Hur är det att ha häst? Tänka på när du köper häst?

Önskeinlägg
Alltså, att ha en häst innebär ett stort ansvar och jobb. Det kostar även bra med pengar, speciellt om man betalar för träningar och tävlingar oxå. Man måste mocka, rida, byta vatten och kolla att hästen är ok och glad varje dag, kanske fixxa insläpp, utsläpp och kvällsfodringar, luncha och mer. Sen ofc så finns det stall med helinakordering, där de som äger stallet eller jobbar där fixar allt med utsläpp, insläpp osv, men det är ju oxå olika från stall till stall. Vi tex behöver endast mocka, byta vatten, (fixa eget kraftfoder som tillskott om man vill) och ta hand om ponnysarna.
 
För oss kostar det ca 4000 för två hästar varje månad + då alla tränings och tävlings betalningar som går på ca (bli inte allt för chockade nu, vi har två ponnysar och det bli dyrt) 13 600 / år.  Sen allt man köper till ponnyn, schabrak, träns, benskydd osv. Det blir väldigt dyrt, det får man räkna med.
 
Men sen så är det oxå såå kul att äga en ponny, det blir som ens bästa vän och man har någon att verkligen lite på. Man kan göra en massa olika roliga saker tsm med sin ponny och bara liksom ha kul.
MEN man måste även säga till sin ponny på skarpen ibland om den gör något dumt, annars sitter det kvar i huvudet på den och den vet att den kan göra så igen. Så säg åt den på en gång för det kommer bli miljoner gånger svårare att jobba bort sen. Du som matte måste visa att du bestämmer, du måste vara ledare. Annars kan din ponny bli osäker, ni vet alla hästflockar har en ledare, som den ska känna trygghet hos.
 
Vad man ska tänka på när man köper häst? Man får inte fastna för första bästa, det kan finnas flera andra som kommer passa dig bättre. Så vart det nästan med Doris, jag fastnade för henne direkt och tänkte inte igenom riktigt, men som tur var så passar hon mig och jag älskar hur hon är.
 
Man måste kolla att den är försäkrad, har pass och chip, har mätintyg och det bästa vore om den inte vart skadad innan men det kan man inte alltid veta. 
 
Sen är det bra om den helst inte har solexem och helst kan gå på bete, för då vet man säkrare att den inte har fång.
 
Älska den för hur den är och känn efter, är detta en häst för mig? Gör mycket volter, serpentiner, skänkelvikningar och allt sånt på provrindningen. Känn verkligen efter och va kräsen.
 
Btw, det bästa är att man är med på besikningen, se det som ett måste. Ponnyn ska helst inte ens ha anmärkningar, det hade gringo och ni har ju hört vilken skada han igentligen hade!
 
Hoppas du blev nöjd med svaret annars är det bara att kommentera detaljer av vad du vill veta mer!
 
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!