Svar på kommentar

Har du några tips med conny? Jag själv tycker att det inte går att ta han i munnen ens (?)
 
Svar: Förstår precis vad du menar! Han körde gärna upp skallen i luften och sprang för fulla muggar istället för att sakta av lite. Har kanske inte världs bäst tips eftersom jag bara suttit på honom 1 gång. Men jag försökte ha låg hand och använda sitsen mycket. Att han inte stannar när man säger åt honom är lite brist på respekt för sin ryttare och man måste var bestämd samtidigt som du är rättvis. Lyssnar han verkligen inte får du styra in mot väggen.
Men låg hand och ta & släpp, ta & släpp och sitt ned.
 
En anledning till att det är svårt att få tillbaks honom är det att han kör upp huvudet så pass, jobbar man ner honom på tygeln blir det nog mycket enklare. Tror han behöver muskla sig mycket mer längs halsen, bogarna och ja, stärka sig i galoppen speciellt. Sen behöver han nog läxas upp lite ;) Glöm inte att hålla om med skänkeln samtidigt som du saktar in, att bara ta i tygeln gör bara att han kör emot ännu mer, skulle jag tro.
 
Annars kan du ju fråga Sofie som är på ridkolan ibland då hon har sina hästar där, sen så har hon hoppträningarna på torsdagar, men det visste du säkert redan :)
 
Postat av: Evelina
2013-02-23 / 08:02:48

Tack för tipsen! :)


Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!