Måndag & lov

Hur skönt är det inte att vara ledig? Superskönt enligt mig! Vart i stallet ett par timmar idag, doris vilade. På fredag åker vi in till veterinären med henne för att kolla att det inte är något, nuttis. Hon kommer säkert vara halt, de hittar alltid någonting.. Aja, hoppas på det bästa & håll tummarna. Ska ju vara med i mountain horse cup, men att hästen mår bra kommer ALLTID först.
 
Kollade nyss på filmen LOL, helt okej film tycker jag. Haha, älskar att kolla på film verkligen! Imorgon ska jag nog ut och springa på morgonen, försöka städa mitt rum (kommer säkerligen inte hända men men...), slappa och såklart åka till stallet.
 
Nu ska jag kolla lite på TV igen, hörs kanske senare, kram!
 
Å just det, mejlat med en tjej som skall göra en hel design åt mig, väldigt väldigt duktig & är säker på att det kommer bli grymt!
 
 
 

Resultat - älvkarleby

Hej på er! Lovade att ni skulle få veta hur det gick i lördags, så skriver ett litet inlägg om det nu.
 
Detta var då våran första start utomhus och det gick faktiskt riktigt bra, med jädrar vad stark hon var, haha! Hade 2 felfria rundor med mig hem & en tredje placering, första ärevarvet!
 
LC: Förklass innan LB, hon var riktigt stark här & kändes lite flängigt, men det såg tydligen bra ut! Hamnade på en 12 e plats (felfri) & är supernöjd!
 
LB: Denna klassen kändes ännu bättre, det gick helt otroligt bra! Haha, felfri & en tredjeplacering. Kommer film sen!
 
Hehe, är väldigt trött nu så skriver inget mer! Godnatt.
 
 

Tjött

Hej på er, ska alldeles strax gå och lägga mig, men tänkte blogga lite först. Imorgon är det tävling i älv karleby, känner mig taggad, vill få till snygga rundor & helst bli placerad, har fortfarande inte fått gjort ett riktigt ärevarv med henne, men men. Har ju ingen aning om hur hon är då :)
 
Nej ska dra mig mot sängen, trött som en jag vet inte vad. Bara legat framför datan & TVn sen jag kom hem, inte bra Sandrine ;)
 
Hörs troligtvis imorgon, kommer säkert upp resultat från tävlingen, godnatt!
 
Denna tävlingsdag vart väldigt lyckad även om vi fick ett pet i andra klassen, snygga rundor.

Fredag... igen :-)

Äntligen är fredagen här igen. Får alltid en underbar känsla när jag tänker på att det är helg! Just nu sitter jag framför datorn i TV soffan med en godisskål i knäet. Hemma själv, inte så jättekul faktiskt.. Men men, pappa e påväg.
 
Imorgon rullar transporten mot älv karleby, startar en LC & LB. Får se hur det går. Har lite panik faktiskt då jag inte hittar mina vita ridbyxor, just keep looking! Nej, men uppdaterar kanske lite mer sen, hörs :)
 

Snabbis

Skriver bara ett litet snabbis inlägg nu, kommer mer sen när jag ätit. Åkte bara och mockade, fixade hö & vatten till Doris, hon får ha sin vilodag idag. Imorgon är det ju John Hickey träning, taggad! Ska minsann visa vad vi går för, VI kan, VI litar på varandra.
 
Ser verkligen fram emot imorgon då jag ska praoa på ridskolan, stallet en hel dag? Hemskt gärna för mig!! Slipper skolan oxå - superskönt.
 
Mihaha, nästa vecka är det lov mån, tis & ons, så jäkla skönt. Blir överlycklig av att bara tänka på hur många lovdagar vi har till sommarlovet. Sen om ett par veckor kommer jag och Doris debutera våran första LA, HUR KUL!
 
Jag mår bara så fett bra & jag lever för hästar, det bästa som finns!
 
Vill även ge creed till alla som var med på jälla (och i heby) alla var såå himla grymma :)
 

Fredags mys

Äntligen är det dags för fredagsmys - godis & film, blir perfekt! Efter skolan gick jag hem & åt en liten gofika med mamma & lillsyrran för att sen dra iväg till stallet. Gick en kortis med Doris, hon vart så trött igår.
 
Imorgon är det en chill dag som väntar. Ska bara slappa & va i stallet, rida osv :) På söndag däremot åker vi på tävling för att kolla på dels bälinges lag & min fina vän Maja som ska vara med på sin storhäst Mexiko, önskar er lycka till! Träffar Sofie min tränare där oxå, kul :)
 
Aja, nu ska jag hjälpa mamma med maten, hamburgare here i come ! Hörs sen, kramar
 

@ säängeen

Herrans jöses vad trött jag är, haha blir så jäkla sent dessa torsdagar, men jag har kul & lär mig mycket! Jag och en utav mina absolut bästa bästa vänner Maja fick typ 1 biljon skrattanfall när träningen var i stort sätt slut, har inte haft så kul på evigheter! Haha, vi hade så himla kul!
 
Men iallafall. Doris var väldigt samarbetsvillig & duktig idag. Vi red 2 övningar, S båge & en serie med studs & lite kombinationer. Hon var väldigt trött & hade det segt med att lyfta på benen så vi rev sista gångerna på 120, men endå klarade 120 utan rivningar i början! Tycker det är så kul när det känns så himla enkelt. Tror det kommer gå bra när vi startar våran första LA sen!
 
Nöjd med träningen idag. Nu ska jag sova, godnatt!
 

Mitt nya bett - D ring med kopparringar

Var en tjej som gärna ville att jag skulle skriva vad jag tycker om nya bettet, det gör jag mer än gärna!
 
Första gången jag red med det var för John Hickey, då kändes det inte alls bra, hon ville inte ta stöd och gick väldigt högt med nacken. Tror det oxå kan ha vart mitt fel, men men.
 
Efter det så hade jag det på torsdags hoppträningen & då var det en helt annan känsla! Hon kändes väldigt stadig med huvudet, flaxade inte med det som hon brukar, det var mycket enklare att få stopp & hålla in henne än på ett vanligt 3 delat bett.
 
Finns väldigt mýcket fördelar: Blir mer stilla med huvudet, suger inte tag i bettet lika mycket, blir enklare att rida ihop i en samlad galopp, enklare att kontrollera ponnyn, man kan vara väldigt lugn med handen & det är enkelt att få stopp på dem!
 
Doris funkar iallafall riktigt bra på det. Vill du ha reda på mer så är det bara o kommentera!
 
Har det bettet på bilden ovan.

Lite update!

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår iallafall väldigt bra, pigg & glad! Vet att jag inte bloggat på ett antal dagar, men om jag ska vara helt ärlig så har jag knappt tänkt på att blogga. Kan säga att jag behövde en liten paus, men nu är jag tillbaks!
 
Har precis kollat på ett nytt avsnitt av bloggkampen, som jag är smått beroende av. Så himla kul att se verkligen! Kan ju oxå passa på att ta till mig av vad Malin & Peder säger.
 
Ikväll är det hoppträning, känner mig laddad till 1000. Att rida & hålla på med hästar är det bästa som finns.
 
Nej, ska nog kolla igenom mina SO papper till provet imorgon, känns ganska säkert efter att ha pluggat mycket!
Hörs alldeles strax!
 
Nuttisen....saknar honom massor massor massor

Godnatt

Inlägg om helgen kommer imorgon, om jag har till såklart. Nu ska jag alldeles strax sova, imorgon är det tisdag, sämsta "skoldagen" på hela veckan. Känns som att vi har 1 miljon lektioner..

Aja sova va det va! Sov så gott så hörs vi imorgon. Kommer även ett inlägg om vad jag tycker om mitt nya bett och filmer från helgen :) Godnatt

Grym dag!

Dagen har vart bäst, Doris var helt outstanding. Så stolt över min och Doris prestation idag. Kommer inlägg om det sen, promise.

Nu ska jag rensa på mitt rum, sen ut och springa, sen duscha & sist men inte minst mysa till en rolig film! Ja men uppdaterar sen. Å just det, vill ni ha film??

@ stallet

Hej på er! Idag är en utav de bästa dagarna i veckan - fredag! Så himla skönt med känslan av att man har en hel helg framför sig. Ska ha en supermysig & rolig helg. På lördag blir det en lugn dag, stallet, stor stor storstäda på mitt rum & lördagsmys med film & lite gott! På söndag blir det tävling, taggad till 1000. Det nya bettet gör att jag får enklare att fånga upp henne & korta galoppen, vilket är skitbra inför omhoppning, om det blir någon vill säga!
Men jag ska ge gärnet & satsa i LC.
 
Nu ikväll har jag bestämmt mig för att baka eller nåt sånt, får se vad det blir :) Sen film & mys med familjen, härlig fredag. Doris skrittar & travar jag lite med i skogen, sen får hon lite massage, lite fredagslyx även för henne såklart! Ja, men måste gå nu, stallet vääntar!
 
Hon e så söt min sessa, älskar henne SÅ HIMLA MYCKET!

Då va denna dag slut!

Haft hoppträning idag & det gick 1000 gånger bättre än i tisdags. Går inte in på det, utan det kommer i ett annat inlägg ist. Frös ganska mycket så det var superskönt att komma in i värmen här hemma. Extra kul när pappa köpt lite choklad :-) Jag är en riktig godisråtta, i know!

Nej, nu ska jag sova som en stock. Somnar med ett leende på läpparna, bättre att vara glad & positiv än sur & negativ. Så trött på att vara nere & inte verkligen LEVA. Jag vill vara lycklig, glad & hålla på med det roligaste som finns, umgås & tävla med min bästa bästa vän, nämligen min ponny. Vara lycklig med min älskade familj.

Godnatt bästa, ha en suverän dag imorgon för det tänker jag ha, släpp alla era bekymmer & ha kul & va snäll mot alla. Det är ju freeeedaag imon ! :-) Goodnight

T O R S D A G

Godmorgon underbara läsare! Idag är det en väldigt väldigt rolig dag - om man bortser från skolan. Hoppträning står ju på schemat och hoppas verkligen att det går bättre idag. Jag ska skärpa till mig & inte va så seg i hjärnan, måste träna gångertabellerna så jag blir lite mer snabbtänkt ;)

Nu måste jag göra mig klar för skolan, börjar 9 och får skjuts av mamma, lyx!

Hörs igen när jag kommer hem.

Doris man före/efter

Var en tjej som ville att jag skulle lägga upp hur resultatet på Doris man blev, så självklart gör jag det. Hade faktiskt en bild så att jag kunde göra före och efter, lite extra kul!

Bilden ovan- före, bilden nedan- efter

 

 

Så himla tröött

Hoppträningen idag gick lite åt skogen. Tar på mig all skuld, jag va inte alls med på noterna & vi hade inget samarbete. Men inget mer om det nu, taggar tills torsdag ist!

Klockan e mycket & det är skola imorgon så borde nog släcka för idag :) haha seriöst inlägg.. Men men, whatever. Nej är helt och hållet slutkörd och läskigt trött. Hörs imorgon hörni!

@ home

Tjena. Ligger i soffan & kollar på TV, ska ta fram lite läxor som skall bli gjorda. Ikväll är det hoppträning, såå kul! Nya bettet nudå, spännande.

Vi hörs snart!

Godnatt

Känns som att dagen gått ganska snabbt. Kul för imorgon är det ju John Hickey träning :) Får se hur det går, har nytt bett nu som jag aldrig hoppat eller ridit riktigt ordentligt på. Bara ute. Doris kändes väldigt pigg idag, gott tecken!
 
Ska gå och lägga mig nu för att vara pigg imorgon, bloggar mer då godnatt.
 
Tjocka bebben, saknar honom så mycket..

Svagheter i min ridning

Jag har väldigt mycket att klaga på i min ridning, enligt mig själv. När jag hade haft Gringo ett tag så började mitt överliv åka framåt, tillslut fick jag en dålig sits och när jag skaffade Doris var den helt och hållet kass.

Nu börjar den bli bättre igen, men det finns fortfarande massa kvar att träna på, det mesta tycker jag syns på filmer.

- Jag tar lite för mycket stöd i stigbyglarna istället för att sätta ner rumpan ordentligt i sadeln.

- När jag vill sakta av eller så, tar jag väldigt lätt upp handen för högt, börjar bli mycket bättre iaf.

- Jag måste alltid ha i bakhuvudet att sträcka på mig.

Dessa 3 punkter är det jag lägger mest fokus på att fixa till, då det är det som påverkar att min ridning blir sämre. Allt börjar bli bättre iaf, skönt!

Har ni några svagheter i eran ridning?

Då var påsklovet slut

Är såå trött på skolan, även fast det vart lov i en hel vecka. Känns som att man har för mycket skola och för lite roligt, lite mer fritid skulle va skönt!
 
Dagen imorgon ser ut undefär såhär:
 
- Skola till 15.20
- Stallet, rida Doris ett lugnt pass
- Läxor, gissar jag?
- Fortsätta att städa mitt rum
 
Vanlig såndär lugn dag. I övermorgon blir det mer kul. Nu ska jag nog sätta på en film & mysa en stund i soffan innan jag går och lägger mig. Kommer nog ett inlägg till, håll koll iallafall ;)
 
 

Haha

Gjorde bort mig totalt idag. Skulle klippa Doris man, LITE, slutade med att den var på gränsen till att bli stubbman.. Fast tror hon skulle passa ganska bra i det! Jaja, hon klagade iaf inte, verkade mest som att hon tyckte det va skönt. Fina sessan ♥
 
Ska alldeles strax gå och äta, ska hålla bloggen uppdaterad resten av kvällen!
 
Suddig bild, men men :)

Mina köp

Allt är ifrån Horze & Börjes.

Godmorgon!

Ligger i sängen just nu & bloggar, precis vaknat efter att ha sovit som en stock! Ska börja nu på morgonen att röja upp på mitt rum som ser värre ut än ett bombnedslag.. Sen ska Isabelle provrida en shettis åt dom som äger stallet vi står i, kul! Shettisar är ju så söta :)

Ska rida ut på Doris, ganska lugnt efter galopparbetet igår, testade ett nytt bett oxå, D ringat med kopparringar. Ska tydligen göra att hästen inte suger tag i det lika mycket & det är lite mer hävstång. Kändes lite annorlunda, får se hur det går på hoppträningen.

Ska gå upp och äta frukost nu, hörs snart!

@ bed

Haft såå kul hela dagen. Red ut tillsammans med Clara, barbacka i skritt och trav. Åkte sen till Börjes och lite andra hästaffärer, hittade en del saker! Köpte ett dösnyggt schabrak tilll Doris, helt klart mitt nya favorit till alla tävlingar vi ska ut på! Aja, köpte lite andra saker oxå, men vart så frustrerad när jag inte kunde ha en jacka som var såå snygg & en annan jacka som jag kunde ha kosta skjortan ist. Syrran fick drömjackan, den lillskiten ;-)
 
Orkar inte hålla ögonen öppna längre, men bloggar mer imorgon. Kram
 

Fredag 5/4-13

Helloo! Idag blir en grym dag. Ska alldeles strax till stallet och rida ut barbacka på Doris. Sen drar vi till Börjes med världens bästa Clara och hennes mamma. Blir säkert en fika eller nåt oxå, mysigt! Ska verkligen shoppa loss på hästgrejer nu, inte för mycket, men en del iallafall!

Aja, hörs om ett tag!

Hoppträning

Yes, idag taggar vi hoppträning. Alltid lika kul. Om vi någon gång skulle få önska vad vi skulle göra, skulle jag faktiskt välja att hoppa en lite högre bana. Vi hoppar ofta mycket olika övningar, vilket jag tycker hjälper väldigt mycket! Men för någon gång liksom, skulle va väldigt kul!
 
Bloggar mer om ett tag, ska kolla lite bloggar först :)
 

Morgondagen

Imorgon har jag bestämmt att jag ska städa hela huset, får se om jag kanske kan få liite hjälp av bells? Lovat mamma att göra lite hussysslor eller vad man kallar det :-) Aja.
Rider ut på doris i alla gångarter eller bara skritt & trav, beror lite på underlaget. Var såå mysigt idag när solen lyste & vi bara myste. Älskar henne så ♥
 
Annars vet jag inte vad mer jag ska göra, slappa & kolla på någon film låter mysigt! Hörs sen bästa läsare :-)
 
Såå stolt jag är över min lilla brud, hon prestera grymt i helgen!

Mål våren/sommaren

Har inte riktigt koll än på hur jag vill sätta upp mina mål. Höjden för oss är absolut inga problem och jag skulle aldrig tveka på att hoppa en klass högre, alltså LA. Men frågan är om jag ska vänta & istället få säkra o snygga rundor i LC LB? Har några tävlingar inplanerade där jag startar LC & LB. Får jag dom rundorna säkra & snygga så tror jag att jag hoppar upp till LA, men börjar med lite Pay & jump då jag ärligt talat aldrig hoppat en bana på över 1m.
 
Tillfälliga mål:
- Starta LA innan sommaren, Pay & Jump
 
- Få stadiga och snygga rundor i LB
 
- Få till bättre omhoppningsrundor, vägar
 
Detta är mina mål so far inom "tävlingsdelen", jag har en hel massa mål med oss två som ekipage & bästa bästa vänner. Vill verkligen komma så nära Doris det går & att vi kan lita på varandra till 110%. Även om inte många tror på oss så gör jag det. Jag känner min ponny mer än nån annan & vet att hon har DET.
 
 
 
 
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!