Sista hoppträningen imorgon...

Kommer att sakna Sofie enormt mycket. Hoppas vi kan ta lite privatlektioner då och då. Behöver hennes hjälp, känns som att hon är den enda som vet hur Doris fungerar förutom jag. Hon är väldens bästa, roligaste & duktigaste hopptränare. Rider så grymt bra själv oxå och kommer helt klart komma låångt. Förebild.
 
Med tanke på förebild, så tycker jag att varje människa man möter har någonting att ge, men kan ta till sig av alla. Alla är typ förebilder för alla. Haha, säkert ingen som fattar vad jag menar, man jaja!
 
Har pluggat klart & nu ropar duschen på mig, haha! Kram på er så hörs vi imorgon :)
 
 

Stallet - check

Hästarna har fått gå ut på grönbete nu på dagarna & tas in på nätterna. Kändes redan som att Doris blivit dubbelt så rund om magen, matvrak som hon är! Hon kom galopperandes mot mig när jag ropa på henne, gullis. Man blir lite lycklig av sånt, känner sig omtyckt.
 
Nu ska jag dyka ner i SO böckerna ett tag till, fast går ner & tar en dusch först. Ska bli soligt imorgon & har lite ångest över vad jag ska ha på mig, klänning, jeans eller shorts? Hmm. Äsch, det blir vad det blir.
 
Kommer ett inlägg strax, så vi hörs.
 

5 saker ni kanske inte visste..

♥ Jag har knappt något smör alls på mackan, tycker det är vidrigt. Men kan ändå inte äta utan det?
 
♥ Jag har typ adhd i ridningen, är inte rädd för något & kan bli riktigt arg ibland, men jag har börjat bli bättre på att istället för att bli arg, bara tänka på vad som gått bra och att det kommer att gå bra. 
 
♥ Jag tänker debutera LA med Doris när vi hoppat ca 3-4 st LB efter hältan blivit bra och när LA känns enkelt eller säkert vill jag debutera MSV b. Doris har kapacitet för vad som helst. Jag har verkligen hittat den bästa ponnyn som går att hitta. #drömponny
 
♥ Den kompisen som har kommit mig närmast Johanna, kallar henne för jojo då. Nu har vi inte setts på nästan 1-2 år tror jag. SÅ HIMLA TRÅKIGT. Litade verkligen på henne & vi umgicks nästan bara i stallet hela dagar med våra hästar. Hade alltid så roligt med henne.
 
♥ Jag är vääldigt glömsk. Tappar väldigt enkelt bort saker eller kommer iallafall inte ihåg vart jag lagt dem. Glömt busskortet typ 3000 gånger ;) Haha, gissa om mamma börjar bli arg....
 
 
 

Plugg

Har massor att plugga på till SO provet som är på fredag då det är ett måste att bli godkänd, betygen skickas in måndagen därefter & då har man inte en chans att skriva om, vilket jag inte tror att jag behöver alls, men endå, blir lite press.
 
Ska kolla med mamma om hon kan komma och hämta oss ist så jag får lite mer tid. Mamma om du läser detta, kom heem och hämta oss, snälla snälla ♥
 
Har oxå lite svenska att plugga med, fast det är inget prov utan bara en massa sidor i sv boken som skall göras. Kommer jobba intensivt på lektionen imorgon och hoppas att jag hinner med det då.
 
Plugg e astråkigt, men oxå ett måste. Om man vill bli nåt såklart :)
 

Stallet!

Har väldigt bråttom nu, så det blir ett snabbis inlägg.
 
Skolan har gått bra, gick till 14.35. Bara 9 dar kvar till avslutning!! Helt galet vad skönt det ska bli, ska tillbringa all tid i stallet (nästan iaf), doris kommer förmodligen sättas igång & börjar tävla & träna henne igen vid sen sommaren.
 
Nu måste jag skynda mig så jag inte missar bussen. Går en promenad med Doris, mockar, betar & goosar mycket :)
 
Hörs ikväll!
 

Då va det måndag igen då ...

Hallå hallå bloggen. Trixar lite med designen som ni kanske kan se. Gick skolan till 15.20 idag, men kändes som att det gick på 1 h haha. Fick tillbaka mitt prov oxå, nöjd med betyget men kunde ha utvecklat mig mer på vissa frågor.
 
Nu har jag precis ätit & ska byta om till stallet. Blir en promenad längs vägen med Doris.. igen.. Men den här gången ska jag faktiskt få trava ett par ggr innan återbesöket, man hittar alltid posetiva saker i allt.
 
Att ge ut posetiv energi är verkligen härligt & värmande att få tillbaks. Man känner sig snäll & omtänksam och får glada männsikor runtom sig. Härligt va. Ne, nu vill jag till stallet, skulle kunna tillbringa hela dagar och nätter där känns det som. Stallet är mitt första hem & vårat hus är mitt andra hem haha.
 
Dags att få lite fart så vi kommer iväg någongång, hörs seenare. kram kram kram
 
Kärleken mellan en själv & sin häst slår ALLT.

@ stan

Hello! Är just nu påväg till stan med mamma, Bells & mormor. Ska köpa avslutningskläder, vet inte om jag ska ha klänning eller shorts eller kjol eller tunika eller linne, aja tar det jag gillar mest!

Åker till stallet i eftermiddag & går en promenad med nuttisen. Så glad hon kommer bli när hon får gå ut imorgon. Boxvila suger tycker Doris, att vila & bara skrittas överhuvudtaget suger enligt henne. Jäklar vad galen hon är. Då menar jag GALEN x 10000000. Farligt att hålla på runt henne & speciellt gå och rida henne.

The monster is back! Mitt lilla monster :)

Dagen

Doris var mycket mycket bättre idag på återbesöket. Näästan frisk, så hoppas på det till nästa gång. Annars har jag inte gjort så otroligt mycket, pappa fyllde år så åkte till stan & köpte presenter, käka på max & åt lite godis. Testade den nya smaken lemon pie. Helt klart godast hittils!
 
Nu på kvällen har vi haft gäster, hade trevligt, åt tårta & kollade lite senare på film med min kompis Annie som är den äldsta dottern, lika gammal som mig :)
 
Nu ska jag gå och lägga mig så vi hörs imorgon!
 

Återbesök

Idag ska vi tillbaka till veterinären med Doris. Får se hur det går. Hon är iaf helt crayzy att gå med och att rida. Det går hyfsat bra att rida henne ihop med sällskap, men själv blir hon helgalen och ännu galnare om jag möter någon annan som rider. Kan ju bara hoppas hon e frisk nu då så hon får börja röra sig mer.
Min bästa hopptränare Sofie kommer sluta med sina träningar där vi rider och bara köra lite privat. Big tears kan jag säga för hon är sååå bra. Har ni några tips på bra tränare??

 

Galet "skrittpass" häromdagen..

Skulle rida ut tomtestigen häromdagen, tänkte "gud vilken mysig runda i solen". Haha, speciellt mysig & lugn kan jag ju inte säga att den var, men JÄKLIGT roligt.
 
Hon gick först i lite ökad takt bort från stallet. Trippar lite då och då. Sen kommer vi ut på en äng & möter en häst, gick bra, men efter drar hon först iväg i trav, fick inte stopp på henne, JÄKLAR vad stark.
 
Får tillslut ett bra grepp och tar tag ordentligt, hon stannar och skrittar...ett par steg tills hon får värsta rycket och drar iväg rakt över åkern och bockar, bockar, bockar & när hon slutar tar jag upp huvudet & då reser hon sig ist. Aja, fick iaf kontroll & gick tillbaks, då gör hon samma sak igen, gör tillslut bara en volt runt där hon tjafsat & går ut på vägen.
 
En bit bort på vägen möter jag tre hästar från stallet, först hoppar hon rakt upp i luften, en ganska bra bit upp. Får tillbaks henne och fortsätter skritta, då drar hon iväg i full galopp mot dem & tänkte säkert springa över dem, det skulle jag inte tveka en sekund på. Men får i alla fall stopp på henne & kan tillslut skritta hem på en ponny som var laddad för att göra om allt igen.
 
Dessutom så red jag barbacka, haha. Tur att jag inte rädd alls i ridningen. Blir bara så full i skratt när hon busar, SÅ himla kul är det. Dessutom var hon glad. Frisk ponny?? Jo kanske... ;)
 
Älskar min plutt <3
 
 

Doris skada/hälta

Var en tjej som ville veta mer om vad som hänt osv med Doris, så självklart gör jag ett inlägg om det!
 
Jo, alla förutom jag trodde att hon var frisk. Jag kände att hon inte var sig själv när jag red/hoppade & trodde att det var nåt som inte stämde. Det var likadant med Gringo, jag trodde att han inte trivdes eller att når var fel och han var också halt. Antar att jag har en viss "känsla" för sånt eller nåt.
 
Så vi åkte in med Doris till vet. & tänkte först, jamen hon är säkert bara känslig i bakhovarna (hon går barfota ibak) Och det hade vi delvis rätt om, skor ska på där då hon har en väldigt platt sula. Men hon sprutades också i båda bakknäna, först visade hon hälta på ena, men när vi bedövde där så visade hon på andra också.
 
Sen markerade hon på vänster fram, men han trodde att det skulle gå över med metacam & sprutan i båda bak. Vilket jag tycker är grymt bra, varför slösa en massa pengar när det inte behövs liksom? Många kliniker som gör det och just därför älskar jag denna. De kollar också om det räcker med mat eller brems innan de sederar. Grymt tänk!
 
Jag hoppas verkligen att hon är frisk, kanske att det blir 1 spruta till, det brukar vara så med bakknän. Men hon verkar iaf bättre, lever loppan & är allmänt GALEN.
 
 

Pizzakväll

Om 2 h är det pizzakväll på BäRF. Ska bli kul! Beställde en Hawaii pizza, sån med go ananas på. Haha.

Men nu ska jag först till stallet, Doris väntar :)

...

Godmorgon!

Känner mig väldigt pigg & glad idag. Alltid kul! Ikväll är det pizzakväll på BäRF & innan det ska min älsklings Doris skrittas ut & kanske bli lite extra borstad. Hon är så gullig som gnäggar varje gån jag kommer till henne i hagen, mitt hjärta <3
 
En sak som är väldigt tråkig med att hon blev halt var att vi skulle debuterat LA den här månaden, var så jädra taggad. Saknar i stort sätt ALLT!
 
Nej, måste gå nu så jag hinner göra det sista, hörs kanske senare!
 
DET HÄR ÄR MITT LIV, älskar det så obeskrivligt mycket! Speciellt min Doris pluttis, hon betyder mest <3

Halloj i stugan, eller nåt sånt...

Haft en bra dag. Synd bara att jag inte uppdaterat här.. Men men, har inte riktigt haft lust, hehe. Tänker på massor av saker just nu. Mycket saker som jag inte kan släppa här, men whatsoever, det kommer ut förr eller senare.
 
Har i alla fall tänkt på att jag måste ta hand mer om mina vänner. Mina "nära" vänner är hästtjejer, vilket såklart är väldigt lättande då jag också har häst & det tar mycket tid. Ska försöka träffa dem så mycket som möjligt i stallet, rida ut och ha kul, sånt behövs! Sen hitta på nåt utanför stallet ibland när man har tid.
 
Känns som jag just nu är en ganska dålig vän & det vill jag verkligen inte vara. Ska bli bättre, insett hur viktigt det är med ÄKTA vänner!
 
Annars så hade jag hoppträning idag på Coróna, gick halvt bra & halvt dåligt, eller nåt sånt! Hoppade bana & fick en mycket bättre rythm & mjukhet än förra gången, framsteg!
 
Saknar att rida Doris så jädrans bomba mycket. Älskar henne över allt annat & vill bara just nu att hon ska bli frisk! Doris <3 jag = sant
 
Hörs säkert imorgon, kramar & god natt.
 

Nyttig familj!

Godnatt världen

 Helgen vart superhärlig. Somnar med ett leende på läpparna som tyvärr försvinner imorgon, skola juu ;) Bara att bita ihop för snart är det minsann helg igen, right. Nästa vecka är det återbesök hos vet. med Doris som gäller. Blir säkert en till behandling, men man kan alltid hoppas på att hon är frisk.
 
Kanske ska berätta lite mer om dagen också. På morgonen kollade jag faktiskt bara på film, slappade och njöt av att det är sommar & ett helt sommarlov väntar. Åkte sen till stallet, skrittade uppsuttet på Doris & hade det riktigt mysigt, som alltid. Betade henne i det fina gröna gräset. Sen åkte vi hem & grilla lax, asgott  var det!
 
Nu är jag supertrött, så släcker nog för idag. Hörs imorgon!
 

Go kväll

Hejsan! Dagen börjar tråkigt nog gå mot sitt slut, jäkligt tråkigt att det är måndag & skola imorgon. Men, inte långt kvar till sommarlovet inte! Längtar så otroligt mycket, fatta vad härligt.
 
Var första dagen på ett par veckor som jag red Doris, dock bara skritt men ändå. Var så himla roligt, hon var så pigg, glad & vääldigt stark, ville bara sätta fart i full galopp, haha.
 
Annars då? Jo har mest vart en slappis dag efter en låång tävlingsdag igår. Nu på kvällen kommer den där otoligt deppiga känslan över att det är skola imorgon, haft en så bra helg & vill inte dit. Hehe, ska väl igentligen inte klaga, har sovmorgon & ganska lite lektioner..
 
Kommer mer uppdatering strax, ska kolla lite bloggar först, några tips?
 
 
 

@ hopptävling

Hörs kanske under dagen :)

Godnatt :)

Imorgon åker vi ock kollar på när Maja tävlar, hoppas det går klockrent för dem finisarna. Kommer tydligen hållas clinic mellan de olika klasserna, kul!

Har för tillfället ingen mobil, känns helt tomt typ haha. Det är typ som att man har hela sitt liv samlat i en liten mobil.

Se oxå så får jag börja skritta uppsuttet på Doris på Söndag. Längtar såå mycket!! Saknat att se den utsikten galet mycket, även fast det bara gått ca 1,5 v. Min pluttisnuttis :)

Aja godnatt!

Regnig men rolig hoppträning

Hej på er alla! Idag på hoppträningen hade jag ridskolehästen Corona, jättemysig ponny faktiskt! Man fick vara bestämd & alltid tänka framåt. Hon är nog den roligaste ridskoleponnyn hittils.
 
Hoppade bana med alla olika tävlingshinder, tror inte en enda ponny brydde sig om att det var lite mer färddlada hinder osv. Det är igentligen bara ryttaren som är osäker, inte hästen (de allra flesta iallafall).
 
Fick oxå höra världen tråkigaste nyhet... Sofie ska inte fortsätta ha träningarna i höst, seriöst vart nästan tårögd. Vart ska jag ta mig till utan hennes hjälp & ja allt? Finns inte 1 endaste tränare i hela världen som kan mäta sig med Sofie, enligt mig iallafall. Bra att jag kan träffa henne på ridskolan endå & fråga om vad jag ska göra med Doris lite då och då. Finns ingen som kan ge bättre råd!
 
Resten av dagen har jag:
- vart på tävling
- Joggat/powerwalk
- grillat
- chillat
- hopptränat
 
Rolig dag har det varit, men nu väntar sängen, hörs imorgon!
 
Fina Corona :)

Morgondagen, ledig !!

Imorgon och på fredag är det lov, superskönt! Ska vara funktionär på bälinge där det är storhäst tävling, hoppas jag hinner kolla lite på min kompis Maja E, min tränare & några till, ska ju stå vid framhoppningen i ridhuset :)
 
Sen så ska stallet fixas & Doris ska skrittas, tempas, ryktas & medicineras. När jag kommer hem blir det nog en powerwalk, kanske sola om det blir varmt & soligt! Aja, är ap trött nu så, hörs imorgon!
 
Saknar verkligen inte vintern, men älskar den här bilden!

LÖRDAG

Hej på er! Idag är det lördag, skönt! Är just nu påväg in till stan för att hämta ut medicin till Doris. Sedan åker vi till stallet & fixar, promenad i 20 min med Doris & så skall hon tempas.

Tror vi åker och kollar på Tomas Hammar träningarna idag oxå, kommer bli fett avis på alla som har friska hästar :)

Ska eventuellt, (inte alls säkert) låna en storhäst till John Hickey träningen sen & isåfall testar jag den imorgon, så jag vet vad det är jag sätter mig på :)

Aja, vi får höras senare!

Hoppträningen - torsdag 2/5

Red på mitt tredelade bett idag, bara för att se om hon slutade backa av framför hindren då oxå. I första början var hon riktigt fin, Sofie tyckte hon såg ut som en helt annan ponny, alltså att hon blivit mycket mycket bättre. Men sen kom vi till det att hon började backa av och hoppa typiska "dorisstyle" hopp, rev & hoppade tungt. Hon liksom dör sista galoppsteget innan hindret.

Iallafall så fick Sofie min tränare hoppa upp på henne i slutet för att känna hur det kändes för mig, och hon förstod precis vad jag menade. Doris är en ponny som är helt annan att rida än att kolla på, därför är det väldigt bra att Sofie får sitta upp på henne ibland & känna.

Så glad att just Sofie är min tränare, skulle inte kunna hitta någon bättre!

Bussen nu till stallet & sen veterinären!

Har packat klart lite lunch att ta med nu & ska alldeles strax gå till bussen. Fixar Doris & väntar sen på att mamma ska komma så åker vi direkt!

Kanske skriver ett inlägg om hoppträningen sen, så lite uppdatering blir det allt. Måste gå nu, hörs snart!

@ hoppträning

Hej på er och förlåt för att jag inte bloggar någonting, hehe. Ska försöka bli bättre, ni får gärna kommentera ett "önske inlägg" .
 
Nu är det alldeles strax hoppträning, får se hur det går. Ska rida på mitt tredelade eggbett idag, bara för att se om det är pga bettet som hon backar av mot hindren, eller om hon helt enkelt har ont någonstans. Aja, taggad är jag iallafall som vanligt!
 
Imorgon åker vi som sagt till veterinären med Doris, håll tummarna för henne!
Måste gå nu, hejdå!
 
Bild från i somras, nuttis ponnyn. Älskar henne mest av allt <3
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!