Tre sanningar om mig och tre om Doris

Mig:
 
- Jag är dålig på att umgås mycket med mina vänner. Träffar nästan aldrig några och är faktiskt väldigt besviken på mig över det. Gillar verkligen mina vänner och ber alla en ursäkt till att jag aldrig tar mig tid att umgås, lovar att bli bättre på det år 2013.
 
- Jag har väldigt få nära vänner men mycket kompisar. Nästan alla mina nära vänner är ridtjejer.
 
- Jag är inte rädd för något bland kryp förutom myror. Tycker de är sjukt äckliga och tänker hela tiden att klättrar upp i byxan och biter sönder skinnet på mig.. Liksom på Indiana Jones äter myrorna upp människor? Hur läskigt är inte det?
 
Doris:
 
- Om jag skulle vilja satsa på fälttävlan med Doris så skulle hon bli en riktig superstar, believe me. Hon är klockren i dressyr, har en otrolig kapacitet i hoppning och tycker det är grymt otroligt roligt med terräng :)
 
- De första 4 tävlingarna vi var på rev vi eller vägrade, en gång vägrade vi t.o.m ut oss, tur att vi kommt ifrån sånt trams nu.
 
- Doris och jag kommer förhoppningsvis starta en LA i år, eller vi SKA starta en LA. Det är ett mål kan jag säga, hon klippe 110 med total lätthet i helgen så ;)
 
De som inte tror att hon har kapacitet kan kolla bilderna nedan, see ya ;)
 
 
 
Och sedan detta har hon både fått bättre framlyft och inte samma dyk med huvudet. Vi har miljoner saker att träna på men herregud vilken kapacitet ponnyn har!
 

Kör på en frågestund

Alla svar kommer i videoblogg, 1,2,3 KÖR!
 

Gott nytt år!

Kommer mer update, måste bara byta om och fixxa lite grejer, dels filma syrrans frågestund ;)
 
Hörs!
 
Älskling <3

Ridpasset - hoppning

Ja, idag som jag skrev tidigare skulle Sofie rida och känna lite på Doris, men så blev det inte. Sofie var tyvärr sjuk och kunde därför inte komma, så jag fick hoppa doris själv iaf :)
 
Hoppade en kombination på långsidan där vi skulle få in 6 galoppsprång. Kan ju säga att det inte var det enklaste direkt med en så storgalopperad ponny... Ibland fick vi in 5 och ibland 4, men någon gång klämde vi allt in 6 st. Hon var väldigt pigg och därför svår att bromsa, och jag får ju inte ta för hårt i henne utan måste bromsa med sätet, annars blir hon riktigt sur och vägrar galoppera.. Märktes verkligen att jag måste träna på att sitta ned, tyckte det var asjobbigt och vill bara stå i min kratt sits.
 
Hoppade upp till 110 och hon bara flög över, nema problemas. Kändes bra förutom att hon bara drog, var stark och hoppade av 3 m innan hindret.. Snacka om att hon kommer ha enkelt med stora hinder sen på de större tävlingarna @@ storhoppande ponny.
 
Ramlade av en gång också, helt och hållet klantigt gjort. Satt och tänkte på allt annat än att ett snöras skulle komma och min ponny flyger åt sidan, bums sa det och jag låg på marken. Landade på knäet, vilket inte var sådär jätte skönt direkt. Jaja jag lever .
 
Jag måste träna på: Sitta ned i sadeln, ha en lägre hand och sträcka på mig med lite bakåtlutning.
 
Måste träna med Doris: Styrka, kondition, muskler. För att hon ska orka hålla en jämn och mer långsam (än nuvarande) galopp mellan hindren och för att hon inte ska tappa huvudet i marken och ta bettet, utan upp med hövve så hon inte får bettet och blir stark.
 
(film kommer)
 

Marängswish

Hej sötisar!

Sitter just nu och goffar marängswish med la familjen. Gott! Ska snart sätta på en film och bara mysa.

Inlägg om ridpasset idag är på G, håll utkik!

Funderar stort på ny ridhjälm...

Min ridhjälm som jag har nu trycker och jag får märken av den. Tycker heller inte att den är speciellt fin, haha. Men vilken hjälm ska jag välja, för denna gång ska jag köpa en hjälm som verkligen PASSAR i både storlek och utseende. Köper ofta för sma hjälmar, jag har ju jättestort huvud!
 
Funderar på denna, lagom billig och jag passar faktiskt bäst i lättviktshjälmar:
 
Tror ni att den skulle passa?

Läsarfråga...

Vilken klass (hoppning) skulle ni välja att tävla, LC, LB, LA eller MSV?
 
Min hoppetossa som flyger över ett hinder på 120, från i sommras.

Hemma efter en trevlig kväll med trevligt sällskap!

Har haft en otroligt trevlig och mysig lördags kväll hemma hos Sara och Hanna. Bar fikade, kolla film och hade lite kul i snön. Sånt som behövs ibland ;)
 
Imorgon ska vi upp ganska tidigt för att vara i ett ridhus kl 11 på morgonen. Sofie min hopptränare ska nämligen testa Doris, tråkigt att inte få rida min prinsessa :( Haha, nejmen Sofie ska få känna lite på henne för att kunna fatta hur det verkligen är för mig som rider - vilket resulterar att hon kommer kunna hjälpa mig bättre på hoppträningarna.
 
Resultatet av toningen vart inte så wow direkt, ser ingen större skillnad än att mina lite ljusare slingor blitt brunt. Hade ju väldigt mörkblont innan så a. Nästa gång kanske det blir en annan toning, om det blir en nästa gång så att säga ;) (bild kommer)
 
Nej, godnatt hörni så hörs vi imon.
 
 
 
Mina älsklingar ♥

Med och tävlar om hemligt feel good paket!

Hos http://iamcarro.blogg.se så var med du också, klicka HÄR för att komma till inlägget.
 

Tjo brunett

Sitter just nu och tonar håret brunt. Resultat kommer, kanske ;)
 
Bjuder på ponnybild nu ist för mig med en krullbulle (inpackad i toning) på hövve.

Tips, 3 fina c-ponnys från hästnet

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=682927&inriktning=&typ=11
 
 
 

Goodnight and sleep well

Åh herre min gud vad trött jag är, måste tänka på hur sent jag faktiskt går och lägger mig.. Går jag och lägger mig tidigare så blir jag ju automatiskt piggare på dagen ;) Jajja imon rider vi ut med Clara kl 12, mys! Synd bara att det inte går att trava och galoppera pga all skare och is..

Måste iaf tacka er för den grymma statistiken på sistone och ni är oxå grymma på att kommentera. Bloggen växer, very slow but safe...!

Godnatt

Movietime :)

Sitter i soffan med Mommi och kollar på film. Mys. Kommer lite update senare.

XO sandrine

Läsarfråga...

Vad tycker NI att jag ska ändra på för att göra bloggen bättre?
 

7 saker om mig..

- Jag älskar att klättra i snöhögar, träd och att hoppa runt på stora stenar. Förstår inte varför det kan vara så kul? Haha, har svårt att stå still överhuvudtaget så det kan nog va en anledning.
 
- Finns det någon färg jag inte vill ha på mig så är det rosa. Nej fy, inte min smak riktigt ;) Men jag kan ändå tycka att vissa saker i rosa är supersnyggt. Som det här mörkrosa schabraket nedan tycker jag är snyggt:
 
 
- Ibland kan det vara en nackdel att jag är så orädd bland hästar, som idag när vi släppte ihop olika hästar, delvis Tummen släpptes med Doris och Flash. Då hade jag kunnat blivit sparkad när jag försökte få tag i tummen, men som tur va sa mamma och Katarina till mig.
 
- Jag har aldrig vart en sån typ som gillar att vara ute och göra en massa ute aktiviteter. Jag är hellre inne, speciellt på vintern när det är så kallt :) Men däremot att rida ut älskar jag verkligen, speciellt på sommarn, haha!
 
 
- Jag är sämst på att spara pengar. Om jag åker till tex hööks, då vill jag igentligen köpa allt som är snyggt och skita fullkomligt om pengarna tar slut. Förra gången vi åkte in till hööks så VILLE jag ha nästan allt, men fick i slutändan inte med mig nåt eftersom jag aldrig kunde bestämma mig..
 
- Väldigt många tror att jag är en blyg och rädd tjej men SNÄLLA. Jag är väldigt orädd, inte mycket ALLS som skrämmer mig. Och blyg är jag inte heller, bara att jag inte är så duktig på att prata med folk, vilket gör att jag hellre är tyst, om jag hade vart bättre på att prata med andra hade jag nog babblat ihjäl dom, nejmen ni fattar nog.
 
- Jag är väldigt sällan nervös på och innan tävling. Vet inte om det är bra eller om det är dåligt?
 
Denna ponny är den som gett mig ett så starkt självförtroende!
 
 
 
 

Lite svar...

Hej, har du stått i stall frossarbo, isåfall, är det ett bra stall?
 
Sv: Ja, jag har stått där. Det är ett bra och stort stall med stora stallgångar, fikarum, torkrum osv. Dock så tyckte VI att det vart för mycket jobb med att ta in och utsläpp, luncha hästarna som man måste göra ett antal ggr i veckan. Fast man kan somsagt köpa sig ur det och bara behöva sköta allt med ridning, mocka och a du fattar. Men om man är en som gillar att jobba och vara mycket i stallet eller har pengar till att köpa sig ur det arbetet så är det ett kanonstall som jag verkligen tipsar om! Det finns massa med bra vägar som man kan rida på oxå. En lite negativ grej är dock att det ligger väldigt långt upp i skogen...
Hoppas du är nöjd med svaret!
 
Hej! Varför har du benskydd på din ponny? Går hon och slår i benen i varandra? Varför har man benskydd till sin ponny? Svara gärna! :) Med vänlig hälsning, Malin. :)
 
Bra fråga :) Jag använder inte speciellt mycket benskydd, endast i fram och det har jag för att hon hade det när jag provred henne, så jag antar att hon slår i sig där. I bak använder jag det inte, men hon kan slå i där ibland.
Varför man använder benskydd är för att skyddan hästen senor och undvika sår som uppstår genom det att dom slår i sig. Sen kan man oxå ha en ponny/häst som är lite wild and crazy och trampar därefter lite här och var. Som doris, ibland kan hon råka trampa sig själv för att hon tappar kontrollen över vart hon sätter benen. Vissa använder ju benskydd i onödan och vill bara att det ska se snyggt ut. Det har jag själv inget emot, hästen stör sig inte direkt eller inte de flesta iaf.
Hoppas du är nöjd med svaret!
 
Vad brukar du oftast göra i stallet?
 
Rida och sköta om ponnyn, sopa och fylla på vatten, mocka (när inte mamma är med då). Vi har ju ett stall där vi bara måste göra vårt alltså, mocka, rida och fylla på vatten osv. Riktigt skönt faktiskt :)

Hoppträningen...

Denna hoppträning gick INTE bra. Tar på mig en del av anledningen. Jag höll henne lite för hårt vilket gjorde henne tjurig (sto ni vet). Men faan vad hon drog mot utgången idag och hon var inte på ett glatt humör. Tror det påverkade mig ganska mycket. Jag blir lätt "arg" om ponnyn aldrig lyssnar och kör emot mig av no anledning.
 
Men vi hoppade lite studs, travade över kavaletti och hoppade en liten banana bestående av 1 oxer, 4 recken och 1 trippelbarr. Vid kavaletti bommarna gick det hyffsat bra, jag satt lugnt och hon försökte samarbeta så gott det gick. När vi kom till studsen kom dock detta jäkla problemet med att hon springer till utgången, någon gång sprang hon på sidan, någon gång sprang hon åt ena hållet medans jag styrde åt det andra. Ja, man kan säga att vi inte kom överräns särskilt bra idag. Min ridning var kass och Doris humör var kasst.
 
Man måste nog be om något lite snällt för att hon ska vara positiv tillbaka och samarbeta bra och man måste ge henne en klapp på halsen efter varje gång hon gjort något bra.
 
Denna ponny är en utmaning, en RIKTIG utmaning.
 
XO sandrine. Ps, I love u all.
 
 

Läsarfråga...

Vad gillar ni mest att rida, ponny eller häst?
 
 

Hoppträning imorgon (förhoppningsvis)

Ååh, vi så gärna komma på denna hoppträning och få chansen att verkligen rida igenom henne i ridhus. För tro mig det behövs... Men det beror helt på om det går att åka för som det ser ut nu är väglaget inte bra asså.. Men man får hålla tummarna!
 
Skulle ju även vara något slags ponnykul oxå. Att vi tjejer och killar som tränade ihop ska fika och ha roligt liksom. Ska bli riktigt trevligt :) Känner ju inte de flesta och vissa är jag bara bekant med, så det blir kul med lite nya vänner.
 
Tror det kommer lite uppdatering under dagen oxå, annars bombar jag med inlägg på kvällen ist..? Sägs om det va va va? Hörs imon och glöm inte att ni e bääst
 
Go sommarbild :)

På inköpslistan!

Hittade lite grymma schabrak nu när jag satt och kolla lite olika hästbutiker (online) och guud, ett utav dem SKA jag ha. Det är lite olika märken men för ett bra pris. Delvis GG (glen gordon) Skapa sporthorses och lamicell.
 
Glen Gordon schabrak. Hur snyggt är inte det? Asfräckt enligt mig.
Ännu ett GG fast smårutigt, rött och med ull där fram. Riktigt snyggt och lite classy!
 
Detta är ett lamicell schabrak med en mönstrad kant. Lite annorlunda men ändå coolt.
 
Tycker extra mycket om GG schabraken. Älskart!
 
 

Livstecken!

Haha, ledsen för den usla uppdateringen idag. Men som ni kanske vet har jag vart i stan och kollat lite tävlingoutfits och ridjackor. Hittade inget som jag verkligen ville ha sådär galet mycket. Antingen var det inte min stil, fanns inte i rätt strl osv. Så det vart nothing till mig idag. Men funderar om jag ska beställa nåt från nätet ist och låta mamma betala och jag betalar tillbaks sen?
 
Jajja, uppdatering kommer senare!
 
Snyggaste, coolaste, galnaste och BÄSTA ponnyn i världen, tro mig ♥

Bildminnen, Mister Grange ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finns inte och kommer aldrig att finnas någon bättre ponny än dig. Så älskad ♥

@ hööks

Om ett tag åker vi till hööks och ska kolla lite tävlingsoutfits, speciellt nu när jag fått en så snygg kavaj i julklapp. Idag börjar ju även mellandagsrean - amazing time. Blir ju bara billigare, vilket kanske leder till flera köp? Haha.
 
Åker hem efter det för att byta om och dra till stallet, Doris vilar idag men hon får träna lite frihetsdressyr endå ;)
Haha, doris kommer nog vara som en huligan elle nåt på hoppträningen imon. Hon har vart det hela veckan och då har vi endå gått, travat och galopperat i djupsnö. Nu får hon vila för att dagen efter åka på hoppträning. Wow, detta kommer bli grymt kul :)
 
Uppdaterar under dagen, bye!
 
Min kämpe <3

Sweet dreams

Går och lägger mig nu för att imon åka till hööks och kolla lite, få se om det blir nåt ;) Sen ska vi städa och få ordning i lillstugan för att Moa med sin ponny Bell ska känna sig varmt välkomna till jobsvall, kul att de flyttar hit!
 
Ni får sova gott nu så hörs vi imon. Lovar lite uppdatering då och då, natti :)
 

Frågestund med syrrans svar

Kickar igång en liten frågestund där min Bells svarar på allt. Så tänk på att skriva frågor till henne om mig, inte frågor till mig ;)

Klara, färdiga, KÖR!

På inköpslistan för imon!

Tips på att få din ponny mjuk & smidig

Tycker det är väldigt viktigt att verkligen "ta hand" om sin häst, då menar jag inte att mata, mocka och sånna grejor. Utan jag tycker man ska va noga med att massera och stretcha. Många hästar är stela i sidor, spänningar på olika ställen osv. DET är viktigt att få bort och gör att hästen blir piggare, gladare, mjukare och smidigare. Dessutom kan den få bort nåt som gjort ont, och hur bra är det att ha en ponny el häst som har ont? Det är dåligt och kan leda till en skada och sedan till en allvarlig skada och sedan.... A ni fattar.
 
Därför vill jag tipsa er om hur ni kan massera er häst på olika ställen. Lärt mig detta av en kvinna som masserade Gringo. Hon berättade för mig hur jag skulle massera och vart jag skulle. Viktigt oxå att inte bara massera någon gång ibland utan ca 3 ggr/ vecka.
 
Se och lär:
 
 
- Där ni ser att jag ritat med rosa är vid slutet av bogpartiet och början av halsen. Man känner det väldigt tydligt och ser det oxå. Där ska man massera upp och ned med handen, inte för hårt men inte för löst heller.
 
 
- Här har jag markerat vid en bit av ryggen och över ländryggen. Här ska man massera i cirklar med hela fingrarna eller handflatan. Vid ryggen kan man massera lite lösare och över ländryggen och ned en bit på rumpan där kan man massera lagom hårt och lagom löst alltså lite mittemellan.
 
- Sedan kan man också massera längs med manen, där man stryker med handen fram och tillbaka.
 
Om ni inte förstått vad jag menat så är det bara att fråga i en kommentar, så svarar jag på er blogg eller i kommentarsfältet!
 
See ya ;)
 

Taste good

Läsarfråga...

Har ni något mål för 2013? Både inom och utanför ridsporten?

Merry Christmas!

God Jul allihopa!
 
Haft en super trevlig förmiddag med hela familjen i stallet, kan det bli bättre? ;) Bells tolkade med Papps och bror medans jag red efter dem med Doris, som en livakt haha! Träffade bästa Clara ( http://claratroell.devote.se ) och Madde ( http://ponnypalle.blogg.se ) som precis hade vart ute på en mys tur.
Doris fick en tårta bestående av knäckebröd, morötter, äpplen och havre, som en julklapp liksom ♥ Glad vart hon kan jag säga!
 
Nu väntar jag på att mammas släkt ska komma och fira lite jul med oss, trevligt trevligt! Kommer kanske någon mobilupdate senare. Vet inte om jag ska lägga upp bilder på julklapparna idag el imon... Vi får se hur det blir.
 
God Jul ho ho ho ho
 
Älskade pålle.

Time to bed

Nu avslutar jag denna dag för att imon vakna upp och vips, det var julafton ! Skönt och kul.

Åker till stallet vid 10 tiden för att hinna klart vid 14 tiden ungefär. Åka hem, byta om och fixxa för att sedan äta middag och sånt med mammas släkt. Kul :)

Sov så gott, så hörs vi imon!

Drumcairn (brallponny) Shannon

Haha. Red ut med Sofie idag och vid första galoppen bralla hon av sig ett par gånger.. Skulle göra en halt för att få lite mellanrum till bigbebbe Herrman, men då ville Doris ist galoppera i full fart och bocka :) Tur att jag aldrig är rädd på hästryggen och tycker mest att det är roligt eller så blir jag arg och får damp typ, haha...
 
Jaja, nog med det. Vi red ut i djupsnön och red i alla gångarter. Mysig tur med bästa hopptränaren och Bells ♥
 
Imon är det julafton, längtar mest till alla paket... Som vanligt... Haha! Nej men hoppas ni får en trevlig jul och jag lovar lite uppdatering på förmiddagen. Bye
 
Jag saknar dig så mycket min lilla bebis pojke :(

Läsarfråga...

Har ni någon förebild eller någon ni beundrar lite extra mycket? Vem?

Förebild.. ♥

 
Isabella Nilsson, Black Trump & Prins Miro.
 
 

Dagen

Idag har jag hunnit med en massa saker, dels köpt sista julklapparna med mamma, vart hos mormor, ridit osv..
Känns skönt att nu bara kunna mysa ner sig i soffan och kolla på film elle nåt :) Köpte även en lite julis till mig sjäv, vart en hoodie från cubus. Behövde verkligen en helt vanlig kofta, mörkbå vart det också.
 
Doris då. Pigg och tittig var hon. Tittade och tvärstannade flera gånger för att tydligen ALLT var läskigt.. Fick säga till henne på skarpen och då skötte hon sig lite bättre iaf :) Måste verkligen jobba henne och få upp en väl kondition till hoppträningen den 27 så hon inte dör, haha!
Aja, back to ridpasset.. Hon var också väldigt på i bettet och ville inte lyssna, gick med huvudet i i marken kändes det som, tror hon kanske var lite stel så hon fick lite spa efter.
 
Nu ska jag kolla TV med min familj, hörs!
 
Min prinsessa

Hoppträning inbokad 27 dec

Den 27 dec åker vi till vänge för att träna för Anne, Super tränare som jag och gringo tränade mycket för. Var även på ett ridläger hos henne för nåt år sen. Hade riktigt kul där!
 
Får se hur det går, ska bli kul att få hoppa i vilket fall.
 
Anne har nog inte haft "super" många hoppträningar på sistone, då deras stall brann ner för ett par månader sen - väldigt tragiskt! Förstå om det hade hänt nåt riktigt allvarligt med deras hästar..
 
Jaja, vi hörs imon lovers! ♥
 
Btw gå in på ponnyflash och kolla mina svar på frågestunden // syrrans blogg. http://ponnyflash.blogg.se/
 

Dagens (lite galna) ridpass

Haha, syrran och jag red ut tillsammans och ja, våra ponysar hade race tävling ibland :D
 
Vi skrittade travade och det blev faktiskt lite galopp oxå. Hade en liten fight med Doris då hon vägrade gå först (ett problem jag hade när jag fick henne men som vi jobbat bort) men kan det kanske är så att hon testar mig efter vilan tro?
 
Aja, var ett sjukt kul pass i skogen med massa bus och skratt. Det är verkligen jättekul att vi är igång snart för att börja hoppa osv. Längtar stort !
 
Bye, bloggar mer senare
 

Första lovdagen!

Hej på er!
 
Gick upp vid 9 tiden och käka frukost med syrran, mys. Kollade lite på TV och bara chilla. Nu har jag faktiskt gjort en lista över hur dagen kommer se ut:
 
- Städe rummet och rensa garderoben
 
- Åka buss till stallet kl,14.45
 
- Skritta och lägga in lite trav (var tänkt att hon skulle vila idag, men så blev det inte)
 
- Ta bussen hem vid kl. ?
 
- Fredagsmys med familjen och blogga såklart!
 
Inte jättemycket endå, även om det känns så :)
 
Jorden gick inte under inatt - skönt, vill ju tävla och träna ponnyn i några år till!
 

Underbara ponny

Jag verkligen ÄLSKAR min ponny av hela mitt hjärta, även fast vi kanske inte känner varandra till 100% så känns det som hon litar på mig. Detta kanske låter som skryt men jag är stolt över hur långt jag tagit henne på kort tid. Sen såklart har  vi 100 000 x 10 saker till att lära oss men endå, vi har kommt en bit på vägen.
 
Ska bli kul och se i framtiden hur långt vi kommer tillsammans!
 
Imon ska jag nog ta mig tid att skriva ett åsiktsinlägg... Får se vad det kommer handla om ;)
kram
 

Välkommen, jullov!

Så otroligt skönt att vara ledig från skolan i ca 3 v. Sovmorgon, otroligt med mys tid till hästarna, julafton, nyårsafton och ja massa andra saker!

Finns en sak jag måste göra innan jullovet, köpa julklappar! Fast det blir nog bara till mamma och pappa då ;)

Aja, hoppas ni får ett toppen jullov så hörs vi varje dag, flera gånger på bloggen !

Glöm inte...

Att ni kan följa mig på bloglovin, tryck HÄR för att komma till sidan.
 

Go'kväll

Har precis ätit klart och ska nog sätta på en film eller nåt. Bara chilla och resonera lite kring vad som hänt på sistone. Kommer såklart blogga lite oxå!
 
Men a, hörs soon hörni :)
 

3 saker ni kanske inte visste om mig...

- Jag hatar verkligen att ha smör på mackan, men kan endå inte äta utan det. Därför har jag extremt lite smör på, brer min macka i 5 min, haha..
 
- Ibland säger jag väldigt konstiga saker, kan inte riktigt prata liksom. T.ex. när vi var ute i sommarstugan, tänkte jag säga " kan jag få ett spö pappa " men jag sa " nu ska jag spöa dig pappa " utan att ens veta om det liksom? Tur att mamma kom pa mig...
 
- Jag är ett riktigt goff när det gäller kakor och grönsaker (spec. tomat).
 

Första ridpasset på 1 v

Idag var ju somsagt första ridpasset efter vilan, herregud alltså, hon var verkligen som en tickande bomb! Men det gillar vi ;) Skrittade mestadels, men la även in en trav då och då.
 
Hela hemvägen trippade hon på snedden, busade lite och lekte storhäst, haha.
 
Aja, nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på nåt bra. Hörs
 

@ home

Har precis kommit hem från stallet och ska äta. Lovar uppdatering snart!

Brb

Hoppsugen

Ååh, var nästan jobbigt att kolla när syrran hoppade idag, vill så gärna också! Har inte hoppat på 2 veckor ungefär. Aja, näst nästa vecka är vi tillbaks på banan igen. Ska bli så kul att få igång henne nu igen efter 1 veckas vila. Märks verkligen hur mycket energi och brall hon bär på, får se hur många gånger jag ramlat av innan veckans slut :)
 
Nu ska jag gå och lägga mig innan jag somnar över tangentborbet.. Imon blir det buss till stallet, skritta och trava lite lite på Dorran, mocka osv. Godnatt bloggen!
 
Jag älskar denna ponnyn så otroligt mycket ♥

Utmaning

Fick en utmaning av Madde (http://maddefoto.blogg.se) så vi kör på den nu!
 
1. Vilken är din favorit årstid och varför?
 
Helt klart sommaren, sommarlov, varmt och en massa tid till ponnysarna. Dessutom mycket tävlingar också!
 
2. Vilket var ditt livs bästa ögonblick?
 
När jag verkligen lärde känna Gringo (min förra ponny). Det är inget man kan beskriva med text eller så, man kan bara känna det inuti ♥
 
3. Drömresa?
 
Reser typ aldrig, men när jag var 5 år åkte vi till turkiet, där jag red en åsna, drack coola drycker, bada och sola massa, köpte "magdans kläder" osv. Verkligen en kul upplevelse!
 
4. Vad önskar du dig mest i julklapp?
 
Ny ridhjälm och en Ipad:
 
Denna hjälm från hööks vore inte helt fel..
 
 
5. En person du tillbringar mest tid med?
 
Umgås väldigt sällan med kompisar men i skolan så är det Tova, Josse, Madde och karro, sen så umgås jag med mamma och Isabelle mest av allt.
 
6. Vilken är din favorit artist?
 
Rihanna, Justin Bieber och kaanske Chris Brown
 
7. Vilket är ditt favorit program?
 
Vet inte, kollar oftast på film.
 
8. Vad tycket du om att blogga om?
 
Olika saker, hiss och diss, åsikter, ridpass osv..
 
9. Vilken är din absoluta dröm?
 
Ha en egen hästgård med tävlingshästar som jag tävlar elit nivå med och sedan säljer. Tjäna bra med pengar så jag har råd med allt.
Med Doris vill jag komma med i ponny SM och om hon har kapaciteten även EM, tänker ha kvar Doris tills hon somnar in <3
 
10. Vad gör du om fem år?
 
Det vet man aldrig.
 
11. Vad är det pinsammaste du någonsin gjort?
 
Kommer inte på det just nu men ska tänka på det och berätta det i ett annat inlägg, det lovar jag!
 
Haha, denna bild vart inte lyckad...
 

Läsarfråga...

Om ni fick beskriva mig med tre ord, vad skulle det vara?
 
 

@ stallet

Ska om en stund åka till stallet och sköta om min lilla tuss. Kom hem från skolan för ett tag sedan och har sådär lagom ont i huvudet @@ Aja det är bara bita ihop, detta var ju endå sista "riktiga" skoldagen, tummen upp för det :)
 
Syrran och jag gjorde klart en design - header till madde idag, kika in hur det blev, http://ponnypalle.blogg.se/
 

Fyra dagar kvar till jullov

Börjar verkligen räkna ner nu, ska bli så freaking skönt med sovmorgon och stallet all day, och såklart massa uppdatering!

Om ni inte redan läst det på syrrans blogg (ponnyflash) så gör vi designer ink. Header gratis! Dock måste man ge inloggningsuppg. så att jag kan koda in den rätt :)

Godnatt

Vinterbilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min älskade prinsessa ♥

Godmorgon!

Nu har jag precis ätit frukost och ska rulla iväg till stallet. Vart inga vinterbilder igår pga vädret och mörkret. Men det kör vi på idag ist ;)

Kommer uppdatering efter stallet, det lovar jag. Ha en bra dag nu!

Goodnight

Dagen har vart super! Först slappade jag och syrran lite hemma, sen åkte vi och mockade osv i stallet och nu på kvällen kollade vi på Thor i 3D, pappa installerade några högtalare som gjorde grymma ljudeffekter! Måste säga att det var otroligt coolt!

Aja, vi hörs imon bästa läsare :)

3D film hemma , jävligt coolt

Mål 2013

Detta året ska jag satsa på att vara med i ungponny SM som går på hösten. Sedan har vi ett par till mål att nå:
 
- Debutera LA hoppning
 
- Tävla i avd. A i LB
 
- Få bra resultat i LC:1 LB:1
 
- Lära känna och lita på varann till 100%
 
Allt detta SKA vi nå 2013. Lite kul att möta sina kompisar på tävlingsbanan nu, alla är så duktiga och det ska bli kul då man kanske ser dem lite oftare då :)
 
 
 
 
 

Nya bilder ska tas

Idag ska jag och syrran fota vinterbilder, först hon o flash sen jag och min plutt ♥ Om Bellan får till något riktigt smashing kort blir det klart en bild till headern! Men vi får se, hon fick ju grymt fina bilder i hagen på gringo och flash.
 
Kommer bli barbacka, igen haha.
 

Uppdatering

Under jullovet så lovar jag er uppdatering varje dag och flera gånger per dag. Inte bloggat nu på säkert 3 dagar, fy skäms Sandrine! Hoppas ni hänger kvar här på bloggen ändå, så ska jag blogga så ofta jag kan.
 
Kommer något åsikts inlägg idag tror jag, inte säkert, men kanske.
 
Nu ska jag gå och pynta julgranen, nu börjar julen på riktigt!
 
Brb, I promise ;)
 

O'boy med marshmallows

Fixat header - all by myself!

Väldigt enkel header, men det är bara madans jag lär mig göra snyggare som denna kommer användas.
 
Vad tycks mina kära läsare, blir det okej med denna?
 

Ridskolor - ridskolehästar

Ja, vad ska man säga. Det finns bra ridskolor och det finns dåliga.
Vi var och tittade på en julshow på blivande klubben upk, det verkade verkligen vara en toppen bra ridskola med både pigga och mer "lata" hästar och ponnyer.
 
Sedan SÅKLART finns det ridskolor som inte ger nåt och som bara har lata och tråkiga hästar. Vet själv ridskolor med hästar som inte orkar och är lata osv. Med handen på hjärtat, jag tror att vissa ridskolor har hästar som går och har ont i kroppen.
 
Jag tycker det är viktigt att man har både pigga och lata hästar, vissa gillar pigga o vissa gillar lata. Det är oxå bra att variera mellan olika hästar, det lär man sig otroligt mkt på, tro mig.
 
Jag själv har inget emot ridskolor, iaf inte dem som verkligen tar hand om deras hästar och elever.
 
Jag gick på BäRF i ca 4-5 år och lärt mig grunderna där. Sedan lärde jag mig allt jag kan på Bella.
 
Har ni någon speciell åsikt om ridskolor?
 
 
Jag och fina ridskoleponnyn filur.

@ godnatt

Ja, dags att gå och lägga sig då. Vaknade med en konstig känsla imorse, men den gick som tur va över lite senare. Imorgon börjar skolan kl. 08.00, bläää orka gå upp tidigt @ lat tjej.
 
Nej nu måste jag sova, hörs imon bästa läsare :) Kommer förhoppningsvis ett inlägg om ridskolor ink. ridskolehästar, säger ni om de va va? Håll koll!
 
My beauty ♥

Design by LO

Tittade precis in på linnolsson.se och såg att hon startat ett eget märke med tävlingsset tror jag det var.
Riktigt kul att se vad som kommer ut och vilken prisklass grejerna kommer vara på ;)
 
Vill själv någon gång starta ett eget märke, men vem vet. Vill ju hellre bli proffsryttare!
 
Eget företag och allt nu Linn, grattis det är du fett värd :)
 
Vad tror ni om detta?
 
 
Linn & Winnie

Hästar - frukt?

Alltså jag fattar helt och hållet inte vad den sidan på FB om att hästar är en frukt vill komma ut med? Tycker absolut inte att det är roligt, hästar finns på riktigt och de är ingen frukt. Liksom, sen när började frukter få tarmar, lungor, njurar, revben och tänder?
 
Jag tror inte alls att det är "vetenskapligt" bevisat osv. Bara påhittat och larvigt.
 
Ja, jag stör mig på det och tycker att det är grymt fånigt, MEN SERIÖST HÄSTAR FINNS . 
 
Vad tycker ni om det att hästar är en frukt?
 
(bild lånad från google)
 
 

Movie time

Tror jag myser ner mig i soffan nu och kollar på film, suttit vid datan alldeles för länge.
Imorgon lovar jag att det blir iaf lite update, ska tolka med våran nya dubbelpulka med syrran, kul :)
 
Ne, hörs imon lovar!
 

Jag och åsikter ...

Alltså börjar inse hur få gånger jag skriver en åsikt. Jag har igentligen mycket åsikter om saker och ting, men dekar inte ofta med mig av dem. Därför vill jag att NI ska berätta vad för slags åsikt från mig ni vill läsa om? Var snälla och skriv en :)
 
Love..

3 saker ni inte visste om Doris...

* Hoppar man för mkt med henne så tröttnar hon och blir lat och uttråkad
Har verkligen märkt det när vi hoppar hemma, hon bjöd aldrig på hinder osv. Nu på Louise Haaga träningen så hade vi inte hoppat på ca 1,5 vecka och hon var pigg lektionen igenom!
 
* Vill Doris verkligen in i boxen och det står en människa ivägen, då går hon helt seriöst över människan. Har hänt en gång när hon sprang förbi ett hinder och Sofie stod precis framför så vart hon halvt översprungen (hon hann som tur var flytta sig) stackars Sofie, kändes inte snällt efter asså..
 
* När Doris stod på Irland (där hon är uppfödd) säger de att hon hoppat meterklasser. Då var hon ca 4-5 år.
 
 

Men vafan!

Assa jag blir fan helt lack, alla som jag tagit kontakt med om att de kan göra design åt mig gör det aldrig och bryr sig inte. Har jag gjort nåt eller? Kommer aldrig få en egen design ju! :(
 

Louise Haaga träningen 3

Louise Haaga träningen 2

Louise Haaga träningen

Läsarfråga

Har ni något mål i ridningen?
 

@ home

Väntar på att middagen ska bli klar. Blev inget stall idag pga. detta fruktansvärda ovädret! Tycker så synd om hästarna som vart tvungna att stå ute i flera timmar.. Tur att det fått komma in vid 4 tiden och druckit vatten och ätit gott hö.
 
Håller just nu på att städa mitt rum, vilket inte går så bra haha. Men a ni får ha en trevlig onsdags kväll allihopa! Tänkte faktiskt ta mig tid till att skriva tidsinställda som kommer upp under dagen imon, låter bra va ;)
 

Louise Haaga träningen

Säger ett ord... ASBRAGRYMBÄSTOTROLIG.
 
Lärde mig sjukt mycket och var superkoncentrerad hela lektionen. Doris var som en tickande bomb, haha. Jag var helt förvånad över att hon orkade vara lika pigg lektionen igenom. Hon sög verkligen tag i hindrena och ville verkligen hoppa. Världens underbaraste ponny har jag ♥
 
Louise var hela tiden positiv, arrangerad och intresserad. Hon var så lik Sofie på många sätt (Louise är Sofies hopptränare). Hon var alltid fokuserad på eleverna och fick en att lyckas med saker som var svårt. 
 
Först red vi en lång "styrkebana" som jag inte orkar rabbla upp här, men i den var det galopp piruetter (stavning) och en linje med oxer oxer + andra linjen med upphöjda bommar.
Efter det hoppade vi bara linjen med oxrar fast höjde upp (slått rekord med Doris, hoppade 110 oxer). Vi fick till det bra en gång åt båda hållen. Haha, storhästarna skulle få in 7 galoppsprång och Doris fick in 6 UTAN problem, haha Louise vart helt full av skratt, 6 STEG, HERREGUD!! 
 
Sedan så hoppade vi en serie på 6 hinder troja. Första gången vart det race igenom hela, vi skulle få in två galoppsprång mellan varje hinder men vi fick in ett och ibland ett halvt, haha snacka om att hon e storgalopperad, pluttan...
Men de andra gångerna på serien fick vi till det riktigt bra! Jag hade låg hand, sträckta på mig och hade henne med mig.
 
Hela lektionen gick hur bra som helst, bästa hoppträningen hittils med Doris! Louise sa att höjden var nema problemas för Doris, det var bara allt emellan som reglerbarheten, balansen, styrkan osv. Hon tyckte att jag hade en jättefin hopphäst :)
 
Louise var grymmast, Doris var grymmast allt kändes sjukt bra och läsorikt, trodde mitt huvud skulle sprängas av allt jag tog in under lektionen. Lyssnade inte bara på vad hon sa till mig utan vad hon sa till andra oxå. Känns som vi kommit ett stort steg framåt!
 
Film kommer, lovar
 

2 veckor till jullov

Längtar otroligt mycket! Finns så mycket kul att göra, tolka, galoppa i snön osv. Sedan julafton längtar jag tok mycket till, tror jag kommer få lite roliga julklappar om man säger så ;)
 
Jag e väldigt ledsen för att jag inte uppdaterat alls ett tag. Har inte tagit mig tid till att blogga.
Iaf så tycker jag det tar sjukt lång tid för designen att bli klar och tänkte höra av mig till hon som gör den. Om hon inte orkar eller vill göra klart den så får jag väll betala för en design då. Är då speciellt inne på denna tjejen som gör otroligt fina headers + designen. Tryck HÄR eller HÄR för att komma till hennes blogg!
 
See ya
 

Träning inbokad för GRYM hopptränare

Oh gooood.. Lilla jag och Doris ska träna för självaste Louise Haaga. Ska bli grymt kul och spännande då hon har otroligt goda lovord och har en massa erfarenheter.
 
Jag kan rabbla upp ett par saker om henne:
 
* A-tränare i hoppning
 
* Arbetat som hopplärare på strömsholm i 9 års tid
 
* Landslags coach ponny / hoppning
 
- Ca 100 elever i veckan varav flera 150 hoppning (!!!)
 
- Utbildat ett 10 tal hästar till svår hoppning
 
- Tävlar aktivt både unghästar och äldre hästar upp till svår hoppning
 
-  Bl.a. vunnit Breeders Throphy vid två tillfällen, tagit flertal medaljer i SM mm...
 
Det finns mer att berätta men detta var iaf lite... :)
Film kommer helt klart! Ska tvinga mamma att komma ihåg det...
 
 
 

Busgalopp i snön

Film från dagen på G...

Mamma filmade lite idag när jag red Doris barbacka i nysnön. Haft en otroligt rolig dag i stallet, tolkat, ridit min ponny som bocka hela tiden, ramlat av osv.

Brb

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!