, tyckte inte om hennes ridning eller hur hon var. Men nu tar jag till mig av hennes ridning, stilla hand och stadig lagom bakåtlutad sits. Hon har gjort en schottablänga stor utveckling i hennes ridning sen hon köpte Elvis, verkligen. Mycket creed till henne.
 
Hur söt e hon lixom ?

Hola senoritas

Idag har jag inte mått 100 bäst direkt. Men men, bara bita ihop och köra på, right? Doris var riktigt stark och pigg idag, men är inte förvånad, hon vilade ju igår..!
 
Imon taggar jag hoppträning, ska bli såå kul. Hoppas det går bra och att båda är nöjda och glada efter ridpasset. Kommer inlägg om det efter träningen eller dagen efter.
 
Just nu sitter jag i min säng med datan i knäet och lyssnar på boyfriend med Justin Bieber och uncover med Zara Larsson. Mina två favvosar just nu. Ha en fortsatt trevlig kväll läsare!
 

@ today

Idag har vart en suverän dag. Iallafall efter skolan :) Åkte in till stan för att äta på Max och sen kolla på när min hopptränare Sofie tränade. Kallt men kul att kunna ta till sig saker även från läktaren. Fast inte alls liks kul som att rida själv ;)

Jag är verkligen dålig på att uppdatera, ska bättra mig. Lovar.

Godmorgon!

Idag är det måndag och början på en ny vecka. Tror denna vecka blir riktigt bra! Först på tisdag åker vi in till stan för att kolla på Louise Haaga träning som Sofie är med på. Sen torsdag är det hoppträning och på söndag tävling i UPK. Längtar riktigt mycket till våran första start denna säsong! Kul att se hur det går.. ;)

Idag åker jag till stallet efter skolan med Bells. Rider ut en sväng i de gångarter som funkar beroende på underlaget. Mamma kommer vid halv 4.

Jaja, nu måste jag kila iväg till skolan, hörs senare idag!

@ Heby RF

Idag åker jag med syrran på hopptävling i Heby, LB startar dem. De skulle egentligen vart med i en till LB men den vart tydligen inställd.

Doris vilar idag, ganska skönt efter att man gått om kring en hel dag på tävlingsplatsen. Bloggar igen när jag är hemma, kram

Middag

Ska alldeles strax gå och äta middag med la familjen. Mysigt med tända ljus och musik i bakrunden.
 
Doris var övertaggad idag, fast i första början var hon ganska lat endå och ville inte gå fram, haha.. Men hade en trevlig tur ihop med sis och Clara! Bästa ridsällskapet ju :)
 
Jaja, lite snabb uppdatering bara, ni får gärna ställa lite frågor och this or that. Har lite bloggtorka....
 

Läsarfråga...

Har ni sett mig i verkligeheten någon gång, på tävling eller så? Haha, lite kul att veta!
 

Dagen

Ååh känner mig sjukt trött alltså. Det är en anledning till att jag kanske inte uppdaterat så bra direkt.. Men men, imon är jag tillbaks, pigg och alert!
 
Idag red som sagt Sofie, min hopptränare Doris. Bara för att känna att jag gör rätt jobb med henne och känna på henne för att sen kunna hjälpa mig enklare från marken. Fick hoppa upp själv en liten stund på slutet och känna, guud så fin hon var! Min fina superstar, min bebis <3
 
Aja, nu väntar sängen, gonatt bästa NI .
 

@ hoppträning

Jajjamensan. Idag är det hoppträning för Sofie, som alla andra Torsdagar. Hoppas verkligen att hon är lika fin som igår. Men gör jag mitt bästa kanske jag får lite tillbaks!

Nu ska jag göra iordning mig och äta. Bloggar igen senare!

Dagens ridpass

Red i BäRF s manege idag, ett galopp/dressyrpass. Vart mycket galopp, ställa ut och in på volt, korta och länga. Allt för att stärka henne och få henne stadigare, hon var ju så sjukt mjuk alltså. Verkligen en dröm att rida, för mig iallafall. Hon var samarbetsvillig och framåt, hade ett bra steg och försökte.
 
På fredag ska Sofie rida Doris, känna av henne och att jag gör rätt jobb osv med henne, rida henne ordentligt. Sofie är ju en otroligt grym ryttare och hjälper mig med Doris någon gång ibland. Har henne att tacka <3
 
Måste ju berätta och vildhäst / galengalengalen attacken som Doris fick i hagen idag. Hon stod vid hönäten när jag kom dit och letade efter lite hö som frusit under snön. När jag kommer fram vänder hon sig om och springer iväg till grinden, rullar sig och springer tillbaks. Jag försöker ta tag i henne igen, men då springer hon till grinden, rullar sig och hoppar upp HÖGT med alla fyra i luften, springer runt ett varv om mig och bockar och har sig.
Jag bestämmer mig för attgå och hämta en havre hink och mamma.
 
När jag ska gå därifrån stegrar hon så högt att hon ramlar på baken och blir ännu mer uppstressad. börjar fundera vad som är fel, för nåt är det ju. Mamma är på G ut redan då isabella såg lite och sa till henne. Doris fortsätter bock och stegra och springa.
 
När mamma och jag är nere vid grinden kommer hon till oss flåsande och uppstressad, jag försöker lungt sätta på grimman när jag står inne i hagen bredvid henne, när jag närmar mig huvudet vänder hon sig och var bara någon cm ifrån att sparka mig rejält. Men hon kommer tillbaks och mamma fick tag på henne, jag tog in henne och hon gick mer i luften än på marken. När hon kommer in i boxen var hon fortfarande stressad och fick en kaka hö. Hon HÖGG tag i höet och började genast smaska.
 
Vet nu att vädret kan ha påverkat henne och hon kanske frös och ville ha hö elelr halm för att hålla värmen enklare. Sen kan hon ha fått en stöt av tråden, hon skyggar väldigt ofte för den om det låter och gnistrar. Så ja, finns olika anledningar. Hon var HELT och hållet galen och det kunde ha slutat illa och nån kommit ivägen för henne, hon hade seriöst sprungit över människan. Efter ridpasset var hon samma gamla Doris, lugn och tar livet med ro. Älskar ponnyn så jag spricker, även om hon kan vara en riktig galenpanna och tjurig <3
 

Hööks

Ååh om jag bara haft bra mycket mer med pengar hade jag köpt massor av saker, pikeer, schabrak, hoodies, träns, jackor, tävlingströjor, täcken osv. Hööks har så otroligt snygga grejer och för ett ok pris. Jämför en väst från kingsland och hööks, man hamnar i chock alltså ;)
 
När jag sparat ihop tillräckligt så ska jag köpa det jag vill ha, + i kanten om det är rea eller nåt då såklart :)
 
Här har jag lite favoriter just från hööks:
 
 
 
(Fast svart)
 
 
 
 
Stor HISS till hööks

Ny design, igen!

Hur många gånger byter jag design igentligen? Men den här gången testade jag en massa olika och denna passade bäst till headern. Vad tycker ni om den, ok eller dålig? Jag själv gillar inte riktigt kommentarsfältet eller den där pilen/musen med en rosett typ. Men ska kolla upp hur man ändrar det.
 
Idag åker vi till ridhuset och tränar lite dressyr, speciellt att korta galoppen. Rider dit med Clara och Frida tror jag.
 
Annars har min dag vart bra hittils, drygat mig igenom skolan och sittar nu vid datan.
 
Kommer inlägg senare tror jag. Brb
 

Finn 1 fel

(Det är godis btw)

Dagen

Tjenare bloggen. Dagen vart helt okey endå, är sjukt trött bara haha. Doris reds ut i skogen, alla gångarter + rodeo :D Pigg och busig som bara den, men det är bara kul.

Uppdaterar uselt känner jag. Hoppas jag blir bättre, kan inget lova men kan försöka. Nu måste jag plugga lite men sen är jag tillbaks!

Läsarfråga

Har ni något stort mål ni vill nå 2013?

Godmorgon!

Har igentligen inte tid till att skriva ett inlägg nu på morgonen, men men.
 
Doris ska ridas ut så gott det går. Är ju värsta isgatan överallt och doris ´har bara broddar i fram eftersom hon är barfota ibak. Rider nog ut tomtestigen en sväng.
 
Sen ska jag plugga ihjäl mig till ett prov som är imon, NO.
 
Kommer mer uppdatering under dagen, måste gå nu!
 

4 saker ni inte vet om mig...

♥ Jag har världens bacillskräck. Kan knappt äta på samma macka som mamma tatt en tugga på, men jag försöker bli bättre.Även fast det kanske inte går direkt bra och snabbt..
 
♥ Jag tror på mig själv och är självsäker. Har ett gott självförtroende som kommer till nytta väldigt ofta. Skulle aldrig tveka på nåt som jag vill. Tycker det är viktigt med iaf lite självförtroende, kommer till nytta vid tävling och inte på banan. Fast jag är glad att jag inte är nervös eller rädd av mig alls, mamma och Isabelle fick tävlingsnerverna, haha ;)
 
♥ Min mamma ställer verkligen upp till 100 % i stallet och på tävling. Även om jag brukar få klara mig själv när hon måste hjälpa isabelle. Jag älskar min mamma och tror ingen vet mer om mig eller känner mig bättre än vad hon gör. STOR eloge till min mamma, bara för att hon e bäst!
 
♥ Blir otroligt glad av era kommentarer att jag inspirerar er i livet och är en förebild. Kan egentligen inte fatta att jag faktiskt är förebild till vissa människor som läser min blogg. Helt otrolig känsla att kunna få ut saker till er och att ni diggar mig som person och ryttare. Älskar er. KRAM
 
Denna bild är väldigt gammal, syns haha! Hade ju fräknar på näsan då ;)
 
 
 
 
 
 
 

...

Godnatt

Måste ju gå och lägga mig tidigt idag eftersom att syrran har tävling imon, upp tidigt. Hoppas verkligen det går bra för dem!
 
Ingen utan er som ska till Lurbo Ridklubb imorgon, kom fram och heja isf ;) Kul att se vilka som läser min blogg och så, har faktiskt en ganska stadig statistik. Jaja, inget mer babbel nu, godnatt!
 
Btw, hittade en gammal header som är gjord av Daniela Andersson (powerpony.blogg.se) och testade, funkade ganska bra! Kommer kanske ladda hem designen som den är tänkt till och se om jag får till det. Den är jag väldigt fin enligt mig :)
 

Im working

Guud, blir så arg, jag blir ALDRIG nöjd med min design. Kommer att hoppa lite hit och dit de kommande dagarna mellan olika designer, bara för att sedan veta vad jag är mest nöjd med. Haha, lite roligt ändå. Får typ damp ibland när jag sitter framför datan och kan inte koda in det eller det.
 
Uteritten idag med Clara var såå bra och säker... NOT ... Vi skulle rida en stig som inte vi ridit på 1292872 månader. Och det märktes kan jag säga. På vissa ställen var snön högre än 1 m och hård, Doris fick kämpa, snubbla och ta i som fan för att komma igenom, Qvickan höll seriöst på att ramla ihop. Farligt. Men som tur var klarade de sig bra och kom ut på bra mark efter. Men det dröjde inte länge förns vi kom fram till vägen som var snoorhal och varken Qvickan el Doris har skor och brodd ibak. Så vi fick gå försiktigt och där det var mest grus eller snö.
Ja vad ska man säga, lite galen/farlig ritt, samtidigt som den var väldigt trevlig.
 
Nu ska jag titta klart på mello, får se om det är någon duktigt sångare. kram!
 
 

Lördag

Japp, idag är det lördag, dagen innan dagen innan skolan, haha!
Iallafall, så är det uteritt med bästa Clara som står på schemat, hoppas det går att rida i alla gångarter bara. Sen så tänkte jag faktiskt putsa av min utrustning lite, speciellt sadeln. Gör det ytterst sällan men nån gång ibland skadar väl inte?
 
Imon följer jag med syrran som ska tävla på lurbo - en LC och LB tror jag det var. Hoppas det går vägen! Tror faktiskt det är ganska tufft motstånd för isabelle nu. Hon får köra så det ryker!
 
Själv så ska jag ju mest träna i vår, åka ut på enstaka pay & jump . Jag som är så otroligt tävlingssugen!
 
Nu måste jag göra mig iordning så vi kommer iväg nån gång. Ska ju hinna städa mitt rum ikväll är det tänkt, såå kul...not :(
 
Kärlek

Fredagkväll

Sitter just nu klistrad framför datan och bloggar. Precis kollat på film och goffat godis så ag har ont i magen, haha. Fick till en början vara hemma heelt själv då alla andra i familjen hade en massa saker för sig tydligen. Medans jag slappar som värsta softpotatisen.
 
Åkte ju som sagt buss till stallet efter skolan och fixade allt. Pussade på Doris och myste. Ååh älskar verkligen min ponny obeskrivligt mycket ♥ Imon blir det troligtvis en uterritt med bästa Clara, var längesedan sist :)
 
Ni får ha en toppen fredagkväll nu hörni!
 
Min underbara fina ponny, älskar dig mest av allt och alla. ♥
 
 
 
 
 
 

Läsarfråga...

Finns det nåt DU tycker jag ska ändra/bli bättre på angående bloggen? Kul att se vad ni tycker och stor hjälp!
 

Uppdatering

Hej på er.

Idag tar jag bussen till stallet direkt efter skolan, åker dit och mockar, fylla på med vatten osv. Mamma kommer sen direkt från jobbet så tar vi in ponnysarna. Sen hem och ha fredagsmys, som alltid <3

Haha måste gå nu, hejdåå

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!