Stallet!

Idag följde jag med till stallet och gick en powerwalk med bellan & Doris. Det gick bra, vart inte alls trött även om det va ganska långt. Annars så fixade jag lite i mitt skåp och min blivande hästs box! Kan inte vänta tills Spinnis ska besiktigas, att kalla honom min. Fastnat som tusan i den hästen och det känns som vi båda gillar varann väldigt mycket.
 
Var iallafall väldigt kul att komma ut till stallet igen, efter att inte varit där på ett antal dagar. Va t.o.m lite nytt, en häst som hade bytt box och Doris som bytt hage. Sen har jag fått ett nytt skåp som är bredvid bellans, perfekt!
Åååh, gud vad jag vill ha häst, nununu! Hästar är mitt liv och kommer nog alltid att va!
 
Haha, kollade nyss på ett par gamla kort från när jag var liten, gud vad gullig man var. Jag var mkt blondare och mellan 4-10 år var jag smalare än idag. Jag var ganska spinkig när jag var mindre, var alltid den smalaste. Nu är jag nog mer normal i vikt. Mitt hår är mycket mörkare nu oxå, typ nutella aktig i färgen!
 
Jag när jag gick i 6:an. Ca 2 år sedan :)

Härlig dag!

Hej!
Har haft en grym dag i Uppsala idag med världens bästa Maja. Vi åt en go lunch och myste med lite fika vid ån, snacka och hade det bra. Så härligt att ha en så fin vän som Maja ♥
 
Veterinär besiktning är bokad med Spinnis. Ni anar inte hur nervös jag är, samtidigt som jag känner att han kommer bli min häst, så känns det omöjligt. Haft otur hittils ju.. Håll tummarna!
 
Här är han, med hans medryttare han har hos sin ägare! VÄRLDENS FINASTE HÄST!!!!

Myskväll

Idag har jag, mamma och sis bara tagit det lugnt nu på kvällen, som vanligt när det är vi tre haha. Tänkte gå och lägga mig tidigt då jag är sjukt trött. Såg att kenza hade fått fulla poäng idag på let's dance, gud va kul! Håller lite på dem!
 
Godnatt hörrni! 
 
Midsommarafton ett par år tillbaka!
 

Läsarfråga

Finns det någon ryttare du tycker rider sjukt snyggt?
 
Jag personligen tycker att Julia Sjöström rider otroligt bra, hon rider verkligen snyggt. Gillar hennes ridning och sits otroligt mycket och hon ger mig massa inspiration i det. Sen min tränare Sofie rider väldigt bra!
 
 
Julia & Katinka. (tog bilden från google)

K Ä R

Provred ju somsagt Sune idag igen, kan säga att om jag var kär i honom efter förra provridningen så har det dubblerats denna gången. Kändes såå rätt. Väldigt taggad och vill hela tiden framåt, sparka bakut någon gång, men gud så jag kärat ner mig i den lilla hästen!
 
Nu får vi hoppas att allt går vägen, att pappa går med på det och att han ev. går igenom en besiktning! Kul även att ägaren gillar oss, känns riktigt bra. Otroligt äkta och seriöst. Vill inte hoppas för mycket då jag inte fått det som tänkt innan, så.. Ni anar inte hur spänd jag är. Det är den här hästen eller ingen för mig just nu. haha. Fick veta att han faktiskt kallas för Spinnis! Så får se om det blir Sune eller Spinnis!
 
Vill ni ha bild, eller kanske film? Vi får se, men går att fixa båda!
 
Finaste älskade Gringo!
 

Sune!

Idag ska jag åka och provrida "sune" som vi kallar honom igen. Mamma tvivlar väldigt mycket på om jag kommer klara av att ha en sån galen och het häst, utan att bli rädd eller tycka det blir tråkigt. Vilket jag abslout inte tror! Att bli rädd för hästar krävs mycket för att jag ska bli, haha, och jag kan aldrig tänka mig att jag skulle tröttna. Så idag åker vi till honom igen men denna gången för en uteritt. Världens snällaste och goaste ägare har han, som känns otroligt ärlig och man känner förtroende.
 
Får se hur det kommer gå, med Sune kan det hända mycket, haha. En valack med attityd, jädrans med energi och bus. Så himla gullig!
 
Gringo, han var det oxå mycket krut i, dock inte lika mycket studsboll och bock! Antar att jag har en förkärlek till heta hästar, thats it.

Att blogga nu

Jag vet att jag inte håller en speciellt bra uppdatering på bloggen någonsin, även om jag ofta vill det. Men just nu har jag verkligen inget att blogga om! Så är det, antar jag, när man inte har någon häst. Man är alldeles rastlös.....
Finns i stort sätt inget att skriva om. Ska försöka komma på saker som är någorlunda intressanta att läsa. Men oftast hust nu blir det "gick till skolan, sen hem och, slut" . Turen är väl att det är många provridningar att skriva om.
 
Har ni något NI vill läsa? Vad vill ni läsa, tycker ni är mest intressant och roligast? ♥
 
 
 
 
 
 
 

Hemfärd

Kommer uppdatering när jag kommer hem!



Min söndag

Hej på er!
Idag har det varit en rätt så bra dag. Åt först en god frukost och fixade lite. Sen åkte jag, mamma och pappa in till stan och köpte lite välbehövliga saker och åt på IKEA. Sen åkte vi hem och bytte om snabbt till stallet, hade insläppet.
 
Grubblar fortfarande över mitt beslut med Sune, ska troligtvis åka och provrida honom igen, bara mamma kan gå med på det och ägaren såklart. Mamma är jäkligt emot att jag gillar den här hästen känns det som, vilket jag INTE gillar. Det kommer vara min häst sen och ingen annan ska bestämma vad jag vill ha.
 
 

Att det ska va så svårt...

Igår provred jag somsagt en liten storhäst på ca 160, valack och brun. Väldigt fin modell och hättefina ögon. Dock otroligt svårriden och verkligen en enmans häst. Hoppningen kommer det ta lång tid innan vi kan börja klättra i klasserna, då han drog efter hindret och var ganska stark. I själva markarbetet var han väldigt fin när jag hitta lite knappar, men var tvungen att fråga ägaren om hur jag skulle göra haha.
 
Tyckte an va rolig och han kommer kunna gå långt bara man får koll på honom och han blir lugnare. Så jag vet ärligt inte hur jag ska göra. Mamma är så jäkla tveksam att hon får mig att tänka på en massa negativiteter. Ska åka och provrida igen troligtvis och se hur jag känner då!
 
 

Provridning!

Sitter i soffan med datan oc en tallrik nudlar som jag slänger i mig innan vi ska iväg. Ska åka och provrida en häst idag som jag tror kan va riktigt fin! Vi får se helt enkelt. Vi hörs.
 
 

Saknar att ha egen..

Kan inte förklara min saknad till att ha en alldeles egen häst, som jag känner bäst av alla och vet allt om den. Den hästen som litar på mig och jag på den. Saknar att hålla om deras hals, hålla ansiktet mot deras mysiga päls som luktar gott och säga "du vet hur mycket jag älskar dig va? Vi ses imorgon mitt hjärta" .
 
Jag vill känna den där känslan när det klickar direkt och sen vill jag att hästen ska stå i mitt stall och vänta någon vecka senare. Sen R vart såld till en annan, känns det som att det kommer hända med alla. Känns inte som att jag någonsin kommer hitta en häst.
 
Ska åka och provrida en häst imorgon och jag tror det kommer gå väldigt bra. Detta kan nog vara min framtida häst. Men vem vet, hittils har det ju inte gått så bra.. Men ägaren låter otroligt vettig!
 
Vill ha en stjärna som är bara min ♥
 
Bandet mellan en häst och en själv är något helt obrytbart, det är det verkligen. Ingen kan ta det ifrån en.

Love movies

Nyligen har jag sett en av de bästa filmerna någonsin tror jag, den hette "olympus has fallen" och var hur grym som helst! Jag satt verkligen på spänn hela tiden. Den fick verkligen min action sida levande igen. (förut var jag ett actionfreak men på sistone har jag gillat komendi mer) Så eftersom den var så bra så var jag tvungen att kolla på "white house down" fast den var inte lika bra enligt mig, den var det även lite mer komendi i. Men båda va grymma. Båda handlar oxå om vita huset i Washington DC.
 
Fick även en dröm om att bli amerikas presidents livvakt (secret security) tror jag det hette på amerikanska. Eller också bli en S.W.A.T soldat, om det nu finns på riktigt såklart hahah. Det är nog för att jag älskar såna där mission impossible saker! Tycker det ser otroligt roligt ut. MEN det är ju inte verklighet... Varför ska filmer va så roliga?
Livlig fantasi!
 
 
 
 
 
 

Min design?

När jag går in på min blogg genom min dator så är min design typ helt vrickad? Är det så på era datorer/mobiler också? Jättekonstigt då jag inte gjort något alls med den. Vet heller inte vad jag ska göra åt det?
Men kommentera om det är så för er oxå så att jag inte förstör den typ!
 
Kärlek

@ home

Idag är jag hemma från skolan igen, har blivit ännu sjukare. Nu misstänker vi att jag har körtelfeber, då jag har svullna lymfkörtlar och blivit sämre. Säger bara att jag är glad att jag är sjuk just nu när jag inte har någon häst, haha! Dock så måste jag till skolan imorgon på morgonen för att redovisa på SO n. Min enda chans att redovisa i halvklass och vill inte missa den.
 
Riktigt långtråkigt att vara sjuk, men är glad att det finns så många bra serier att titta på. Tittade nyss på den nya Thor filmer "Thor the dark world", jättebra. Ska fixa diskbänken lite senare och göra fint. Men nu ska jag nog sätta på ett avsnitt av vampire diaries och sen kommer det mer uppdatering.
 
Imorgon åker somsagt Doris till vet. och kollar så att allt är bra. Synd att jag inte kunde följa med trots allt.
Förresten så har vi hittat två superfina hästar som jag hoppas att jag kan få prova så snart som möjligt! Hoppas inte jag har körtelfeber nu...

Sjukling här..

Har gått och blivit förkyld nu under helgen och har dessutom världens spränghuvudvärk. Känner mig nästan febrig.. När jag skulle duscha nu sent på kvällen så började jag må illa också, undrar om jag är pågång att bli riktigt sjuk. Tur att man inte har häst just nu då ;) Stannar hemma från skolan imorgon, får se om jag känner mig tillräckligt pigg för att gå till skolan på tisdag! 

Godnatt fina ni.



Ella

Provred en häst som heter Ella (smeknamnet) igår, hon var en väldigt omusklad och ganska oriden häst. Väldigt mager också stackarn. En ganska liten storhäst på bara ca 162 cm. Men det satte inte stopp för hur högt hon kunde hoppa, haha, hon tog ett hinder på 135 med mig på ryggen med lätthet. Sög tag i hindrena och såg glad ut. Dock hade jag fel inställning och bestämt mig innan jag ens testat henne att jag inte ville ha henne, vilket jag helt ändrat uppfattning om nu. Om vi får köpa henne kommer det vara mycket mycket jobb med henne, men det hindrar inte att jag kan ha otroligt kul på vägen. 
 
Det är ju en utmaning jag vill ha, detta är inte en helt galen häst som står mer i luften än på marken, utan en oriden häst men med positiv inställning och dessutom mycket motor (en liten bonus på min sida). Hon va väldigt på och ville fram. Får se hur detta slutar!
 
Hoppsto -03 för den som vill klättra i klasserna.. Hästar säljes

Sova

Gud vad skönt att sova, sömn är otroligt viktigt alltså. Hoppas jag får sova ut i helgen. Förra var det provridning tidigt och uteritt tidigt vilket resulterade i korta sovmornar.

Har inte tränat på jättelänge känns det som, det märks otroligt mycket. Känns inte alls som att jag orkar lika mycket dom när jag rör på mig/springer/pw. Dags att köra igång igen!

Nu ska jag drömma så sött, gör det ni med! Godnatt<3

No....

VÄDRET!

Är det bara jag som blir super lycklig av vädret eller ni oxå? Man blir en gladare person haha! Har annars haft en dålig och lång skoldag, ont i magen hela dagen och gick till kl. 16. Så himla jobbigt. Mår inte så bra just nu, min mage krånglar väldigt mycket. Ni kanske inte visste det men min mage har nåt fel tror jag lätt, trodde jag va laktos ett tag, men kan äta vanlig mat oxå ju.. Tror verkligen min mage reagerar om jag äter för mycket. De senaste dagarna har jag ätit ganska mycket. Äter jag väldigt lite så får jag inte ont, hör ni vilken konstig mage jag har? Det är jätte jobbigt att gå runt med magont varje dag :( 
 
Vill till stallet nu och krama om hästar, tror jag ska rida ut på Nobbis med isabelle. Vilken mysrunda det kan bli i detta vädret. Vi få höras senare, kram!
 
 

Snart påsklov!

Bara ett par veckor kvar haha. Längtar verkligen, har tröttnat shukt mycket på skolan och känner mig otaggad på allt som har med den att göra. Idag hade jag huvudvärk hela dagen och koncentrerade mig inte. Känns tungt och väldigt mycket att göra..
 
Väldigt jobbigt att inte ha häst heller, saknar det otroligt mycket! Har hästar att rida i stallet men det är inte alls samma sak. Tänker jättemycket på att köpa häst hela tiden, vill verkligen hitta en lika fin häst som R var. Vill ha häst nu nu nu! Är otroligt sugen på att hoppa oxå och det bli bara värre haha. Nu när det är så fint väder och allt..
 
Ska iallafall gå och lägga mig tror jag, kanske fixa lite först. Imorgon ska jag ha plugg-dag, matte, syslöjdsuppgift, SO. 
 
Fina Gringo

Söndags uteritt

Idag red jag ut med Isabelle & Doris, Elin & Bruno, själv red jag Nobbis som är en storhäst i stallet. Vi red ut på en väg där vi red i alla gångarter på väldigt taggade hästar. Nobbis är som en riktig giraff att sitta på när han blir taggad, jättekonstig haha.
 
Vi hade iallafall kul och mysigt. Det var toppen bra väder att rida ut i, sol och massa vårkänslor.
Blir förresten inget med hästen jag provred häromdagen efter många om och men. Så jäkla svårt att leta häst asså...
 
Gosis

Svårt.

Vi ska åka och prova den här hästen igen, men nästa gång med Sofie. Mamma är skeptisk på om det är för mycket för mig att jobba med då det är jäkligt mycket jobb med den här hästen. Verkligen en svårriden och enmanshäst. Jag gillar den verkligen, vilken utmaning alltså. 

Detta är väldigt spännande att se hur det slutar..

Finaste plutten :) Så fin!



Mot provridning..


Spännande

Läsarfråga

Vad tävlar ni i för gren/mest intresserade av?

Doris hoppar låååångt innan hindrena haha.

Varför storhäst?

Det är väldigt många i min ålder som nu går upp på storhäst istället för att rida ponny de sista ponnyåren. Min tanke med Doris var först att ha henne alla ponnyår och sen tävla henne i storhästklass (som Isabella Nilsson gjorde/gör med Becki). Men det ändrades lite sen med det att Isabelle ska sälja Flashan, jag var sugen på storhäst efter att jag ridit det ett tag. Då var den enklaste lösningen att Bells tar över Doris och jag köper storhäst. Dessutom har jag blivit väldigt lång, inte alls för stor för D- ponny men lång.
 
Jag vet inte varför jag blivit så sugen på att gå över till storhäst, men det känns väldigt bra. Känner mig väldigt hemma på storhäst. Jag är nog lite mer "storhästryttare" än "ponnyryttare". Aldrig varit den som slirar runt hinderstöden så de välter, även om jag tycker det är sjukt kul och gör det gärna när jag tränar/rider hemma. Jag vill oftast rida snyggt och hitta marginal. Samtidigt är jag en ryttare som tokälskar fart och fläkt, taggade galna hästar som ger utmaningar. Ganska galen egentligen med skinn på näsan.
 
Jag känner att valet att gå upp på storhäst för mig var bra och jag hoppas att jag inte ångrar "rackarns, skulle ridit ponny istället dem där åren".
 
Isabelle kommer få lite utmaning nu när hon tar över doris, för Doris är inte så enkel. Dem kommer va så fina tillsammans!
 
She is a black beauty!

Sovmorgon!

Hade utsläpp idag, så fick inte sova ut iallafall haha. Men det är skönt att ha lång tid på sig på morgonen. Har ganska kort dag idag också, skönt!
 
Vi har även bokat in en provridning (på lördag) på en brun valack som är väldigt pigg och lite "galen" när det kommer till hinder, känslig. Får se hur det går! Sen har vi mailat på en fux valack också, jättefin var den, inte samma utmaning tror jag, men fin.
 
Nu ska jag fixa det sista, hörs!
 
Sötnöten<3
 
 

Gårdagens ridpass!

Igår galopperade vi igen och vi har nu ökat till 6 minuter. Började med att skritta och trava fram som vanligt och sedan galopperade vi först 3 min i höger galopp, skrittade ca 2 min, galopperade igen 3 min i vänster galopp. Travade av och skritta hem. 
 
Doris känns väldigt trött och tjurig just nu, kan vara att hon fäller och att det är jobbigt att galoppera (hon har ingen direkt kondition än) så antar att det går över när hon är igång och sommarpälsen är satt.
 
Klippte Doris man igår oxå förresten, haha! Började lagom men sen vart det bara kortare och kortare, nästan stubb! Tycker det vart ganska snyggt faktiskt!
Kram
 
 

Vill hoppa!

Ända sedan jag provred och hoppade R så har mitt sug blivit ännu starkare, kan inte vänta tills jag får en storhäst och kan börja hoppa. Känner mig otroligt taggad på att träna och tävla. Så hoppas att det inte tar allt för lång tid tills vi hittar min nya stjärna.
 
Doris är ju under igångsättning och på god väg, men det kommer ta några veckor innan vi börjar hoppa igen, och då kommer hon vara i Isabelles ägo. Helst av allt (som ni säkert förstått) vill jag att R ska vara min och stå hemma i stallet just nu. Haha, den drömhästen. Snacka om att jag fallit för han, tänker på honom hela tiden, nästan konstigt ju? Märks tydligt på mig att jag är störtförälskad i den hästen, men jag måste sluta tänka på honom haha, eftersom han (tror jag) är såld till några andra eller iallafall påväg att bli!
 
Nu ska jag dyka ner i NO böckerna och skriva en inlämningsuppgift om vad vi kan göra för att framtida generationer ska få det bra, allt med återvinnig och sånt skit.
Sen kommer det väl lite mer uppdatering får vi hoppas, idag är det 6 min galopp som gäller förresten!
 
Gammal bild, på mig oc finaste Gringo. Rest in peace ♥
 

Godnatt<3

Ser väldigt mycket fram emot den kommande veckan, då den här veckan vart totalt döseg. Siktar mest på skolan då! Sen allt detta med hästletandet börjar kännas hopplöst, hittade den perfekta men så skiter det sig för att man ville ha besiktning. Hoppas på en grym vecka nu med massa kul, doris börjar komma igång mer och mer. Vi galopperar nu och det känns riktigt kul.
 
Hoppas ni haft en bättre vecka än jag och att ni även får en superbra vecka!
Kram
 
Doris fina öga, visst är bilden väldigt fin? Det tycker jag iallafall :)
 
 

Never give up!

Suttit och kollat hästar i stort sätt hela dagen och hittat en intressant haha. Den var dock lite över våran prisklass, men man kan väl försöka pruta ner lite om det går? Den är iallafall lite lik R som jag vart helt förälskad i. En valack som är väldigt taggad och suger på hinder. Den står inte alldeles för långt bort heller. Får se om mamma kan tänka sig maila på den.
 
Sen så har jag efter att mamma sagt det ett par ggr intalat mig att vänta och se. Allt händer inte på en gång. En dröm skulle vara att de som just nu ska köpa R ångrar sig så att han kan bli min. Kommer som det ser ut nu vara hästlös ett ganska bra tag. Tur det finns hästar att rida i stallet som ägarna gärna lånar ut!
Detta är ändå ganska spännande!
 
Finisen.

Söndagskväll

Hej på er!
Sitter och kollar på PA som precis börjat, tycker det är mycket bättre iår än förra. Sen ska vi äta glass, mummms. Måste även plugga lite matte, varit matjour och missat lektioner därför. Skolan går riktigt segt just nu, allt är bara tråkigt och samma.
 
Blir ingen "R" förresten, skittråkigt rent ut sagt. Men hoppas att det var ödet, att jag inte skulle köpa R för att den där anmärkningen kanske va en skada. Hoppas jag hittar en häst jag klickar lika bra med! Har många krav på hästarna jag testar och vill att det ska klicka till 110%. Tänker inte köpa en häst som det senare visar sig att jag inte passar så bra med endå...
 
 

Håll tummarna...

Idag ringde "R"s ägare och så att de spekulanterna som kollade idag gillade hon oxå, så om de lägger ett högre bud så får dem köpa honom. Känner mig orolig, tror inte det blir någon "R" för mig och känns inte som att jag någonsin kommer hitta en häst jag klickar lika bra med, någonsin.
 
Tror aldrig jag klickat så bra med en häst föut, helt ärligt! Aldrig varit sådär glad när jag ridit en häst innan. Helt förälskad ♥
 
Ni får en bild på Doris även om detta inte handlade om henne haha. På fredag är inte jag hästägare förresten, då har Isabelle tagit över Doris.. Känns riktigt bra faktiskt, hon säljs ju inte och jag kommer se henne och så varje dag. Isabelle och jag har bestämmt att vi ska byta häst någon gång ibland. Så på torsdag är inte sista gången jag sitter på hennes rygg! Superbra när syrran kan ärva efter mig haha!
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!