Godnatt

Går och lägger mig nu efter en lyckad dag. Sovmorgon imon tur det...

Dagen har vart toppen, första felfria rundorna, första inomhus tävlingen. Min ponny var så duktig. Jag hade kontroll & hann få tillbaka henne innan varje hinder. TACK Sofie för att du ger oss den bästa hjälpen vi kan tänka oss. Verkligen gått framåt sedan vi började träna för dig. Mycket creed till henne.

Imorgon blir det ju då lugn hoppning i träningsgruppen. Sedan tis, ons & tors får de vila. Shit vad de gått hårt nu, tre dagars hoppning på raken... De förtjänar en liten vila.

Godnatt & sov så gott!

Två felfria rundor idag !

Fullpackat & klart

Stallet nu igen

Hade hoppträning imorse så nu ska jag tillbaks för att göra Doris fin & stretcha & massera. Liksom lite spabehandling kan man säga.

Hoppträningen idag gick bra i början men mot slutet vart hon trött och tappade bjudningen helt. Men jag är nöjd. Huvudsaken är att jag lärt mig nåt.

Ikväll blir det tacos och lite mys framför tv:n. Goodbye ;)

Imorgon...

Har vi som ni kanske vet hoppträning för Sofie. Ska bli riktigt spännande att se om det går lika lyckat som förra gången.

Doris får gå väldigt mycket i helgen + måndagen. På lördag är det hoppträning, på söndag är det hopptävling & på måndag är det en enkel hoppträning. Den sägs vara enkel iaf. Inga höga hinder osv. Detta innebär att på tisdag vilar hon helt klart, sedan uteritt på onsdag.

Godnatt nu, eller....?

@ home

Nu har jag precis kommit hem från en hur rolig dag som helst i stallet. Var hur längesedan som helst jag hade så roligt, var där med bästa Jennifer & bästa Clara. Red lite vilse, haha. Gjorde allt roligt som finns att göra i övrigt i stallet, uppe på höskullen oxå.

Nu ska jag äta pizza & sen kolla film & käka godis!

Ha en bra fredagskväll!

Godmorgon!

Idag är det studiedag - ledig från skolan. Ska verkligen bli jätteskönt. Åker till stallet med buss nu på morgonen och antar att mamma hämtar mig sedan.

Blir en uteritt med bästa Clara, mocka, fixa foder & allt som skall göras. Kanske kan hinna fixa lite bland våra grejer. Schabraken ligger inträngt i våran hylla... Sedan hem o äta o ha fredagsmys.

Hoppas ni får en bra dag!

Hoppträningen inbokad!

På lördag blir det, längtar! Känns verkligen bra med Sofie som tränare, hon passar verkligen mig och Doris.

 


 

Dressyr idag

Idag blev det ett dressyr pass på banan. Tränade extra mycket på galoppen, få henne att lyssna tillbaka & framåt & stärka henne till att orka hålla en jämn lugn takt längre. Tränade lite lösgörande, skänkelvikningar speciellt. Hon var riktigt duktig idag mitt lilla monster! Samarbetsvillig, fast det är hon typ alltid bara jag som inte alltid märker det....

Imorgon är det sista skoldagen för denna vecka, chill! Och på lördag är det hoppträning för Sofie, jag vet att det är dagen innan hopptävlingen men som det är så blir det. Punkt.

Dagen och lite mer...

Åkte som sagt till stallet direkt efter skolan, glömde ridkläder hemma så jag fick rida i ett par mjukisar som fanns i stallet... Red ut med bästaste Maja och hennes fina ponny Foxen. Hade jättekul! Gjorde matteläxan när jag kom hem och käka middag+efterätt.

Imorgon vet jag inte alls hur dagen ser ut, skola och stallet men vad mer? Jaja, nu ska jag gå och duscha, godnatt oxå!

Läsarfråga

Vad använder ni för strö till era hästar/ponnyer, halm, spån, torv osv?

Dagens ridpass

Blev en uteritt idag, rätt så lugn. Red till rakbanan och travade & galoppa lite. Så enkelt som möjligt men ändå bra & ordentliga rörelser.

Imorgon är det skola till 14.35 efter det så tar jag bussen to stallet. Rida ut en sväng, mocka och sedan hem & käka.

Är anmäld till en LC i Enköping, i oktober. Tid på oss att träna till den alltså ;)

Veckan

Denna vecka blir rätt så lugn men det finns endå en hel del att göra.

På fredag är det studiedag - ledig från skolan. Det kommer bli en slappdag. Sedan någongång i veckan så ska vi hoppträna för Sofie, det ser jag fram emot. Och på söndag är det hopptävling i säfva. Kul!

Idag blir det en lugn uteritt tror jag, om vi inte ska på träningen för Hanna såklart. Där tränar vi varannan vecka. Doris skall röra på sig iaf, rätt så ordentligt.

Har bloggtorka - inga idéer.

Hopptävlingen, östervåla ridklubb

Ja, tänkte berätta hur det gått idag. När jag skulle rida fram var hon stissig och drog hela tiden mot transporten, sprang över andra hästar osv, alltså var hon TOKIG med stora bokstäver. Inne på framhoppningen trodde jag att hon blivit lugnare så jag skulle börja hoppa recket, då självklart efter hindret så bockar hon av mig.... Hon bockade en gång efter, så jag var tvungen att på något sätt trötta ut henne, hoppade varje hinder då 6 ggr ungifär innan hon blev LUGNARE.

Väl inne på banan var hon stark och drog iväg mot trean & fyran, fick ett pet. Efter fyran flöt allt på bättre o bättre. Nöjd med själva ritten men inte alls med framridningen....

Nästa söndag blir det en LD & LC i säfva. Tagga!

Hälsat på kattungar!

I vårat gamla stall Frossarbo har finaste stallkatten Maja fått 5 söta ungar. Det var jättenära att mamma ville ha en men nej.... Tog lite bilder, ni får se mer när jag kommer hem.

Godmorgon!

Har precis ätit lite frukost & kollat på tv.

Idag så vilar Doris. Åker dit & mockar, fixa kraft & såklart packa inför tävlingen imorgon. Hon skall nog duschas då hon vart lerig varje dag i 2 veckor... Skulle inte förvåna mig om hon var det idag oxå.

Bloggar mer under dagen, finns det något ni önskar att jag kan skriva om, kommentera det!

Hoppträningen

Ja vad ska jag säga? Gick hur bra som helst! Kan inte vara annat än nöjd. Vi hade inte en enda fight under hela ridpasset, jag behövde inte bli arg & ja allt stämde!

Tränade för en ny hopptränare då, Sofie. Helt otroligt duktig! Hon gav mycket bra tips & allt hon sa stämde. Hon kom även fram efter ridpasset i stallet & frågade hur jag tyckte det gått, superbra!

Var längesedan jag var så nöjd med ett ridpass. Detta behövde vi. Vi kommer helt klart träna mer för henne!

Gårdagens ridpass

Ja. Igår hoppade vi en övning som heter klockan på banan. När fyra småhinder står på en volt.

Kändes som att inget stämde, jag var gnällig och Doris kändes inte på ett bra humör. Vi kom inte överens direkt. Men på slutet blev det lite bättre iaf.

På fredag, imorgon så har vi hoppträning för en tjej som heter sofie. Hoppas att hon kan ge oss lite tips! Vi behöver verkligen träning. Jag lika mycket som Doris.
Bloggar efter stallet, uteritt på schemat.

Matteprov - check

Idag hade vi matte-prov. Gick bra på första delen, A-delen. Däremot B-delen som då är högre än kraven var seriöst OMÖJLIG... Vi hade inte ens fått info om att vi skulle plugga på dem olika sakerna, mattepraktikanterna sa att det inte ens skulle va med på provet.. Bra ansvar för vårat betyg liksom.....
Och det var flera som klagade på det kan jag säga.

Idag hoppar vi lite på ridbanan eller på stubbåkern. Får se hur det blir. Ska bli kul iaf!

Förlåt....

Har inte bloggat något alls idag. Fy. Men det lovar jag att ändra på. Jag haft väldigt mycket idag. Skolan till halv 3, buss till stallet, rida, åka hem vid halv 7, käka, nu plugga matte & sist duscha! Så Lite mycket kan man väl säga...

Vi hörs imorgon bästa läsare!

Dressyrträningen

Gick skitbra! Hon var pigg & fokuserad på allt annat är mig i början. Man det gav sig mot slutet då hon var så FIN.

Vi övade på galoppfattningar och serpentiner. Vi gjorde jättebra fattningar från skritten! Jag är så nöjd. Hon var så mjuk o fin så.

Ska väl ta & säga godnatt nu. Nya friska tag imorgon, typ... Godnatt.

"Skolteater på dagis"

På onsdag ska jag och 4 till från kreativa profilen spela upp en lite pjäs för dagis barn. Pjäsen heter ( alla vet vad det är för saga ) bockarna bruse. Jag ska vara den största bocken... Mina horn är enorma.
Här har ni bild:

Dags för mellanmål!

Ska äta lite mellanmål nu. Åker buss kl. 17.35 till stallet. Ska ha dressyrträning. Ska bli riktigt kul att få köra ett hårt dressyrpass, längesedan känner jag.

Nästa helg är det som jag nämnt tidigare hopptävling i östervåla, tagga! Målet är att ha en bra galopp och komma bra & rakt på hinder. Kan inte sätta större mål på en 6-åring. Bloggar mera sen.

Godnatt

Jag går och lägger mig nu. Vi hörs imorgon. Jag har så mycket känns det som fast jag inte har det, matte provet på onsdag är nog orsaken...

Denna dagen har varit bra. Har haft ett galet skratt anfall när vi åt lite efterrätt, brorsan har sin humor han... Hade en bra ridtur, hade en avkopplande eftermiddag & sist men inte minst lyssnat på favvo låten ett antal gånger. Kan det bli bättre?

Dagen

Idag åkte vi till stallet och red ut med Jennifer på morgonen. Vart en uteritt på ca 45 min. Doris är så galet brunstig.....

Nu sitter jag här hemma o lyssnar på "as long as you love me" av Justin Bieber, så fett grym låt, rullar 24/7 i mina öron....

Imorgon är det dressyrträning & skola som står högst på schemat.

I stan...

Har köpt lite foder till hästarna osv...

Kolla bilden nedan, visst får man bra bilder?

Nya headern

Är klar och kommer snart. Det vart lite krångel med att koda in den bara.

Idag så är det lördag. Har inget speciellt på schemat. Hoppas att denna helg går långsamt.
Jag bloggar mer under dagen...

Saknar dig så otroligt mycket mitt hjärta <3

Visste du att

- ibland kan jag inte prata, bladar ihop orden & uttalar fel

- Doris är jättemjuk i sidorna

- min pålle betyder allt för mig 
 
- jag älskar kakor, kakmonster är jag!

- jag älskar min nya IPhone

Take the way you want to go.

Tycker att alla borde läsa detta, även om jag inte är bäst på deepshit inlägg.

Alla, alla borde göra sina egna val. Även om det så handlar om att äta ett äpple eller inte. Man kan inte alltid lyda efter vad alla andra gör eller vad de & den & den personen gör. Vill du äta äpplet så gör det.

Det du vinner mest på är verkligen att göra dina val & välja vilken väg du vill ta. För det finns ingen som känner dig bättre än du själv. Vill du lyckas nu eller i framtiden så måste du ta den vägen du tycker är rolig & är bra på.

Man kan inte göra som andra. För dom väljer vad dom tycker är kul och är bra på. Du vinner alltid på att känna vad du själv vill.

Alla som har en förebild vill såklart bli som den. Men tänk på, är detta verkligen vad jag vill eller tycker jag bara att tjejen/killen är cool? Man kan ha en förebild men ändå vilja ta en annan väg.

Så vad är det DU vill med livet?

"Överlycklig"

Över att ha fått en iPhone. Tack världens absolut bästa mamma. Har nu skaffat instagram & massa annat.

Red ut med bästa Clara & syrran idag. Mysritt.

Måste fixxa lite nu & duscha. See you later on .

Äntligen!

Har längtat så mycket till att få en Iphone och nu är den köpt! Visserligen en rätt så gammal variant, Iphone 3gs.
Men för mig så spelar det ingen roll.
 
Haft en underbar dag i skolan med alla underbara vänner. Hade sovmorgon till 9.30 oxå.
Ska göra SO-läxan nu så att den är gjord. Och såklart plugga till MA-provet som är på onsdag. 
Kommer mer inlägg under eftermiddagen.
 
Det blev en svart btw

dd











Hoppning

Idag hoppade vi, studs, fem & en halvan & ett litet hinder som stod diagonalt. När jag red fram tänkte jag mycket på att ha en kort galopp, samlad, för att hon ska stärka sig. Travade i en bra form o gjorde lite volter osv. Tränade lite skänkelvikningar i skritten. Hoppningen gick super! Hon var så duktig. Men ändå så märks det verkligen att vi behöver en riktig hopptränare om vi vill göra mer framsteg.

Vi hörs imorgon. Hade inte tid till att blogga igår eller idag. Haft himla mycket nu de senaste dagarna. Och motiveringen är inte direkt på topp. Men måste tacka för att statistiken ändå rullat jämt.

Trött, trött & trött

Haft NO prov idag... Gick bra och kändes säkert. Tror alltid att prov e riktigt svårt men när jag börjar skriva brukar det oftast bara flyta på.

Åkte med bussen till stallet idag. Red ut med syrran i skritt, trav & galopp. En såndär mysrunda you know. Doris e kär i valacken i hagen bredvid, ni skulle se dom haha!
Har haft ont i magen typ hela dagen. Var nog pågrund av maten, det e ju nåt min mage inte tål...

Glöm inte att följa mig på bloglovin. Om NI vill såklart :)

Dressyr pass

Blev ett dressyr pass på banan idag. Gick faktiskt bra. Hon var dock brunstig & väldigt lojj i början men tillslut följde hon med på noterna. Hon har ju fått en snygging i hagen bredvid + en shettis ... Jag jobbade henne väldigt bra och vi för första gången fick en bra galopp och hon sökte sig lite nedåt i galoppen. Är riktigt nöjd med ridpasset. Imorgon blir det en mysigt uteritt. Jag älskar verkligen min ponny & hoppas att våran relation blir stark.

Imorgon är det skola oxå. Dags att hoppa i säng då, men lite kvällste skulle inte sitta helt fel va?

Längtar...

Så mycket till min o doris start i östervåla! Vet att det bara är en CR men jag tycker det är riktigt bra gjort om man börjar lungt, speciellt eftersom hon är ungponny. Men vi får se hur det går. Får jag några pet så kommer jag vara skitnöjd för att hon hoppa, om hon stannar blir jag dock inte lika nöjd...
 
Idag tror jag det blir dressyr på banan eller uteridning. Hoppas på lite dressyr. Vill verkligen jobba ett hårt pass på banan, känns rätt ;)
 

Remember us ♥

Dagen

Har vart funktionär hela dagen. Riktigt roligt faktiskt, satt i sekriteriatet. Vilka lysande domare det var ( var dressyrtävling ) de kolla inte bara på om hästen gick fint utan hur ryttaren red. Var väldigt många som fick kommentar om att hålla skänkeln stilla, hålla handen i ett bra läge osv.

Sedan skulle jag rida min egna galna pålle. Red ut med Clara och Bellan. Mysigt att ha kompisar att rida med!
Nej nu måste jag ner i duscha. See you :)

Kolla ponnyn

Hoppträningen igår.

Hade som ni vet hoppträning för benga igår. Vi hoppade banan med kombination osv.
Hon var riktigt stark asså. Drog iväg en gång oxå.
 
Jag har verkligen alldeles för höga krav på oss, henne. Jag borde vara fett nöjd när jag går ut från banan, men är inte det för att jag har för stora krav. HON är helt grön, kan nästan inget. Jag får inte tro att det kommer gå galant hela tiden. För det gör det absolut inte. Jag känner henne inte så värst bra än heller. Och om jag verkligen vill nå det stora målet i framtiden med henne, då måste jag eller VI ta et steg i taget. Annars funkar det inte.
 
Min ponny är grym för sin ålder enligt mig. Då hon nästan aldrig gjort någonting innan hon kom till mig.
 
Och förlåt så mycket för att jag inte blogga igår. Men vissa dagar känner man inte för det och helt ärligt hade jag ingen lust @ all. Men lovar att blogga senare idag. Åker över till en kompis ikväll o hoppas på att kunna blogga därifrån. Hörs later ....
 

Planer för resten av dagen

- Äta middag
 
- Rida ut med Jennifer
 
- Plugga NO, astronomi
 
- Sova!
 
Imorgon är det hoppning för benga, hur går det tro? Men faktiskt, det går aldrig bara bra på en träning, man gör alltid ett litet fel.
 

Dagens ridpass

Red dressyr på banan idag. Gick riktigt bra. Tränade i skritten på lite framdelsvändningar & skänkelvikningar. Även lite lydnad för skänkeln. I traven ville jag få en hyffsat stadig form, red som en 8:a, gjorde lite längningar och hon gick så fint! I galoppen tränade jag på att öka och minska, hon är väldigt svag i galoppen så hon går lätt över i tre takt. Jätte nöjd med dagen & jag älskar min ponny så otroligt mycket! Vi hörs imorgon.

Äpple, vanilj & kanel yoghurt med flingor

Vartifrån har jag köpt mina hästar?

Fick en fråga om att skriva om vartifrån jag köpt mina hästar. Berättar bara om vartifrån jag köpt Doris.
 
Doris köpte jag hon en hästhandlare nere i Nyköping. En duktig ryttare som säljer fina hästar.
Han importerar hästar från Tyskland. Dock så var är Doris irländsk import. Hans hästar är oftast hoppinriktade då han själv (tror jag) tävlar 140 hoppning. Han säljer både storhästar och ponnys.
Ska man köpa häst, då tycker jag definitivt att man åker till nyköping, antingen till en familj med häst eller honom. Isabelles ponny Red Flash köpte hon (mamma) oxå från Nyköping. Fast inte från Hästhandlaren utan en jätte trevligt familj.
 
Hemsida (försäljarens): stallfl.se
 

Nytt schabrak & Grimma+Grimskaft.

Behövde som ni vet, ett schabrak till min nya dressyrsadel. Äntligen har det blivit inköpt. Blev ett svart med silvrig kant. (ärligt så var det mamma som ville ha det) Men tycker själv att det är riktigt fränt att ha svart schabrak på svarta hästar. Sedan även en grimma & grimskaft i bara svart. Så snyggt. Testade den på henne igår & tyckte den satt helt perfekt & passade utmärkt. Allt är från HÖÖKS.
 
 
Var även in en sväng på city gross. Hittade vanliga plaststigbydlar fast med olika förger på gummiplattan, rosa, röd, grön, svart och blå! Riktigt fränt & billigt.
 

Dagens hopp pass

Idag hoppade vi en övning som heter klockan. Det är när pyttesmå hinder står som på en klocka, ett hinder vi klockan, 9, 12, 3 och 6. Både Flashan & Doris tyckte att det var skitjobbigt. En riktigt bra övning som jag tycker ni ska testa!

Hon var riktigt duktig. Hade ett bra tempo ganska ofta. Däremot fick hon med sig hela hindret ibland... Älskade häst! Vi hör framsteg! Det är mycket jag behöver tänka på, men även hon måste lära sig massor av mera saker.

Godnatt!
(Doris som löshoppar på bilden nedan)

Ny ridtröja/kofta, mountain horse

<3

4 dagar sen jag såg dig för sista gången

Hur var Gringo att rida?

Ja, vart ska jag börja?
Han var alltid nyfiken på allt o ville veta vad man skulle göra. Var tittig ute i skogen o trodde det attakerade spöken bakifrån. Han hade väldigt kort steg och i slutet var han en riktig studsboll. Speciellt i galoppen, han blev studdsig pga av att han bara rörde benen, överkroppen rörde sig inte, han tyckte det gjorde för ont.
 
När han gick först när man red ut, då var allt jatteläskigt o han ville gå sist, men när han gick sist då skulle han gå först igen. Haha...
 
Han gjorde ALDRIG något dumt, skulle inte komma på tanken änns. Han var verkligen den snällaste ponny man kunde hitta. På de hela två åren jag  haft honom så hade jag bara ramlat av två seriösa avramlingar. Å det var av en anledning såklart.
 
Han var väldigt stark i munnen, men lyssnade ändå på ryttaren. Han lyssnade bäst om man använde sätet till att bromsa. Då stannade han direkt.
 
Han hade alltid koll på avstånd till hindret, kom aldrigt dåligt på. I börja när jag inte riktigt kunde rida honomordentligt, styrde jag bara på ett hinder o han hoppade. Sedan så lärde ag mig rida honom ordentligt och vi kunde få in ett bättre tempo än att springa runt som två dårar inne på banan. Han var ALLTID ärlig på hinder. ag litade till 100 % på honom.
 
Känslan när vi hade galopprace på stubben är helt utan ord. Det var en så härlig känsla. UNDERBAR.
 
Han hade aldrig problem med att kissa borta eller inför en hel flock med nya hästar. Han brukade alltid ställa sig framför ett hinder o pissa... Pisse nisse blev ett smeknamn till honom.
 
Han var även as kvick i benen. Rev typ aldrig ett hinder. Och han BJÖD alltid mot hindren. När man hoppade högt med honom fick man en mer kontrollerad galopp. Men när man hoppade en bana på 70-80 racade vi runt hela banan och kom felfritt på bästa tiden i mål.
 
I dressyren var han väldigt stel och ville inte gå i form riktigt. Han gick alltid i hög form. Och när man gorde halt så drog han upp huvudet i luften MEN om man stod stilla för länge, då sökte han sig neråt.
 
Han gorde fina skänkelvikningar och fram-bakdelsvändningar.
Han var som en soffa att rida barbacka på, skönare än doris nästan ;) Man kände sig så proffsig när man red honom, känsla. Finns så mycket mer jag kan berätta om honom men det är sånt som jag vill hålla för mig själv.
 
Jag visste precis hur man red gringo. Vet precis allt om honom, kännde honom utan och innan. Visste vart hans känsliga punkter var och var han var svag och var han var stark, vart han hade ont och ALLT. Man kan inte komma honom närmre än vad jag gjort. Och det vet jag till 110 %. Vårat band var så starkt att inte ens döden kan bryta det, och det har de inte gjort för jag känner att han fortfarande e hos mig ♥ Hoppas jag kan få ett lika starkt band med Doris oxå...
 

We where a team.
 

Picture's

 
 
 

Gringo

Hade lätt klarat MSV om han hade vart frisk. Liksom kolla tekniken o viljan hade han definitivt.

Godmorgon

Idag åker vi till stallet på kvällen och rider ut. Isabelle har fotbollsmatch nu på förmiddagen och mamma ska stå i kiosken efter lunch. Får se om det går att galoppera något i skogen idag, var så himla lerigt igår.
 
Måste berömma er! Statistiken är verkligen på topp! Brb
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!