@ hoppträning

Idag är det som ni alla kanske redan vet - hoppträning. Ska bli riktigt spännande om hur det går! Hoppas iaf på det bästa ;)
 
Är lite sur för att jag aldrig blir nöjd med denna jädrans design. Nån som vill göra en gratis till mig? Säg till då..
 
Jaja, ska se mamma kan tänka sig filma lite oxå, kram
 

Godnatt

Ska gå och duscha nu för att sen gå och lägga mig, skönt! Är faktiskt riktigt trött, både i huvudet och i kroppen. Håller på som fan men designen och var tvungen att göra om den helt och hållet en gång. Men ni får nöja er med en simpel bild ett tag.
 
Red ut på Doris idag, skritt trav galopp. Hon var riktigt trött och ganska lat, så hon var då väldigt tung i munnen. Men men, vi taggar hoppträning imon!
 
Godnatt så hörs vi imorn, kram :-)
 
 

Dagens ridpass

Idag vart det barbacka dressyr på banan. Doris var såå fin, min prinsessa. Jobbade volter, ställa in o ut, mycket övergångar & halter. Hon lyssnade faktiskt riktigt bra för mina hjälper och ville jobba, det är just då det går som bäst.
 
Skrittade ut slingan för lite variation, även om vi rider ut typ 5/7 dar i veckan haha. 
 
Känns riktigt skönt med nya hjälmen, den varken trycker eller gör ont. Känner knappt att jag har nåt på huvvet haha!
Kommer mer update later on .
 
Den bästa ponnyn som någonsin existerat, min Gringo <3
 
 
 

En bild säger mer än tusen ord

På inköpslistan!

Som ni kanske vet så har jag ganska några tävlingsschabrak, så det behöver ju fyllas på. Dock har jag verkligen inte råd, men men. Det är ett rött lami-cell schabrak med beige kant. Kan inte säga säkert att det kommer passa SÅ bra på Doris, men ganska. Det har iaf en gudomlig passform! Vad tror ni? Kommer Doris passa i det?
 
 

Här ska det stå en rubrik, jag vet

Haha, sämst på att skriva rubriker.. Dagen idag har vart bra, åkte förbi hööks och köpte min efterlängtade hjälm som INTE kommer va för liten. Jag har ju så jäkla stort huvud. Köpte även en rosa grimma med ull och glitter till Doris, gissa hur söt hon var i den? Bild kommer!
 
Red ut en sväng med syrran och mamma gick med oss. Doris lekte dressyrhäst och skulle gå så fint så. Kunde hon inte vara så på hoppträningen igår istället? Haha. Men ja, vi travade, galopperade och skritta, som vanligt.
 
Ni får ha det så bra, godnatt!
 
Vet inte varför men jag älskar detta kort!

Godmorgon!

Idag är det söndag, dagen innan skolan. Ska faktiskt åka in till hööks och möjligtvis köpa den otroligt efterlängtade hjälmen.

Åker till stallet kl 12 idag då flashan (min syrras ponny) ska släppas i Doris hage där qvickan pandora och Doris då, går. Så vi får hålla tummarna att det funkar!

Im alive

Haha, bara inte bloggat @ all idag. Sitter just nu och chillar med Selma och syrran. Ska snart sätta på en film och mysa med godiskål och chips. Mamma och pappa är ju dom sagt på fest, kul :)

Kommer ett inlägg (troligtvis) senare. Bu ska jag kolla film!

Film på g...

Selma fick en liten filmsnutt på mig och Doris, så jag laddar upp den strax.
 
Själva träningen idag gick väl si sådär. Vi var inte riktigt ett team och hon tjafsade emot min skänkel ganska mycket. Kurade ihop sig ibland och hade ingen framåtbjudning alls. Men, är inte så speciellt nöjd med min ridning heller, eller jo, jag sträckte på mig men kändes fel liksom. Ska nog rida lite mer med sadel för att vänja mig vid den mera, hennes sadel är ju så pass hög i bak sen den blev omstoppad och måste säga att jag inte riktigt trivs i det. Men haha ska inte skylla på det, måsta bara få mer träning med henne och lära känna varandra bättre, ska tillbringa så mycket tid varje dag åt henne som det går. För jag vill verkligen detta och jag tror på OSS.
 
Mamma snackade med nån tjej/kvinna som KANSKE ska rida Doris då och då eftersom hon har så jäkla mycket attityd och bitch i sig. Själv så är jag med handen på hjärtat helt och hållet emot det. Ledsen, men jag vill verkligen inte. Känns som att jag och Doris behöver varje dag för att lära känna varandra och hitta varann. Men den hör tjejen kommer inte rida varje vecka och det kommer inte vara längra en ca halva våren, om det ens blir nåt.
Nej fy vad taskig jag känner mig, men men, alla har olika känslor om olika saker och ting. Har absolut inget emot den här tjejen, absolut inte. Hon har ridit in många unghästar tydligen och är en duktig dressyrryttare. 
 
Haha, vilket gnäll inlägg. Men a, film på g.
 
Måste fråga en sak, vad tycker ni om min design och header just nu? Är lite skeptisk på om jag är nöjd eller inte...
 

Hola amigos

Sängen väntar, jag är trött så a. Går och lägger mig. Imon när jag vaknar börjar dagen med att storstäda, t.o.m pappa ska hjälpa till och det är ett mirakel, tro mig. Ska rensa hela min garderob med hästkläder, haha ser ut som ett kaoz asså. Sen städa hela rummet noggrant, kanske även ändra lite små detaljer. Haha kul att veta va ;)
 
Efter det ska jag och syrran göra iordning oss (byta om till stallkläder) äta lunch och sen dra på hoppträning för Sofie. Kommer bli såå kul! Hoppas det går bra och att både jag och Doris är på ett ok humör.
 
Sen hem snabbt för mamma och pappa ska på fest, medans jag, syrran och kanske storebrorsan myser vid TVn till en bra film och gott snacks.
 
Haha, det var nog allt jag ska göra imon + BLOGGA såklart. Gonatt o sov gott
 
 

Hiss till hööks, IGEN

Tycker de har sjukt snygga grejor nu som kommit in till våren. Skulle gärna köpa mig nåt därifrån, LÄTT. Men ska spara lite pengar, även fast jag kommer losa totalt haha. Suger på att spara pengar. Men iaf, snackade lite med mamma om att åka in och köpa den där hjälmen från hööks, lami cell. Min är sjukt trång asså, huvudvärk börjar bli en vana efter varje ridpass :(
 
Sen så skulle jag vilja köpa en söt, ullig och helst glittrig grimma till doris. Hon skulle bli såå söt i det. Funderar på en rosa men vitt ull och glitter, elle vad tror ni?
 
Mycket man vill ha haha!
 
Tror ni hon skulle passa i denna?

@ stallet

Idag är det uteritt med Maja & Foxen som står på schemat. Ska bli såå mysig, träffar nästan aldrig Maja, varken i stallet eller annars så det ska bli superkul. Saknar Doris oxå, de vilade ju igår, haha kommer nog sitta på en laddad bomb/raket idag. Får se om det blir barbacka eller med sadel?

Bloggar mera när jag kommer hem, kram

Då var denna dag slut

Haft en jättebra dag, förutom att jag inte fick åka till stallet då. Var med bästa Karro typ hela skoltiden, hade askul.

Har ont i halsen, undrar om jag blitt smittad och blivit förkyld elle nåt? Jajja bara att bita ihop.

Tänkte sätta mig och klura på lite inlägg som kan skrivas, lite mer läsvärda och lite roligare. Några förslag? Kommentera isåfall.

Godnatt

Äntligen!

Har äntligen kommit en bit på vägen med designen jag klurat lite över på sistone, så nu kan ni räkna med att jag är back on track. Kommer nog bli bra ska ni se. Eller vad tycker NI om den än så länge?
 
Vart ingen hoppträning idag pga kylan, typ -18 grader. Fyy vad kallt, men ville verkligen hoppträna idag. Tycker det är så jäkla kul, man lär sig nya saker och känner att man kommit ett steg framåt, ibland iaf ;)
 
Skolan idag gick bra, slutade 4 (!). Ja, men vi hörs sen, nu ska jag käka med la familia!
 

Tisdagsmys vid tvn

En bra blogg, enligt mig

Jag tycker man ska ha en blogg som ger ut positiv energi och där man kan lära sig se på olika saker på olika sätt. Lära sig nytt och ta till sig av vettiga saker. Tycker inte man ska skriva massa åsikter om hur mycket man hatar olika saker, däremot åsikter om saker och ting där man inte kränker, fine, det tycker jag snarare är kul och se vad andra tycker om olika grejor.
 
Tycker man skall skriva roliga och lärorika texter men inte för mycket babbel och smilisar överallt.
 
Den HÄR bloggen tycker jag alla ska kika in på, för NÄR hon skriver vettiga inlägg, då är det vettiga inlägg. Älskar verkligen hennes blogg!
 
Nu undrar jag bara, vad tycker ni om min blogg? Vill ni att jag ska ändra på saker och kanske skriva mer "lärorika/vettiga" inlägg? Kommentera det :)
 

Söndagsmys

Ska snart gå och kolla ponnyakuten och äta semla, mums! Får se om detta avsnitt blir bättre ändet förra, där jag tyckte folk hade väldigt löjliga problem, sry men tycker faktiskt det.
 
Doris var otroligt fin idag. Samarbetsvillig och bara så fin. Jag var rättvis i min ridning och hade en bra sits (när jag släppte stigbyglarna...), var bestämd men rättvis.
 
Bye, komsi komsi semla. . . MED VANILJKRÄM :-)
 

Dressyren idag

Godmorgon söndag

Idag är det en lugn, bra sådär innan skolan börjar igen. Längtar sjukt mycket till sportlovet som börjar om (?) 3 v kanske? Ska bli så skönt med lov...Igen.
 
Ska snart åka till stallet och möjligtvis rida över till ridhuset för ett dressyrpass. Blir då utan stidläder, vilket jag kommer börja rida utan väldigt mycket för att förbättra min sits. Lite sidvärtsrörelser, volter, galopparbete och speciellt mycket lydnad, så som tempoväxlingar, övergångar.
 
Träningen i torsdags har jag glömt att skriva om, men kan säga att det gick både bra och dåligt. Hon var inte lika samarbetsvillig som förra träningen men hängde ändå med lite grann på noterna. Jag ska be mamma filma nästa gång så att ni kan få lite film på hur det ser ut oxå ;)
 
Nej nu ska jag mysa ner mig i soffan tills det är dags för stallet! Och btw, headern och designen är bara tillfällig.
 
Var tänkt att det skulle bli denna som tillfällig men det gick inte alls när jag skulle koda in den :)
 
 

Träningen med Doris i lillalilla ridhuset

Breakfast

Läsarfråga

Vill NI att jag ska lägga upp mer filmer från ridpass osv?

Godnatt alla ni..

Går i säng nu efter en lång och tråkig dag. Varken vart i stallet eller gjort något annat kul, förutom att man myst med familjen då :) Känns lite som jag inte riktigt är vaken fast endå är det liksom. Vet inte vad men ska sova och hoppas att jag vaknar och känner mig 100 % pigg och stark imorgon.
 
Var tänkt att jag, syrran, Clara och Maja skulle tolka imon, men det blev inställt då Clara inte riktigt kunde och jag, mamma, Isabelle ska på en kick off kl. 13.00. Men tänkte att vi kör på det nästa helg ist.
 
Ledsen (ännu ännu ännu en gång för den usla updaten, men ska försöka bli bättre).
Sov så gott mina underbara läsare ♥
 

Ridit min plutt

Hon var såå fin min lilla prinsessa. Kände verkligen när hon började jobba ordentligt med ryggen (red i ridhuset), hon var redo på att göra allt jag bad henne om. Så himla härlig känsla :) Jobbade sidvärtsrörelser, övergångar, min sits (som är på bättringsvägen) och mycket volter. Ååh jag har den finaste och bästa ponnyn på jorden ♥
 
Mitt kusinbarn Nelly hade lektion innan vi fick komma in i ridhuset och fick såklart testa skritta och trava lite på Doris, såå söt hon är Nelly. En riktigt charmig tjej ;) Doris skötte sig suveränt, men gick då bredvid.
 
Nu ska jag duscha och gå i säng. Trött! Btw, funderar på ny, finare design och header, vad tycker ni?
 

Vänta er ett läsvärt inlägg!

Har ingenting med hästar eller så att göra, utan mer om oss människor. HÅLL KOLL och hoppas ni kommer bli nöjda!

@ stallet

Har lite bråttom till bussen nu, som går 16.10 och jag har inte bytt om ens. Men ville bara att ni ska veta . jag lever faktiskt, haha. Har bara inte haft tillgång till bloggen och att blogga.
 
Käkat mellis lite snabbt, gott, det var mina favoritbröd :)
Ska byta om, åka till stallet och rida ut en sväng i alla gångarter. Ska bli kul att se vilket humör hon e på. Hoppas hon är pigg, men oxå att hon låter mig sitta kvar på ryggen..
Tycker synd om henne just nu, satte på ett täcke som troligtvis har läckt igenom nu, får hoppas inte. Dumma mig!
 
När jag kommer hem blir det såklart middag och sen sängen. Ska gå i säng tidigt idag för att vara piggare på morgonen.
 
Måste gå nu @@ stallet väntar
 
 

Godnatt måndag

Dagen vart bra, fått reda på lite olika saker, skolan flöt på sakta men säkert. Imon är det iaf inte lika lång dag ;)

Doris red jag ut, tomtestigen. Hon var het och lite halvgalen som vanligt, men det gillar jag ju. Hon e så fin så :) Travade och skrittade endast pga underlaget. På vägen var det för halt och i skogen var det lite knöggligt och skare. Men det fick bli lite som en vilodag för dom.

Jag längtar såå mycket tills den där hjälmen blir min. Ska bli så skönt med en som inte sitter hårt och gör ont. Längtar very much :)

Har du godis?

Med i veckans blogg

Klicka HÄR för att komma till bloggen. Här har ni även länken till inlägget:
 
http://tholanders.blogg.se/2013/january/veckans-blogg.html
 
 
 

ang. vårens planer

Hade ju tänkt att åka ut på lite LB och kvala till avd. A. Men tror vi sparar det till sen sommarn då vi i nuläget behöver mer träning och lära känna varandra bättre. Vill inte stressa fram utan kör på den lite mer säkra sidan :)
 
Men hoppas endå kunna starta en LA åtminstone 1 gång sent i höst elle nåt. Bara för att känna om hon klarar det lätt utan problem eller om vi behöver träna mer på den höjden.
 
Kommer såklart åka ut på enstaka pay & jump för att göra nåt iaf.
 
Haha, rolig bild :)
 

Dressyrpass

Red iväg till ridhuset idag för att jobba lite dressyr, har vart otroligt slarvig med det. Till en början hitta vi inte riktigt varandra, jag koncentrerade mig inte tillräckligt och hon trodde att hon bestämde. Fick inte till nåt direkt. Gjorde massa volter och lite lösgörande. Tränade på att gå i form i galoppen osv.
 
Hade dressyrsadel oxå, som jag inte alls tycker är skön att rida i, så min sits vart lite dålig om man säger så. Tippade fram liksom. Men släppte då sigbyglarna och vips, tja super-sits, läget? Den vart SÅ mycket bättre, så varje dressyrträning som inte är för tränare blir UTAN stigbyglar. Tips för er som har svårt att sitta ned ;)
 
Doris blev bättre mot slutet men var fortfarande inte framåt för skänkeln och trodde hon bestämde. Sa till henne på skarpen en gång och hon fick reda på att JAG är den som bestämmer. Vart riktigt fin på slutet, skruttan :)
 
Jag är så ledsen för att jag inte tatt mig tid till att uppdatera, men ska bli bättre på det.
 
Älskar dessa vinterbilder som vi tog innan jul :)
 
 

Bockponny

Idag bockade Doris jag vet inte hur många gånger! Den lilla busen. Satt kvar vid rodeon gjorde jag men när vi travade i djupsnön gled jag av pga att jag skumpa så mycket, haha! Vart ett riktigt buspass, hon gör ju inte små bocksprång direkt utan typ gigantiska.
 
Jaja, det var kul hur som helst! Åkte även in till stan idag och testade de olika två hjälmarna och tyckte faktiskt mer om lami-cell hjälmen från hööks, så den blir det. :
 
 
 

Hoppträningen

Gick SÅ jäkla bra. Doris och jag var sammanspelta, fick henne att verkligen trampa under sig och kunde så lätt korigera avståndet till hindret, vilket gjorde att vi kom rätt på och fick till grymma språng. Tyckte jag det va iaf :)
 
Började med att trava över bommar för att sen lägga upp till hinder och då skulle vi fått den där kontrollen över ponnyn. Vilket jag verkligen fick. Skulle alltså träna lydnad samtidigt som det vart lite styrketräning.
 
Den här hoppträningen kände jag verkligen hur mycket vi 2 har utvecklats och blivit 1.
Man ska vara betsämd men rättvis, då funkar allt.
 
Min prinsessa, hon kan hon ;)
 

Godmorgon

Precis ätit frukost med familjen och ska nu ut till stallet för att sköta om min lilla flicka. Var inte hos henne igår, eftersom mamma mockade osv efter jobbet = vila för ponnysarna.
 
Dagen igår var okej, var inte på topphumör direkt men okej. Glömde att skriva ett inlägg om hoppträningen som var i torsdags, men tror det kommer idag ist.
 
Nu måste jag göra mig iordning så att de inte åker utan mig, haha ;)
 

I love my cats <3

Tänker aldrig på hur mycket jag älskar mina katter. Dom e så gosiga och glada, riktiga kompisar :) Gör en alltid sällskap när man är själv och så. Mina söta tussar!

Sleep well

Haft grym träning idag som kommer i ett inlägg imon, promise :) Orkar inte nu, klockan är mycket och det är skola imon. Så det får vänta.
 
Haft en allmänt bra dag, säger godnatt så hörs vi imon! Ska försöka ha lite bättre update. Kom gärna med tips om vad jag ska skriva om, välj en rubrik ;)
 
Saknade Gringo pojken, älskar dig föralltid.  ...btw tror jag bestämmt vilken hjälm det blir nu ;) haha

Imon - hoppträning för sofie

Ååh, längtar så sjukt mycket! Vet inte varför, det är ju trotsallt bara en vanlig hoppträning? Hoppas verkligen inte att det blir som det vart nu senaste gångerna, kaoz på hög nivå.
 
Red henne i paddocken idag och hon kändes riktigt fin, var lite knöggligt här och där men hon fortsatte vara samarbetsvillig och det kändes som vi var värsta dressyr ekipaget ;) Hoppas det håller i sig, för hon var väldigt lydig oxå. Gjorde massa, trav, halt, trav, skritt, halt, trav, halt och allt sånt så hon skulle lyssna tillbaks och framåt. Det är det vi måste öva på, lydig heten. Gjorde även lösgörande arbete osv. Nyttigt ridpass :)
 
Bloggen stått ganska stilla på sistone, men det skall ändras. Btw vi har läxor första dagen i skolan !
 

Dagen & lite till

Idag har vart en chill dag, städat rummet, vart hos pållen, ridit en busig tur och a tagit det lugnt. Imon är det ju skola, läängtar, eller... not. Men det är bara 4-5 v tills sportlov (tror jag det var) så, inte direkt en lång period i skolan innan nästa lov börjar.
 
Doris var sjukt rolig idag. Red terräng rundan med sis & flash. Hon tycker verkligen att det är SJUKT kul med terräng asså, så kul att sitta på henne då. Pigg, halvt galen och bara Doris liksom. Såå kul :)
 
Vi ska även börja på hoppträningarna som är på torsdagarna igen. Som Sofie har ;) Kul, har ju även en del vänner som hoppar i den gruppen. Så imon taggar vi hoppträning och hoppas att det inte blir som förra gången, KAOZ. Men vi får se, vet aldrig vilket humör den ponnyn är på.
 
Brb ska duscha först
 

På inköpslistan!

Detta grymt snygga schabrak från starrider:
 
Scapa Sports schabrak:
 
Ridhjälm:
 
VS
 
Ville ju ha en hjälm som var billig men endå snygg. Dessa två är nog de snyggaste billiga hjälmarna just nu, vi får se vilken som passar mig bäst. Starrider schabraket SKA jag ha. Tycker det är riktigt snyggt och tror Doris skulle se grym ut i det! Scapa Sport schabraken kostar, man är så sjuk snygga att jag seriöst döör .
 
Vill gärna höra era åsikter om hjälmarna, vilken var snygg, var båda snygga, båda fula, en ful? A ni fattar.
 
 
 

Doris = tickande bomb

Red ut med Clara och Bells idag. Doris var SåHäR pigg, speciellt i galoppen nu kör vi sa hon, haha! Synd att jag hade så ont i ryggen, fast det gick galant endå. Vet inte varför jag har ont i ryggen, ha jag sovit konstigt, rider Bells för mycket på min rygg (hahaha) elle vad? Jaja, hoppas det går över snart.
 
Har väldigt mycket tankar just nu om allt. Hoppas jag kan skriva ihop det till några bra och vettiga inlägg. Men vi får se, inte alltid det brukar gå ;)
 
Btw, sry glömde ta kort på schabraken, elle snarare glömde mobilen hemma...
 
Brb, ska äta lite först bara
 

God dag!

Vaknade kl 10.00 idag, ganska sent endå. Fixat lite med headern och slappat. Tänk att det bara är idag och imon kvar tills skolan börjar, tycker det ska bli riktigt riktig....tråkigt såklart. Finns det NÅN som håller med? haha.
 
Tar bussen till stallet för att rida ut med några tjejor från stallet, tror jag det var :) Vet inte om jag kanske ska knäppa kort på alla mina schabrak, var ju med i önska inlägg. Vi får se, men tror jag gör det.
 
Doris har vart såå fin och pigg på arbete de senaste dagarna, sen Sofie red henne. Där märker man verkligen hur duktig hon är. Kan berätta någon gång Sofie ska på träning elle nåt i bälinge så ni kan komma å se hur gudomligt hon rider. Ni skulle bli helt freak out. Hatten AV för henne, ännu en gång.
 
Vi hörs sen, ska nog påbörja en städning på mitt rum, KANSKE ;)
Ha en bra måndag!
 
Finaste sessan ♥
 
 

Nu får ni tipsa mig...

Behöver köpa en ny hjälm, min sitter för trångt, får märken och ont i hövve. Så tipsa om olika hjälmar för ett ok pris, altså inte över 2000 kr helst, hehe.
 
Kör på, vill ha massa tips nu!
 
Jag är såå arg för att jag köpte hjälmen på bilden i för liten storlek. För sånna hjälmar passar jag i bäst faktiskt... Nu är den syrrans tävlingshjälm..

Nytt tävlings schabrak

Mamma var så snäll och köpte ett nytt schabrak att ha till tävling, tack! Behövdes verkligen, även om vi ska satsa på att träna nu mycket på våren. Då vi haft lite problem i hoppningen, blivit osams och så ni vet.. Jaja, alltid kul med nytt!
 
Var ju 50 % på vissa grejer där (hööks alltså) så man får passa och göra riktiga kap ;)
 
(bild lånad från google) Var aaaaas svårt att hitta en bild på det och mitt ligger ju i stallet så jag kan inte ta en egen bild heller...!

Grönt kort kursen - check √

Äntligen är provet gjort och kursen slut. Hoppas verkligen att jag klarar det, annars är det bara å säga farväl till alla tävlingar iår. Men, det kändes iaf bra. Enkelt men ända någon lite klurigare fråga, aja vi får hoppas på det bästa!
 
Uppdateringen har vart kass nu under de här 3 dagarna jag vart på kurs, man kan inte rå för det. Har iaf kommt nåt inlägg/dag. Så bloggen har inte dött iaf, haha!
 
Har vart superkul att få umgås med med Clara, Magda och Tilda. Blivit bättre vänner med alla tre, kul :)
 
Nu får ni ursäkta mig, ska gå och kolla film nu när jag har kan vara uppe lite längre och ha sovmorgon ;) Bye
 
På detta kort ser det ut som att Gringo vill hem på nåt vis.

Tävlar om design av Anna Form!

Länk till inlägget: http://poniiriders.blogg.se/2013/january/bloggtavling-vinn-en-design-sponsrad-av-anna-form-2.html#comment
 
Haha, blivet en väldig massa tävlande för min del. Föut var jag aldrig med och tyckte mest att det var drygt med en massa tävlingar. Men tänk om man vinner når då? Skulle vara askul ju! http://poniiriders.blogg.se
 
 

Med och tävlar hos...

... http://darios.se var med du oxå! Klicka HÄÄÄR för att komma till hemsidan starrider.
 
Säger ett lycka till to myself, vill ha den där bling kavajen!
 

Dagen

Idag har jag som sagt vart på grönt kort kurs, i 3 timmar med Clara, Magda och Tilda. Vi hade jättekul, dock så var själva kursen väldigt dryg. Pratade om TDB, TR, hur man arrangerar en tävling osv. Förstod ärligt talat inte varför vi ska behöva veta hur man arrangerar en tävling, ska vi göra det elle? Aja, bara att bita ihop och fortsätta lyssna.
 
Fick bara träffa min prinsessa lite på morgonen :( Efter gröntkort kursen åkte jag ju direkt hem med Clara. Och imon ska mamma och isabelle ut och klättra i skogen med Flashan, medans jag sitter och har kurs... Tråkigt, tråkig men jag, livet är inte rättvist right?
 
Nu på kvällen har jag och lil sis kollat film och käkat fruktsallad, mums! Mamma e på någon slags tjejmiddag hos Irene, kul för dom ;)
 
Ba ba bloggäään .....
 

Hemma efter en lång grönt kort kurs

Vart på grönt kort kurs idag i 3 timmar, döötrist. Men tur att man har så underbara vänner där.
 
Blir ingen ridning för mig idag utan Sofie ska rida henne. Men, det är bra för både mig och Doris.
 
Har nothing att blogga om just nu men kommer säkert nåt inlägg senare, puss  :)
 

Gårdagens hoppträning

Gick sådär. Till en början gick det hyffsat bra och hon var koncentrerad på mig, dock väldigt tung i munnen vilket jag såklart tyckte var jobbig, att behöva hålla upp henne hela tiden men endå inte ta för hårt. Det vi gjorde var att hoppa ett hinder på mitten av ridhuset med en bom före och en bom efter. Efter hindret skulle man flytta dem för skänkeln ut mot väggen för att sen vända upp och ta det igen.
 
Sen skulle vi hoppa någon serie på långsidan där allt vart kaooz. I början av serien var det små bockar som vi skulle hoppa nästan som studs, där travade doris över. Sen kom en oxer som hon fick kasta sig över eftersom hon fick sån dålig fart pga traven över studsen. Efter oxern kom ett recke, man skulle ta två galoppsprång emellan, doris tog 1 de första gångerna...
Men a, efter ett par gånger som vi kastat oss över alla hinder började hon vägra, vägra och vägra. Vi åkte in i väggen 1 gång så att hela ridhuset dunka till. Jag fick damp efter ett tag och fick henne att nästan sätta sig på bakbenen, men det måste jag för det enda hon vill få ut av det här är att slippa jobba och att hon inte respekterar mig och mina krav.
 
Men tillslut kom vi över, efter att hon sänkt ett antal cm. Men fortfarande så tvekade hon.
 
Jag skrittade lite och försökte få henne på bra humör och få igång den där lite mer taggade doris. Lyckades ganska bra till nästa övning, vi vart mer sams och det funkade relativt bra. Båda vart sen på bättre humör och vi kom överens bättre.
 
Jag måste träna på: MIN SITS, jäklar vad dålig den är just nu, mitt överliv åker fram och benen bak närmare doris rumpa. FY MIG. Ska ha sits träning för grymmaste Sofie någon gång som sitter som en gud. För när mina ben åker bak så åker ju även sporrarna in i magen och stör henne. Måste oxå lära mig att verkligen SITTA ned, får klistra fast mig i sadeln elle nåt, haha.
 
Gud vad hon ändrats och faktiskt blivit snyggare i kroppen sen där på bilden, min prinsessa <3
 
 

Svaren

Hur är det att ha häst? Tänka på när du köper häst?

Önskeinlägg
Alltså, att ha en häst innebär ett stort ansvar och jobb. Det kostar även bra med pengar, speciellt om man betalar för träningar och tävlingar oxå. Man måste mocka, rida, byta vatten och kolla att hästen är ok och glad varje dag, kanske fixxa insläpp, utsläpp och kvällsfodringar, luncha och mer. Sen ofc så finns det stall med helinakordering, där de som äger stallet eller jobbar där fixar allt med utsläpp, insläpp osv, men det är ju oxå olika från stall till stall. Vi tex behöver endast mocka, byta vatten, (fixa eget kraftfoder som tillskott om man vill) och ta hand om ponnysarna.
 
För oss kostar det ca 4000 för två hästar varje månad + då alla tränings och tävlings betalningar som går på ca (bli inte allt för chockade nu, vi har två ponnysar och det bli dyrt) 13 600 / år.  Sen allt man köper till ponnyn, schabrak, träns, benskydd osv. Det blir väldigt dyrt, det får man räkna med.
 
Men sen så är det oxå såå kul att äga en ponny, det blir som ens bästa vän och man har någon att verkligen lite på. Man kan göra en massa olika roliga saker tsm med sin ponny och bara liksom ha kul.
MEN man måste även säga till sin ponny på skarpen ibland om den gör något dumt, annars sitter det kvar i huvudet på den och den vet att den kan göra så igen. Så säg åt den på en gång för det kommer bli miljoner gånger svårare att jobba bort sen. Du som matte måste visa att du bestämmer, du måste vara ledare. Annars kan din ponny bli osäker, ni vet alla hästflockar har en ledare, som den ska känna trygghet hos.
 
Vad man ska tänka på när man köper häst? Man får inte fastna för första bästa, det kan finnas flera andra som kommer passa dig bättre. Så vart det nästan med Doris, jag fastnade för henne direkt och tänkte inte igenom riktigt, men som tur var så passar hon mig och jag älskar hur hon är.
 
Man måste kolla att den är försäkrad, har pass och chip, har mätintyg och det bästa vore om den inte vart skadad innan men det kan man inte alltid veta. 
 
Sen är det bra om den helst inte har solexem och helst kan gå på bete, för då vet man säkrare att den inte har fång.
 
Älska den för hur den är och känn efter, är detta en häst för mig? Gör mycket volter, serpentiner, skänkelvikningar och allt sånt på provrindningen. Känn verkligen efter och va kräsen.
 
Btw, det bästa är att man är med på besikningen, se det som ett måste. Ponnyn ska helst inte ens ha anmärkningar, det hade gringo och ni har ju hört vilken skada han igentligen hade!
 
Hoppas du blev nöjd med svaret annars är det bara att kommentera detaljer av vad du vill veta mer!
 

Önska ett inlägg!

Jag har en otrolig bloggtorka just nu, så om ni har nåt ni vill läsa om kommentera det!
 
bye
 

3 saker ni kanske inte visste om mig...

... Jag gillar verkligen inte att dela med mig av mina ponnys, alltså inte låta större och erfarnare tjejer rida igenom osv. Jag vill klara av allt på egen hand, vilket inte alltid är direkt bra. Riktigt snål ang det haha. 
 
... Jag älskar verkligen att kolla på film! Erkänner att jag sett alla filmer som mina föräldrar rekommenderar att kolla på. Haha, nästan läskigt hur många filmer man sett!
 
... Jag är en väldigt hjälpsam person, tänker på andra och hjälper andra. Okey, inte när jag e på dåligt humör, men men.
 

Bildbomb - gamla arkiv bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Todeloo
 
 
 
 

Frågestunden avslutas imon på förmiddagen

Imon på förmiddagen avslutar jag frågestunden med svaren i videoblogg. Så nu är sista chansen om ni vill veta nåt om mig, mitt liv eller min hästa/ridning.
 
Kommer update, måste ba käka först.
 
Btw, tycker ni det blev bättre med headern jag har nu ist för en helt vanlig bild?
 
 
 

Stallet all day

Idag har jag varit  stallet hela dagen. Såå synd att jag var på ett så dåligt humör, haha. Jag vet inte varför men ja jag har väl vaknat på fel sida.
 
Vi red ut med bästa Clara och Qvickan ( http://claratroell.devote.se ) (lääs hennes blogg), var en mysig tur i skogen fast jag hade en halvt galen ponny.. Skritt, trav och lite för mycket galopp nästan. haha.
 
Annars har vi bara kollat på hästarna som bytt hagkompisar och fixxat stallet allmänt.
 
Tack så mycket för alla frågor ni kommenterat och fortfarande, allt kommer i videoblogg :)
 

Kolla tekniken!

Satt vid frukosten och kollade igenom lite bilder från när vi hoppade och insåg vilken teknik och talang min ponny Doris verkligen har! När jag köpte henne var hennes teknik inte bra alltså, men hon hade det och jag trodde på henne. Hon hoppade med breda breda framben och under magen (kolla headern). Nu har hon en gudomlig bakbensteknik och en grym frambensteknik. Jag är så stolt över min prinsessa och viljan, den har hon någonstans där inne ♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!