Uteritt

Red ut med goaste Clara idag. Skritt i trav bara eftersom att dem har stått ett par dagar. Doris var riktigt taggad. Helt galen kanske beskriver lite bättre...

Tycker det är viktigt att rida ut. Hästarna blir mycket positivare till arbete då. Jag jag rider ut flera gånger i veckan.

Lite svar...


- Hur är du som person?
 
Jag vet vad jag vill. Väldigt envis o ger mig inte i första taget. Står upp för vem jag är. Litar inte på många personer, väldigt få. Jag tar inte plats i onödan. Låter inte andra bestämma åt mig, jag gör mina EGNA val.
Snäll o har enkelt att förstå andra.
 
- Är du öppen för nya vänner?
 
NEJ. Öppnar mig aldrig för människor jag bara känt i en vecka. Måste lära känna den.
 
- Vad gör du mer än att rida på fritiden?
 
Asso jag hänger alltid i stallet, är med stallkompisar osv. Väldigt sällan jag e hemma o med kompisar från skolan. Men läxor o hjälper till hemma.
 
- Hur var mister grange att rida?
 
Kommer ett inlägg om det .
 
- Hur är DORIS att rida?
 
Kommer ett inlägg om det med.
 
- Hur mycket läsare per dag?
 
Hahaha, vill ni bra gärna veta va?
 
- Hur mår du?
 
Förkyld, illamående och dåligt pga vad som hänt med Gringo. Annars bra, lever livet som jag vill ha det.
 

 
 

4 saker du inte visste

♦ Jag tycker det är obekvämt att ha smink, på helger har jag det aldrig.
 
♦ Doris stressar enkelt upp sig med ryttare på ryggen, hoppar man av så blir hon helt cool.
 
♦ Jag har aldrig suttit på en ponny som Doris förut. När man rider Doris första gången tror man att hon är enkel men hon är riktigt svårriden om man ska rida henne korrekt.
 
♦ Maja Rudström är den mest underbara person jag någonsin träffat, bästa vän ♥
 

Maja & Foxen. Fotograf: Isabelle Åhman (ponnyflash.blogg.se)

Tävling inbokad

Den 23/9 är det hopptävling i östervåla. Hoppar endast en clearround eftersom hösten skulle bli en träningstermin.
 
Målet är att vara felfri och att ha en bra galopp och ett bra sista galoppsprång innan hindret.
Inte för höga krav på mig denhär gången, börjar lära mig!
 
Ses vi där? isf kom fram o hälsa!
 

Roysi Boysi charmknutte

Foodtime :)

Hästvärlden

Finns så mycket skit kring detta ämne, så mycket ONÖDIG skit. Folk kan inte ta kontroll över sig själva. Så fort de ser någon som är bättre än den själv eller en person som gör som en själv inte vill så bara ramlar det ut skit genom munnen.
 
Jag har fått ta skit angående gringo nu. Fattar inte vissa människor hur  j*vla svårt det var att säga farväl? Tror dem att jag tyckte det var easy way eller? Jag kunde knappt prata utan att grina en hel flod. De människorna vill få mig att känna ånger när vi bara gjorde det absolut bästa för honom. Hade det funnits ett annat möjligt sätt så hade vi tatt det.
 
Jag har en massa vänner inom hästvärlden som fått handskas med mycket skit oxå. Tycker synd om dem.
 
Jag är stolt över att ha en mamma som käkar taggtråd. Som lärt mig att man inte ska göra som andra vill, inte ta skit och inte lyssna på saker som inte angår mig.
 
"Ta aldrig skit, sträck på dig och visa att du är en bättre människa"
 
Ta inte inlägget på fel sätt, jag skrev inte detta till någon annan än de som skrivit skit till mig angående Gringo.

Fråga

Har ni någon speciell person ni ser upp till? En förebild? Om minst 2-3 kommenterar så kommer även ett inlägg om min förebild.
 

Stallet

Var i stallet idag. Minne efter minne kom upp med Gringo. Men allt kändes bra när jag la mina armar om Doris. Vill inte prata mer om det nu så vi hörs imon, bästa läsare ;-)

Glöm inte 😊

Frågestunden, svarar på ALLT

Kör på tredelat

Som kanske alla vet så hade jag ett pessoa på Doris i hoppningen. Fick en kommentar från överdomaren att det inte var tillåtet på hästar upp till 6 år. Snackade lite med honom och han tyckte det var ok att ha det i denna klass eftersom att jag redan hade ridit fram.
Fick till andra klassen låna ett tredelat av en ridskoleponny. Gick fram till överdomarn och berättade att jag nu rider på tredelat, han typ hoppade av glädje....
 
Så nu kör vi på tredelat och ser hur det går! Brb
 

Gringo med hans gamla ägare.

Fråga på nu

Allt ni vill veta om mig, min vardag, mina hästar eller annat, har ni chansen att få veta nu. Ni har bett om en frågestund så utnyttja den nu.
 

Fråga

Hur tror ni Gringo var att rida?
 

Dagen

Åker nog inte till stallet idag. Alldeles för jobbigt. Doris vilar ju oxå så det passade bra.
Är hemma o kollar på TV med en tuss av gringos man att nosa på ♥ Känns bra nu, höll på att börja gråta riktigt ordentligt idag i skolan. Men bara en tår hann rinna fram innan jag blunda o tänkte på annat. Varenda gång någon frågade om stallet, fick jag en tår som rann långsamt ner på kinden.
 
Mamma hoppas jag kommer hem snart så vi kan prata ut lite grann. Har en massa bilder på mig o Gringo som publiceras dag efter dag. Haha, märker ni att jag kan inte sluta prata om honom?
 
Vi hörs lite senare bloggen & tack för erat stöd, det hjälper ♥
 

R.I.P Mister Grange, min bästa vän <3


Kan inte beskriva med ord hur mycket du betydde för mig. Varenda gång jag såg dig, skrattade jag & kände mig lycklig. Jag vet inte vart jag ska ta mig till. Jag vill se dig igen, jag vill krama om dig en gång till, jag vill rida dig en gång till & jag vill pussa din rosa mule en gång till. Vila i frid gubben, jag älskar dig ♥
 

Nu har jag sagt farväl till min bästa vän

All uppmärksamhet till gringo, gringo & gringo

Mister Grange, min allra första häst.

Gringo fick jag 25 april 2010. Alltså för två år sedan. När jag såg honom på annonsen på hästnet var jag först väldigt osäker, mamma var den som tyckte han såg perfekt ut. Men vi åkte och provred honom. Han stod då uppe i dalarna. När jag först klev in i rdhuset såg jag två hästar, en brun med bläs som hade riktig gosebjörn päls och kompisen som var en fux med bläs. Tyckte att gringo var gullig som tusan ock älskade honom direkt. När jag hoppade upp kändes det säkert. Men jag hade aldrig suttit på en häst med så mycket glädje. Han hade ont även då men älskade verkligen allt. Han drog som satan mot hinderna när jag hoppade och jag tyckte det var lite spännande.
 
Vi bestämmde att åka upp igen några dagar efter o testa rid ut. Då fick JAG göra iordning honom och allt. Han kunde stå med helöppen boxdörr, utan grimma, med stalldörren öppen mitt framför honom och jag bara stod där och borstade, jag tyckte det var ett mirakel. Vi var då klara för att rida ut och jag tyckte det var jobbigt att han hoppade till hela tiden men vi bestämmde oss i allafall för att köpa honom. Kom dit, åt lite fika och körde hem igen, MEN med sveriges bästa c-ponny i bak i trailern. Jag var överlycklig. Men väldigt egoistisk, älskade honom så mycket och ville ha honom helt för mig själv.
 
Vi tränade och hade roligt och äntligen var det dags för pay & jump. Allt kändes 100% bra. Men jag var superliten och kunde inte rida honom ordentligt. Tyckte han hoppade konstigt osv. Fick ett stopp på pay & jumpen och han skenade med mig på ryggen tillbaka till utgången. Kom igen och han hoppade. Sen så fortsatte vi träna, åka på ridläger och vi lärde känna varann mer och mer. Han hade inte nån större respekt för mig utan tyckte jag var en liten myra att trampa på. Så jag började kolla på dem som hade samma problem på ponnyakuten och gjorde samma sak. Blev bättre och bättre (tack tobbe larsson...) Så sen, äntligen åkte vi ut på lite hopptävlingar, hade en rosett med mig hem VARJE gång. Åkte ut på dressyrtävlingar där det inte gick lika bra tyvärr. Men han fortsatte leverera på hoppbanan och tillslut hade vi vunnit ekohus cupen.
 
Vi flyttade till ett annat stall och fortsatte tävla o träna, han fortsatte plocka rosetter gång på gång. TILLS vi anmälde oss till en tävling i storbyn. Felfri i första, rosett och plankett på det. Med i andra klassen vägrade vi ut oss i omhoppningen. Vilket inte alls var likt Gringo, han stannar ALDRIG. Tårarna rann ner för kinden när jag kom ut från banan. Vi åkte ham som vanligt och fortsatte rida som vanligt. Han blev latare och latare för varje gång. Tills flashan blev halt och vi passade på att åka in med gringo samtidigt. Han var då halt i båda haserna bak. Var halt i säkert 2 mån tills han och flashan blev friskförklarade. Vi satte igång dem, och bytte stall igen då stallchefen krånglade och vi orkade inte med mera.
 
Vi började hoppa litegrann. Och efter ett par skutt så orkade inte gringo mer medans flashan bara hoppade av glädje. Det var något fel igen. Vi åkte in på en hälsokontroll vilket slutade som hältutredning. Den halt tiden varjerade det mella att han var halt både fram, båda bak och diagonalt. Men han blev aldrig frisk. Så tillslut fanns det bara en sak att göra. Döma ut honom. MEN vi fick honom inte utdömd. Så ja han fick stå som goseponny bra länge istället. Vilket han tycker är såå tråkigt. Gringo vill ine bara stå. Han vill alltid göra något, han vill tävla, han vill hoppas och han vill ut i skogen. Men vi kunde inte göra sånt. Han stod och led i hagen. Sedan fick de flytta till bälinge på sommarbete. Gringo var lycklig med två damer och gräs. Men inte lycklig som i lycklig. Han villa ha uppmärksamhet.
 
Gringos och min relation ökades stort för varje månad, varje vecka och varje dag. Nu är våran relation så himla stark att inget kan ta den ifrån oss. Jag och gringo är så jäkla nära man kan bli.Jag älskar honom verkligen med hela mitt hjärta och hela min kropp. Han är det bästa jag har. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Sitter och gråter när jag skriver det här, gråter ordentligt.
 
Nu för ca 1 vecka sedan fick vi besked från försäkringsbolaget att gringo är utdömd. Han är borta på tisdag. IMORGON. Jag är helt förkrossad. Jag vill inte att dethär ska hända men måste veta att det är det bästa för honom. Jag vill att han ska veta en sak. Och det är att han är så älskad av så många och att jag aldrigt kommer att glömma honom. Han är min allra bästa vän. Jag älskar honom så otroligt mycket, mest i hela universum.
 
Jag och gringo har gått igenom eld och vatten ihop och inget kan ta vår kärlek ifrån oss. JAG ÄLSKAR DIG MISTER GRANGE.
 
Ässkade ponny. Jag älskar dig så mycket att det gör ont.

Skola imorgon

Usch. Tror inte jag är ensam om att säga det? Känner verkligen inte för att gå upp tidigt & sluta sent. Fy nej.

Under meetinget så klickade syrran lite bilder på mig och hjärtat. Kommer att använda några till headern sen. Så den äntligen blir klar :)

Tävlingen

Till och börja med så måste jag förlåta er för min usla uppdatering. Hoppas ni förstår att jag inte haft tid helt enkelt.

Började dagen med en LD+ där jag hade målet som felfri. Kommer in på banan och hon känns lite stel. 1 & 2 an gick kanon och allt flöt på. Men på trean drar hon mot vänster och springer åt sidan. Tog nya tag o kom igen, benen var med och hade låg hand. Sprang på sidan igen o igen. Utesluten alltså. Tycker jag var dum som försökte hoppa det en gång till ist för att ta 1:an...

Sedan var det LC. Hade fått en kommentar från överdomaren i klassen innan att jag inte fick rida på pessoa så denna klassen red jag på tredelat tränsbett. Denna klassen kändes OKEJ. Gick lite väl snabbt och fick ett nedslag på 7:an. Slutade på 4 fel! Skitnöjd. Tycker det var en bra revansch mot första klassen.

Sen så var det skitkul att så många av mina allra närmaste vänner var där och tävlade. Jag har verkligen mina bästa vänner i stallet.
Bilden nedan är från en hoppträning för bästa tränaren Julanda.

Tävlingen gick...

Enligt mig super!

LD: Gick bra hela rundan. Fick tyvärr ett onödigt pet på 7:an. Men är jättenöjd med rundan.

LC: Gick bra fram till femman då hon petade så vi kom totalt okontrollerat på 6:an, fick ett väldigt dåligt språng och kände att jag behövde lägga en volt innan jag kom på 7:an. Resten av banan gick kanon. Skyller allt på mig. Jag red inte ordentligt och ramlade framåt. Så måste alltid tänka " låg hand, sitt ner i sadeln mellan hindren, sträck på ryggen & ha med benen hela tiden "

Bilder får ni kanske ikväll men troligtvis imorgon.

Dags att käka och sen piffa upp pållarna!

Ska käka lite nu. Gott! Sen åker vi till stallet och duschar hästarna. Längtar till i få krama om Gringo.... Hann inte göra det igår. Hejdå.

Ryttare med märkesutrustning

Sitter och kollar runt på bloggar, går in på kommentarer och ser at vissa människor verkligen stör sig på ryttare med märkesutrustning. Tycker det är så dålig stil.
 
"Man ska inte döma hunden efter håren". Det är verkligen så här i hästvärlden. Ser man en ryttare som har på sig märkesutrustning då är det direkt en dålig människa, eller? Jag själv rider aldrig med märkesutrustning, jag köper det billigaste. Däremot så jag har vänner som bär märkesutrustning o dom är bara gjorda på gott, dom peppar mig till saker o finns alltid där med ett glatt leende.
 
Det är ju så enkelt att förstå att de ryttare som tycker att märkesryttare är dåliga människor är så avundsjuka. Allt här i hästvärlden gällande sånna här grejer, byggs upp av avundsjuka.
 
Alla människor har lika mycket gott i sig. Vissa bara don't get it. Mina bästa vänner har märkes utrustning och mina andra bästa vänner har det inte men alla är lika goa o snälla.
 
Slutsatsen är, "bry er inte om vad andra har för kläder eller hur de ser ut, bry er om hur de är som person, innerst inne"
 
 

Godnatt underbara bloggläsare

Trött nu o måste gå & lägga mig. Skola imon, slutar halv tre.
Haft en jättebra dag, allt flöt på bra i skolan, hade lite ont i hövve men det gick över efter ett tag. Kom hem la mig på soffan en stund o sedan blogga lite. Mamma kom hem kl 5 typ? O vi åt go mat o hade trevligt. Åkte sedan till stallet o började med att borsta min ponny som var lerig överallt. Tog säkert en timma. Red ut sen i skritt, trav & galopp. Hon skötte sig utmärkt!
 
Imorgon tänkte jag köra "dagens fråga" så håll koll!
 
Jag är mig själv, inför allt & alla. Och jag står upp för mig själv. Gör det du med. Winning koncept.
 
 

Finaste pållarna, mina änglar <3

Hemma från skolan

Väntar på att mamma ska komma hem så äter vi middag o drar sedan till stalle :)
 

Älskade <3

Gårdagens ridpass

Red ut en sväng i skritt & trav, terrängrundan. Hon var pigg & glad som vanligt. Lite galen i traven men så är hon ju & jag älskar det. Hon var lite öm på ett sår på ena bakbenet. Men inget som påverkar ridningen eller så.

Doris HÖSTEN 2012

Har satt upp mål till hösten 2012 nu. Inga mål inom tävling.
hösten 2012 skall bli en träningssäsong. Vi skall komma varann så nära som möjligt oc jag ska veta exakt hur jag skall rida henne. I alla lägen. Hon skall stärka sig i båda sidor, i alla muskler & få en bra kondition. Kommer självklart komma in en pay & jump elr pay & dressage men inget komplicerat.
 
Tycker det är här är viktigt för henne då hon är ung o helt grön. Och jag är oxå ung men dock så jag är inte grön utan rätt så kunnig (ta inte det som skryt). Allt känns verkligen rätt mellan Doris & mig. Känns som att redan nu börjar jag fatta hur hon skall ridas, börjar hitta mer & mer knappar på henne för varje gång jag sitter upp.
 
Måste även ta upp målen för meetinget på bälinge RF. Vill ha ett bra tempo, komma bra på hinder & hon skall lyssna på mig. Vill såklart komma felfritt men hellre en bom ner än ett stopp. Sätter inget stort krav på oss än.
 
Nej nu måste jag gå och sova, skola imon ju :O
 
A true friend ♥

Nytt schabrak

Fick ett schabrak av underbaraste Malin som tack för hjälpen! Ett schabrak från hööks som jag faktiskt ville ha. Det är svart med röd gul kant. Tack Malin!
 
Vad tycks? Kommer det passa på doris??

Hjärtat mitt

Doris hjärtat

Fina ponny

Var hur arg som helst när jag gick ut från banan. Sen nu när jag har ridit och kollar på andra så var det faktiskt bra presterat. Vi hoppade inte över staketet, vi klarade alla gångarter & fick till väldigt bra halter. Slutade på 138 p & 51,11 %. & vi får tänka på att 1. Jag har bara haft henne i 2 mån 2. Det är hennes första dressyr tävling & våran tillsammans första 3. Hon är bara 6 år. Så jag ska vara nöjd. Fick massa kommentarer om vilken galet snygg ponny jag har :) Gillas!

Knoppad & nyduschad inför morgondagen!

Tagga tagga !

Skolan

Andra dagen i skolan. Men första dagen med riktiga lektioner. Var helt okej. Gillar nya lärarna som vi fått. Vi har ju även fått 4 nya tjejer i klassen. Jätte schyssta & så , tycker det är jätte kul med nya människor. Bara på denna dag och igår har vi blivit riktigt bra vänner.

Nu ska jag bege mig till stallet för att rida min galna pålle. Hörs senare

Dagens skrittpass

Red ut barbacka i skritt o lite trav idag. Mysigt. Hon var pigg o glad efter flytten till jobsvall. O ja. Vi har flyttat till jobsvall som vi tidigare stod i ett helt år med gringo. Känns som att vi har kommit hem på nått vis. Måste vänja mig vid det här stallet igen, var så himla längesen! Men oris o Flashan verkar trivas iaf. Gringo vet jag att han trivs.
Måste sova nu. Skola igen imorgon, uäääk... Ses o hörs
 
 

Gullepojken

5 saker ni kanske inte visste om mig...

♥ Jag är rädd för myror men inte spindlar
 
♥ Jag tycker själv att jag har ett väldigt bra självförtroende
 
♥ Jag har aldrig i hela mitt liv gått & knackat dörr & sagt bus elr godis på halloween
 
♥ Jag är väldigt envis
 
♥ Jag är nästan aldrig med kompisar från skolan, bara med kompisar från stallet.
 
Den absolut normalaste.........

Mina bett

Vid uteridning använder jag ett eggbett, tredelat :
 
 
 
 
I hoppningen har jag just nu ett pessoa, vilket funkar riktigt bra. Men såsmåningom kommer det bli ett hackamore då hon är väldigt känslig i munnen. Pessoa :
 
 
Sedan tillslut. I dressyren rider jag på ett helt vanligt tredelat bett. Funkar utmärkt. Det är nog det bett som passar henne mest, på storleken iaf. Tredelat :
 
 
Så. Nu vet ni vilka bett jag använder och vilka bett jag kommer byta ut mot ett annat. När jag använder pessoat tar jag knappt någonting i hennes mun, det skulle vara att hon blev väldigt stark isf. Men jag vill så fort som möjligt byta o testa ett hack på henne. Älskar att rida på ett hackamore.
 
 
 
 

Don't do anything

Idag har jag inget alls på schemat. Hästarna vilar, åker bara dit och tittar till dom på kvällen.
Fint väder ute nu, sååklart det är skolan börjar ju om två dagar... Alltid är det så att dom varma och härliga sommardagarna kommer när skolan börjar. Får njuta av den lilla tid som e kvar på lovet.
 
På lördag denna helg är det dressyrtävling i frösåkers. Jag o Doris e med på startlistan. Önska oss lycka till! Första dressyrtävlingen för oss. Ska bli så kul! Fast längtar otroligt mycket till meetinget på bälinge, det är ju hoppning!
Aja, vill få ett bra resultat på lördag, vill vara nöjd. Endast galoppen vi kommer att ha lite svårt med.
 
Hejdå.
 
 

Dressyrsadeln

Här har ni den, min alldeles egna dressyrsadel! Tycks??

Finaste hjärtat <3

<3

Jag litar verkligen ALLTID 110% på Gringo. Vi är oskiljbara. Vi har byggt ett så himla starkt band tilsammans. Vi har haft en del motgångar men desto mer och större framgångar. Jag älskar honom över HELA mitt hjärta. Vill tillbringa varje sekund, varje minut & varje timme med honom (och sååklart min älskade Doris) <3 Jag kan sitta vid benen framför honom och bara gosa. VI litar på varann. Det vi har kan ingen någonsin ta ifrån oss. Vår starka vänskap. Önskar verkligen att jag kan ha denna starka vänskap och tillit med Doris också.

Min sadel

Ja, tänkte berätta ad jag har för hoppsadel.
 
Det är en santa cruz. Hoppsadel i svart. Hur skön som helst, väldigt mjuk.
Fick med den med Gringo. Den var väldigt stor för mig i bärjan men har växt i den.
Den e nog 17,5 tum.
 
Detta är inte min bild utan tagen från google. Men den ser exakt likadan ut. Dock så har min sadel tappat lite färg vid bakvalet dår den har blivit lite svart, grå, grön. Aja, senare idag får ni bild på båda mina sadlar.

Sandrine har redigerat en bild...

För typ första gången, syrran ville att jag skulle göra en... Blev den bra??
 
Sååå, vad tycks?

Godmorgon!

Har vaknat nu & precis käkat frukost.
 
Idag åker vi till stallet vid sju, rider ut en sväng med syrran. I alla gångarter.
Ska försöka få mamma att knäppa lite bilder o hoppas att hon gör det för en gångs skull.
 
Vill ni ha bild på nya dressyrsadeln?? Kanske nya "turschabraket" oxå??
 
Bloggar senare! Hejdå.
 
Suddig bild......

Kärlek <3

Slappar

Ligger i soffan & gör nada. Ska snart åka en sväng till stallet & fixxa lite stuffs . När jag kommer hem ska jag, mamma & Bellan käka polkagrisglass, nomnom. Bloggar igen imorgon. Hejdå.

Älskade <3

Pay & Jumpen...

...Gick så himla himla bra! Två felfria & klockrena rundor! Stolt ryttare & ponny.
Hon var taggad o pigg men lyssnade så otroligt bra. Fick ett fantastiskt tempo & allt bara flöt på. Kom lite nära ibland men no problems... Hoppade 70 - 80. 80 klassen var bäst. Hon tänkte efter lite mer och var tvungen att lyfta på benen liite mer. Säger bara... MIN PONNY E BÄST. Skulle inte sälja henne för alla pengar i världen. Aldrig!
 
Får se om mamma knäppt någe bilder, annars får ni nöja er med de gamla...
 

Imorgon, lördag - pay & jump

Imorgon är det somsagt pay & jump, tagga tagga! Hoppas det går bra. Men det tror jag.
 
Vart i örbyhus idag och köpt massa täcken åt Doris. Säker 10 st... 1 schabrak, 1 träns, 1 padd (vit) & 1 grimma.
Vi fick allt detta SÅ billigt asså. Men a, det var ju trotsallt begagnat.
Vi har även köpt en dressyrsadel till mig o Doris!
Jaja, nu måste jag gå & käka! Hörs senare!
 
Min älskade ponnyplutt. Vad skulle jag göra utan dig??

Gulleplutt

Hoppträningen

Gick bra. Hon va lite lojj i början men fick igång henne mer & mer. Tränade styrka, vägar, gymnastik o bana . Kom bra på många hinder o e nöjd me det. Tränade på att hålla handen lågt då jag görna höjer den lite om hon blir stark. Fick verkligen rätt hjälp nu & Julanda kan verkligen mycket och förstår hur min unghäst skall ridas :)
 
Sen fick Julanda, som jag skrivit i ett tidigare inlägg hoppa upp och testa min ponny. Gud så snygg hon var :o
Hon sa det, Sandrine vilken ponny DU har :) Förstå hur mycket vi verkligen KAN utvecklas. Hon har viljan.
 
 

Dagen

Hmm. Cyklar till stallet vid 1, ponnyn skall ridas ut tilsammans med Maja o Foxen & hade för mig att andra Maja oxå hänger på . Skritt & trav, lungt och spara all kraft till pay & jumpen på söndag. Önska mig lycka till :o
 
Kommer hem sent & käkar lite middag. 
 
Inlägg om hoppträningen kommer soon :)
 
Gud va jag saknar henne.... :(

Åker till stallet

Hoppträning på schemat

Ja, idag åker jag o Dorran på hoppträning för Julanda. Bästa tränaren! Kommer att be mamma knäppa lite bilder som skall användas till den kommande headern. Men självklart publiseras dom på bloggen me.
Får se hur hon beter sig idag, stoig eller samarbetsvillig... Julanda ska få hoppa upp och känna lite på henne. Kul att se ett proffs rida min pärla!
 
Vi hörs! Hoppas ni gillar nya designen!
 

Dagen

Vart i stallet nästan hela dagen. Träffa goa Julanda & Malin, bytte tillbaks till våran bil oxå. Gringo fick komma in och bli ompysslad då han var lerig överallt... Kollat när syrran red sin dressyrprogram och det gick väll bra. Trött nu. Ska käka nåt o kolla TV ;) see you

Godmorgon

Idag cyklar jag o syrran ut till stallet då hon ska vara med på pay & dressage. Hoppas det går bra för dom!
Doris vilar idag, eftersom hon vaccinerades igår. Men ska endå bli ompysslad, gringo med.
 
Nu ska jag gå ner o duscha! Blir ingen uppdatering förrän ikväll, tyvärr.
 

Godnatt

Ridit

Är påväg hem från stallet. Red ut med Maja. Hade såå kul <3 Red bara i trav o skritt. Hon var lugn och fin.

Dressyrträningen

Tränade på tempoväxlingar och galoppfattningar. Tempoväxlingarna gick bra. Hittade den ökade traven riktigt bra, hon blir riktigt "flashig" när hon längre på steget. Den minskade traven gick däremot sämre. Hon orkade bara inte bära sig, därmed tappade hon kraften. Galoppfattningarna gick bra, däremot att hålla galoppen på volten gick inte så bra, lika där som i traven, hon orkade inte bära sig. I vänster varv däremot gick det bra! Hejdå, godnatt

Kvälls tè

FÖLJ MIG PÅ BLOGLOVIN

Tryck HÄÄÄR & gå in på sandrineahman ♥
 

Fråga

Vem är eran förebild? Om ni berättar så lovar jag att skriva ett inlägg om min förebild ♥

Natti natti

Går och lägger mig nu. Trött som bara den. Imorgon blir det dressyr för hanna. Natti

Jag & Sjuan

Jag & Camaro

Hoppasset

Ja. Idag hoppade vi en kombinatin/studs. I början var doris lite lojj och bara sprang rakt igenom. Jag blev arg och stressade bara upp henne ännu mer. Så malin kom fram och pratade med mig, sa att jag skulle ta några djupa andetag (när jag blir arg på henne så blir båda stressade). Jag blev lugn tillslut och lyssnade på vad jag skulle göra. Jag skulle galoppera några varv längs spåret för att hitta det rätta tempot. Jag hittade det och kom igen men det blev lite samma sak som innan. Då så körde vi lite lydnads övningar, blev en kamp mellan mig och henne... Men när jag hade vunnit kampen och hon lyssnade på mig, mig & mig så kom jag igen. PERFEKT! Kom in i helt rätt tempo och allt sat som det skulle, halten i slutet av linjen gich oxå bra! Då gav jag mig och gick ut o skritta av. Både jag och doris var GENOMBLÖTA. Haha, hon e ett riktigt sto :)
 
Sen fick jag även rida två storhästar, sjuan och camaro. Sjuan e 14 år gammal o ca 164 i mkh. Camaro e 4 år gammal o ca 170 i mkh. Red sjuan först & det gich bra, han var lydig och snäll. Fick till några perfekta galoppfattningar på honom.
Camaro, finns bara ett ord...GRYM. Den hästen e gudomlig att rida, hur mysig som helst. Fantastiska gångarter, pigg o framåt, lydig & rolig. Red i skritt trav o galopp. Volter o halter. Allt funkade bra.
 
See you later
 
Måste ladda upp lite nya bilder känner jag ...
 

Ponny SM live

Sitter helt klistrad framför datan !

Dagens ridpass

Red ut i skogen, skritt trav & galop. Hon va pigg o glad. Red tomtestigen med Bellan o Flashan.
Körde galopprace o fick knappt stopp på henne, var tvungen att springa in en bit i skogen, då gick det...
Galopperade lungt i form på rakbanan men sista biten körde vi lite race :)
 
Imon blir det hoppning i paddocken elr i ridhuset. Får se hur det går .
 
Bye
 

Doris nya frilla ;)

Nyputsad o fin :)

Inga kommentarer om magen *host*

Godmorgon

Idag blir det en lugn dag, ska till stallet, rida & sköta om . Inget mer på schemat. Stallet dagen ut . Hörs

Pay & jump

Det är ju en pay & jump på Bälinge RF den 12/8 som jag och Doris ska vara ned på. Har ett mål. 70 cm: felfritt, ta ned henne till trav om hon hetsar upp sig för mycket. 80 cm: Lika som ovan :) Om han skulle slå ned en bom så gör det inget, bara vi kommer runt utan stopp.

Hovis

Idag var Hovis i stallet och skodde Doris. Hon fick fyra sömmar på insidan av hoven ist för tre, men tre på yttersidan. Får hoppas att de sitter kvar nu. Någon annan än jag och mamma som följer ponny SM via equipe.se ? Hörs

Stallet

Kom precis hem från stallet. Doris vilade idag men blev ompysslad, likaså Gringo. Fick varsinn morot o då var dom så nöjda o glada . Åkte dit i jeans och linne,  frös så mycket så vinterjackan fick komma fram.
Nu ska jag käka lite tunnbrörulle. Bloggar efter det .
 
Några tips på this or that? Kommentera isf :)
 

Varför jag inte rider Gringo

Ja. Har fått en massa frågor angående Gringo, varför jag inte rider honom & så. Svaret är... Vi var till mälarkliniken för ett tag sen, vi hade en veterinär som lyssnade på oss och kollade där vi trodde problemet satt. Och ja VI hade rätt. Han har fel i nacken, manken och ländryggen. Som har visats i benen på böjprov osv. Han har en massa massa pålagringar i nacken och nedåt mot bogen, bringan. Man kan nästan säga att han har ont överallt. Han har enligt en massör haft detta hur länge som helst. Han hade problem LÅNGT innan vi köpte honom. Därför har han också en massa massa spänningar.  Svaret på vad som kommer hända med honom kommer ut på bloggen när det är klart.
Så nu borstar och pysslar vi bara om honom, gosar och ger honom en massa hästgodis :)
 
Hoppas alla ni som undrat om varför, fått svaret på frågan. Annars så kommentera igen.
 
Detta är ett kort på gringo som är taget för någon vecka sedan. Min prins ♥

Tapp sko, igen...

Doris har tappat ena framskon igen. Var väldigt öm så jag lät bli att rida. Borstade extra mycket o putsade all utrustning istället. Borstade Gringo o gosade oxå. Bye

Bild

Lite om Doris

Doris köpte vi från ett försäljningsstall, Stall FL. Hon hade tidigare stått i heby på tillridning och så. Försäljaren hade hoppat pay & jump med henne, 90-100 cm. Hon är importerad från Irland (uppfödd där alltså) där hon hoppade meterklasser. Hon är mörkbrun med stjärn, rund o fin stjärn. Hon har en bra kapacitet o vilja men behöver kvickna till lite, bli kvick i benen. I dressyren är hon fin men har liite svårt med skänkelvikningar men det ordnar sig.
 
Namn: Drumcairn Shannon
 
Född: 2006
 
Kategori: D-ponny
 
Vet nästan inget om henne som ni ser... Det negativa med försäljningsstall ;) (hon kan ha haft ett föl oxå, hoppas det:)
 
Mitt älskade hjärta ♥

Visste du att...

... Jag har snart haft Doris i 2 månader?
 
... Doris e nästan döv i sina läppar.
 
... Gringo har en stor vit fläck under magen?
 
... Jag har bara åkt utomlands 1 gång.
 
... Mina närmaste vänner håller på med hästar.
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!